MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

F-skattsedel...

Jag funderar på om jag kommer att bli tvungen att skaffa mig F-skattsedel. Än så länge har jag inte tjänat några stora summor på mitt fotograferande och kommer säkert aldrig att göra det. Men mina kunder/uppdragsgivare måste ju ändå ha ett konto att sätta in pengarna på, oavsett summa och det känns fel att bara ge dem mitt privata kontonummer.

Jag är däremot orolig för att jag kommer att förlora de få kunder jag har, om jag skaffar mig F-skattsedel. Fungerar det inte så att de som anlitar mig måste betala en mycket större summa för att jag i slutändan skall få min "hundralapp"? Då kanske de inte har råd att anlita mig längre...

Jag skulle bli superglad om Ni skulle kunna hjälpa mig. Alla tips och idéer är varmt välkomna.

Jag vill poängtera att jag (än så länge) inte tjänat så pass mycket pengar att jag behöver skatta för dem, men tycker det känns "mer seriöst" att ha en enskild firma... Och vem vet vad framtiden har att erbjuda?

Kram Milla


Foto: Camilla Thieme

Postat 2012-07-10 18:42 | Läst 4127 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Släktträff...

 

I tisdags åkte min man och jag till Oskarshamn för att gå på släktträff. Det var dock inte någon av våra släktingar som skulle träffas, utan Pepsis.

Jag hade lovat Susanne (Pepsis uppfödare) att vi skulle komma förbi henne på väger ner till Helsingborg. På så så sätt skulle Pepsi få träffa sin mamma och även fyra av hennes syskon som alla bor i närheten av Susanne. Tyvärr var Pepsis pappa bortrest, så honom fick vi ingen möjlighet att träffa (åtminstone inte denna gång).

När alla hundar (inklusive mattar/hussar) samlats gick vi en kort gemensam promenad för att låta de små liven "göra ifrån sig" innan själva släktträffen.

Sedan fick alla syskon plus mamman leka ute i Susannes trädgård medan vi "tvåbenta" fikade ute på gräsmattan och lärde känna varandra lite bättre.

Hundarna verkligen stormtrivdes och busade med varandra som om tiden stått stilla. Jag funderar på om de kände igen varandra sedan de var valpar, vad tror (vet) Ni? Berätta gärna!

Kram Milla


Här kan Ni se några bilder från Pepsis släktträff.

Från vänster: Sally, Zimon, Svea, Pepsi, Akillez och Alfons.

Pepsi och Zimon slår sina kloka huvuden ihop...

Pepsi smyger på brorsan Akillez.

Pepsi och Akillez busar.

Akillez och Pepsi leker.

Zimon springer runt på gräsmattan.

Pepsi jagar brorsan Zimon.

Syskonen Sally, Zimon och Pepsi.

Goa Pepsi ger Susanne en puss. I Susannes knä sitter Pepsis mamma Svea.

Jag tillsammans med Svea, Pepsis mamma.

Pepsis vackra mamma Svea.Foto: Camilla & Marko Thieme Bildredigering: Camilla Thieme

Postat 2012-07-09 08:01 | Läst 1889 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hemma igen...


I tisdags åkte min man och jag på en liten "mini bilsemester" till Oskarshamn, Ängelholm, Perstorp, Helsingborg, Malmö och tillbaka till Oskarshamn igen. Skall skriva mer om det så småningom, men ville bara tala om att jag är tillbaka igen (om det är någon som undrade vart jag tog vägen)?

Kram Milla

En bild på Pepsi som jag tog på semestern. Vilken variant gillar Ni bäst?

Berätta gärna!

Foto: Camilla Thieme

Postat 2012-07-07 22:49 | Läst 1629 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Går det att lära gamla hundar sitta?

Jag har haft väldigt bestämda åsikter om hur en hund bör uppföra sig och hur den skall uppfostras. Bland annat har jag alltid sagt att hundar inte skall sova i sängen. I februari 2012 skaffade jag själv hund och de första fyra månaderna var jag benhård, hon fick absolut inte ligga i sängen.

Men så sov Pepsi och jag borta en natt och då tummade jag lite på regeln och lät henne sova tillsammans med mig. Gissa om det var mysigt!!! Hela natten låg hon tätt intill mig och snusade så gott. Hon kröp under täcket och lade sig vid mina fötter eller borrade in sin nos mot min hals. Jag smälte som smör.

Foto: Camilla Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

En kväll när min man var borta på jobb och jag skulle sova ensam i vår stora säng kunde jag tillslut inte hålla mig, så jag lät Pepsi sova hos mig! Sedan förstår Ni säkert vad som hände. Hon ville naturligtvis sova hos mig nästa natt och nästa...

Eftersom jag tyckte det var så mysigt lät jag henne göra det, trots att det strider mot mina principer. Tyvärr sov jag sämre och fick stundtals ont i kroppen med Pepsi så nära inpå. Jag var rädd att skada henne och kunde inte röra mig lika fritt.

Här ligger Pepsi i sin säng en kall februarimorgon...Foto: Camilla Thieme (OBS! Kompaktkamera)

Nu funderar jag på att försöka lära henne att bara sova hos mig ibland. Att hon måste be om lov först och endast hoppa upp i sängen om jag ger henne klartecken. Vad tror Ni, går det att "lära gamla hundar sitta"?

Kram Milla

Postat 2012-07-02 08:41 | Läst 2481 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Blixt för produktfotografering?

Någon som har erfarenhet av en sådan här blixt? Kan det vara något för produktfotografering? Berätta gärna!

Kram Milla

Foto: FotoKungen

Postat 2012-07-01 09:33 | Läst 1894 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5