MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Elvis...

Igår fotograferade jag en liten vovve som heter Elvis. Visst är han söt!

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Postat 2011-10-22 08:32 | Läst 6692 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag fotograferade vinnaren av "TALANG 2007"...

En (eller skall jag skriva två ;o)  av artisterna som uppträdde på underBARA BARN mässan förra helgen var Zillah och Totte. Zillah har bland annat vunnit TV4:s  "Talang 2007" och under mässan skrev hon autografer i Nalles Resas monter (där jag stod fredag-söndag). Jag bara måste berätta vilken underbart go och ödmjuk tjej Zillah är, helt fantastisk och dessutom sensationellt duktig! Vilken kombination...

 

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Postat 2011-10-21 11:59 | Läst 2129 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Längtan efter en ny familjemedlem...

Jag har en längre tid känt en väldig längtan efter en ny familjemedlem och då menar jag inte ett barn utan ett djur. Jag har aldrig velat ha barn och redan när jag var liten sade jag "när jag blir stor skall jag inte ha barn, jag skall ha en apa". Nu i vuxen ålder förstår jag givetvis att det inte går att ha en apa i en lägenhet, men framför allt att apann inte skulle trivas i fångenskap.

Förhoppningen var att jag en dag skulle äga en kakadua (som jag hade tänk döpa till "Godis") men nu har tankarna på att skaffa mig en hundvalp vuxit sig starkare för var dag som går. Problemet är bara att jag är allergisk mot hundar!!!

När jag var barn hade vi en svart labrador i tolv år (mina föräldrar vägrade att göra sig av med den, trots att jag både hade astma och eksem). Nu är jag väldigt orolig för att jag inte ens kommer att tåla någon av de "allergivänliga" raserna. Därför behöver jag så mycket tips och information jag kan få. Hoppas Ni vill hjälpa mig.

 

Jag skulle bland annat vilja ha svar på dessa frågor: (Ni får givetvis skriva om andra erfarenheter. All information är varmt välkommen).

- Vilka allergivänliga raser finns det? Har kikat lite på dessa: Kinesisk Nakenhund, (PudelBichong Frisé och Yorkshire Terrier)? Hittade bland annat denna sida på nätet: http://www.allahundraser.com/hundraser/allergi.php

- Hur pass allergivänliga är egentligen dessa raser? Har Du eller någon i Din närhet blivit allergisk mot någon/några av ovanstående raser?

- Känner Du till någon bra kennel (eller privatperson) som säljer allergivänliga hundar?

- Hur mycket kostar det att äga en liten hund (cirka pris/mån)?

- Känner Du någon som har en allergivänlig hund som skulle kunna tänka sig att "låna ut" den i cirka två veckor. Det allra bästa vore ju om jag kunde kolla om jag är allergisk innan jag/vi eventuellt köper en hund.

- Vilka av de allergivänliga hundarna trivs i lägenhet?

- Vilken av raserna skäller minst och är lugnast?

- Är någon eller några av dessa raser lättdresserade?

Berätta gärna!


Till sist: Kom gärna med namnförslag 

 Själv har jag bland annat funderat på dessa två namn:

- Pepsi

- Godis


Kram Milla

Postat 2011-10-20 09:55 | Läst 11967 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Porträtt

Tog ett par snabba bilder på min vän Anders Ericsson i måndags och som vanligt kunde jag inte låta bli att "leka med bilden" i Photoshop... Jag vet att det kanske blev lite väl "sliskigt", men jag gillar det! :o) Gör Du? Berätta gärna!

Kram Milla

Modell: Anders Ericsson


Foto: Camilla Thieme

Postat 2011-10-19 22:18 | Läst 8629 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

UNDERBARA MÄNNISKOR!

Jag vill tillägna detta blogginlägg till alla UNDERBARA MÄNNISKOR som ställde upp och sponsrade mig med diverse saker till mässan. Jag vill också tacka Per-Erik Ottosson, Nalles Resa för att han frågade mig om jag ville stå i deras monter och visa upp mina "Picasso produkter". Ett stort tack även till min man Marko som hjälpte mig att spika upp tavlor dagen innan mässan och Anders Ericsson som stöttade och hjälpte mig i tre hela dagar! En bättre man och vän kan man inte ha. 

Utan Er hade jag aldrig kunnat medverka, Ni är guld värda!

Mina sponsorer:

- www.fotoklok.se

- www.ricke.nu

- Helena & Leo Pietik

- Maija-Liisa & Mikko Leppämäki

- Yvonne Ericsson

Innan mässan beställde jag en fotobok (som jag fick tillsammans med ett stort kollage av mina vänner Helena och Leo Pietik) från PhotoBox. Tyvärr blev jag grymt besviken på kvalitén, då det måste varit något fel på maskinen som tryckte boken.

Eftersom jag var ute i nästan sista minuten, var jag rädd att jag inte skulle hinna få en ny bok av PhotoBox och det var då som Tomas Hammarström som arbetar på fotoklok.se ställde upp att sponsra mig med en fotobok (som han dessutom garanterade skulle hinna fram innan mässan :o) Jag fick dessutom SUPERFINA vykort som jag kunde ha med mig och visa upp för besökarna.

Foto: Anders Ericsson

Jag frågade min vän Ricke Johansson om han ville trycka en tröja till mig, där det stod "FOTOGRAF" på ryggen och det kunde han! Han gjorde även JÄTTEFINA visitkort samt skrev ut fem stycken 30x40 cm utskrifter som jag ramade in och hänge upp i vår monter på mässan. Ramarna köpte jag på IKEA och de fick jag av den vänliga och generösa Yvonne Ericsson.

Foto: Camilla Thieme

Även mina fantastiska svärföräldrar (Maija-Liisa och Mikko Leppämäki) ställde upp och sponsrade mig, så nu tänkte jag beställa ett par saker från kaffebrus.se.

STORT TACK TILL ER ALLA!

Kram Milla

OBS! Fotoklok fotobok blev "Bäst i Test" i Kamera & Bild, oktober 2011. 

Postat 2011-10-18 22:39 | Läst 2913 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa