"Hjärtats tankar & funderingar"

Mitt i ångesten...

 

Nu skall jag göra något som jag aldrig gjort tidigare, jag skall skriva samtidigt som jag har fruktansvärd ångest.

Idag var en vän och hälsade på mig för första gången på en vecka. Jag har inte velat träffa honom eftersom hans mamma varit dålig i magen och jag varit rädd för att bli smittad. Men när min vän inte hade blivit sjuk efter en veckas tid tänkte jag att det säkert skulle gå bra att ses. Så han kom över och vi umgicks i flera timmar. Sedan skulle han åka hem och hämta sin bärbara dator och äta lite mat för att sedan komma tillbaka. 

När han kom hem fick han dock ont i magen och skrev att han tyvärr inte kunde komma över. När jag senare skrev ett sms och frågade hur han mådde fick jag inget svar. Jag förmodade att han satt och åt och tänkte inte mer på det. När han inte svarade på nästa två sms började jag bli lite orolig (han brukar nämligen alltid svara inom högst en minut).

Efter en timme kom sedan det som jag befarade mest, det som jag bävat för så många gånger och som lamslagit hela mitt liv... Ett sms med orden "Ledsen att säga detta men har spytt 10-15 gånger".

 Då svartnade det för ögonen på mig och jag föll bara ihop på golvet. Jag kände kalla kårar längst ryggraden och det bara snurrade i huvudet. Jag skakade i hela kroppen och ringde darrande min mans telefonnummer. "Han har spytt fick jag fram, Du måste komma hem". Jag vet att min man inte har möjlighet att bara lämna jobbet sådär, men jag var så rädd över att vara ensam och min man skulle inte komma hem förrän om sex dagar!!!

Det är så många frågor som snurrar i mitt huvud. Varför skulle jag träffa honom just idag? Måste jag ha blivit smittad eller kan jag ha klarat mig? Varför spydde han? Kan han bara ha ätit något olämpligt osv.

Jag kommer de närmaste två dygnen att vara vaken och bara sitta och vänta "på min tur". De närmsta fyrtioåtta timmarna kommer att vara ett HELVETE! Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag dör hellre än spyr!

Jag har ätit hela vitpepparkorn, skrubbat mig från topp till tå, famlar efter halmstrån fast jag innerst inne vet att det redan är för sent. Har jag blivit smittad så finns det ingenting jag kan göra. Det är bara tiden som kan utvisa.

Jag blundar och önskar att allt bara var en mardröm. Jag kan inte fatta att det är sant, jag VILL inte tro att det som hänt just har hänt.

Här sitter jag ensam, rädd och med en fruktansvärd ångest och allt jag kan göra är att vänta... Snälla Gud låt mig inte bli sjuk!

Kram Milla

 


Inlagt 2011-02-08 22:57 | Läst 3152 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vet att jag inte kan skriva något som får dig att må bättre, även om jag önskade att jag kunde... Tänker på dig och hoppas att det går bra!
Kramar
Anna
Svar från Trullan 2011-02-09 13:42
Jag blir glad av att veta att Du tänker på mig Anna. Tack gumman.
Kramar Milla
Hej Camilla

Vad de flesta inte vet är att spy i de allra flesta fall är viljestyrt, detta gäller vid vinterkräksjukan. Jag har träffat massor av emetofober som haft vinterkräksjukan, mått dö illa och hela deras familjer har legat och hulkat på toa. Har de, som var livrädda för att spy, spytt? Nej då. Du kan vara lugn, du kommer inte spy om du inte tillåter det. En annan sak är att du troligen direkt efter (om du väljer att göra det) att du spytt mår bättre och illamåendet går ner något. Själv tycker jag förmågan att spy är lysande. Det är klart funktionellt, och jag mår då klart bättre. Ur synvinkel emetofobi, vore det troligen bra om du fick vinterkräksjukan. Förhoppningsvis märker du då att ha den visserligen är jävligt och man mår illa, men att din ångest för det mesta är klart värre. Och definitiv är ångesten/rädslan för vinterkräksjukan och dess likar, sammanlagt under åren inte alls motsvarande hur det är att faktiskt få den.

Önskar verkligen att du skulle kunna låta dina "rädslo-tankar" vara, låta de komma och gå, utan att ladda upp så hemskt i ångest på dem. Detta oavsett hur det går med den aktuella smittrisken. Carpe diem. Insha Allah, lev idag, som om idag vore den enda dagen, och alla liknande uttryck.

MVH G
Svar från Trullan 2011-02-09 13:45
Jo, jag har utövat den metoden några gånger när jag mått illa. Legat blixtstilla. Jag minns även sedan jag var barn och kräktes att jag mådde mycket bättre efteråt. Men detta hjälper inte mig just nu, tyvärr. När jag är mitt inne i skiten. Tack för Ditt inlägg Gregor, det uppskattas!
Mvh Milla
Det kan faktiskt vara så att du är immun mot vinterkräk, jag är det. Det skall tydligen vara så att 1/5 av alla svenskar är immuna. Det är någon gen som hindrar viruset att fastna i tarmen och utvecklas.
Enligt denna artikeln så är chansen ganska stor om man är vuxen och aldrig varit sjuk i vinterkräk.
http://www.expressen.se/halsa/1.996545/ar-du-immun-mot-vinterkraksjukan

/Peter
Svar från Trullan 2011-02-09 13:41
Jag hoppas av hela mitt hjärta att det är så!!!
Jag har lovat mig själv att om jag slipper bli sjuk denna gång så skall jag göra något bra (vet inte vad ännu, det får vi se OM den dagen kommer). Läste artikeln, tack för länken Peter. Tyvärr är det ju så att viruset hittar "nya vägar" hela tiden och kan smitta fler och fler.
Mvh Milla
Borra in i ditt innersta, ända in i ditt inre rum, rannsaka dig själv det är inte farligt.
Chansen är att du möjligen skulle vara beredd att ompröva din inställning att du hellre skulle dö än att kräkas. Vi är alla sköra och bräckliga men tvingas trots det till ständiga omprövningar. Tack f.ö. för dina fina bildbidrag.

Peter
Svar från Trullan 2011-02-09 13:37
Jag VET att det inte är farligt att spy, men det spelar ingen roll...
Tack Peter.
Mvh Milla
Hej Camilla! Troligen aspergers syndrom! Så gud kan nog inte hjälpa dig,du är nog den ende som kan hjälpa dig....
mvh Rolf
Svar från Trullan 2011-02-09 17:06
Hej Rolf!
Det borde nog läkarna ha upptäckt i sådana fall ;o)
Inte många symptom som stämmer in på mig inte.
Håller med Dig (till viss del) om att den enda som kan hjälpa mig är jag själv!
Mvh Milla
Du skriver att det redan är för sent Milla.
Och jag säger att det är det då tvärt inte =)
Du kommer inte att bli sjuk. Jag gillar inte heller att kräkas och får kalla kårar när de på dagis sätter upp röda lappar på dörren med texten "vi har haft ett utbrott av vinterkräksjukan" Men vi har inte blivit sjuka en enda gång trots att barnen varit i samma rum som "utbrottet"...
Var lugn nu gumman... Det behövs mer än så för att det ska smitta. De där vitpepparkornen gör susen. En arbetskompis berättade att hennes syster jobbar på dagis och har alltid käkat dessa vitpepparkorn och ALDRIG haft magsjuka.
Tänk positivt nu!
Stor lugnande kram från mig =)
Svar från Trullan 2011-02-09 19:39
Det kan bara tiden utvisa... Men självklart önskar jag att Du har rätt.
Din arbetskamrat kanske är immun? ;o)
Stort tack för Dina vänliga rader Lena, de går rakt in i hjärtat.
Kram Milla
Jag skulle till arvika på röntgen och gjorde allt klart. Kokade kaffe på termos åt mamma och åkte till arvika men något stämde inte med
tiden. Jag fanns inte med på listan... Jag var där i tid men en vecka för tidigt..........O :)-

Typiskt klantskalle mig
Svar från Trullan 2011-02-09 22:55
Oj, det var inte roligt :o(
Hoppas Du inte missar tiden om en vecka
(för att Du tror att Du redan varit där ;o)
Mvh Milla