"Hjärtats tankar & funderingar"

Två veckor med medicin...

 

Tänkte bara skriva en kort rapport om hur det går med medicinen :o)

Idag är det två veckor sedan jag började ta Fontex mot ångest. Första veckan gick bra, Ni kan läsa om den här "En vecka med medicin". Andra veckan har också gått bra, om man bortser från en ofantlig trötthet som jag har känt vissa dagar, speciellt på eftermiddagarna. Jag tror den beror på medicinen, men man kan ju aldrig veta säkert. Vissa dagar har jag nästan känt mig paralyserad, inte vetat hur jag skall ta mig från ett rum till ett annat eller hur jag skall komma ur badkaret. Kommer på mig själv med att stirra ut i tomma intet ibland och är inte direkt "med i matchen". Hoppas att det är övergående...

Idag ökade jag dessutom dosen pyttelite. Vågade inte dubbla den, utan tog bara ytterst lite till. Men så länge det är en ökning så är det ett steg framåt, eller hur? ;o)

Nu är det bara att hålla tummarna!

Kram Milla

 

Hittade denna bild på mig och min man på hårddisken igår, så unga ;o)

Foto: Thomas Åhlén (OBS! Bilden är inskannad).

Inlagt 2010-12-04 10:28 | Läst 2171 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
hej hoppas de går bra me din medicin o at du slipper känna ångest,men jde bästa vore at du inte behöver at ta medicino at du slipper at känna ångest ps du passar bra i basker föresten,men nu får de va nog me fjäskeriwer fjäskerier tänker du,men de kommer mera,jag var o kollade rundt på dina bilder jag får da lov at säga du har en fantastisk känsla för bb bild komposition ha de gott o va rädd om dig harald ps om du tycker de ser rörigt ut de jag skriver så beror de på at jag har en ögon sjukdom grönstarr som gör at jag har lite svårt at se i vissa lägen
Svar från Trullan 2010-12-04 18:47
Tack snälla Harald!
Roligt att Du gillar mina bilder :o)
Mvh Milla
Va skönt att det verkar gå bra!! En av mina bästa vänner hade psykiska problem som hon var tvungen att äta medicin mot då hon var ganska dålig stundtals, men nu är hon helt medicinfri sen flera år tillbaka, vissa återfall har hänt med tex panikattacker osv men det har gått ganska bra.. Hoppas att det löser sig!!
Svar från Trullan 2010-12-04 18:46
Jo, än så länge i alla fall...
Vad skönt att det ordnade upp sig för Din vän :o)
Tack för Ditt inlägg Victoria!
Mvh Milla
Hej! Vilken söt bild på er två. Jag håller tummarna att det går bra med medicinen. Trötttheten kan också bero på mörkret ute. Solen gick ner 14.52 i dag och ett tag blir dgarna bara kortare. Funderar på att skaffa en dagsjuslampa, daylight, inte wakeuplight...Har alltod lika svårt med mörkret, det blir även mörkt i hjärtat.

Kram

Helena
Svar från Trullan 2010-12-04 18:44
Hej!
Tack, visst är vi söta ;o)
Hoppas att lampan kommer att hjälpa :o)
Inte roligt med mörker i hjärtat ju... ;o)
Kram Milla
Vill bara önska lycka till med medicineringen, jag hoppas verkligen att du kommer få må bättre snart. Det är säkert klokt att bara öka lite i taget. :)
Mvh Lina
Svar från Trullan 2010-12-05 11:31
Tack snälla, söta Lina :o)
Jag uppskattar Dina rader mycket!
Mvh Milla
Hej Camilla !

Jag var också väldigt trött när jag började med medicin. Jag bara sov och sov. Många av mina kompisar har haft det precis som jag. Men det brukar bli bättre efter ett tag.
En tjej beskrev sin väg från en depression som "jag sov hela depressionen av mig"
Jag tyckte min första tid var väldigt tumult eftersom så mycket av vanliga tankar och syn på verkligheten förändrades.

Men efterhand kändes det bättre.

Jag har haft medicin sedan jag var 18 år och idag är jag 43. Men jag är glad att det finns medicin. jag kan leva ett ganska vanligt liv och jag försöker låte bli att tänka för mycket. Det finns en del att vara tacksam över trots allt.

Kram
Henrik
Svar från Trullan 2010-12-07 13:46
Hej Henrik!
Blir lite nyfiken på vad Du har (har haft) för tankar/ångest?
Vill Du berätta?
Känner mig piggare nu, men har haft mer ångest istället :o(
Har själv aldrig lidit av depression.
Tack för Dina rader!
Kram Milla
Skönt att höra att allt går bra. Den där tröttheten är hemsk, jag vet, det är en sådan jag lever med dagligen - eller iaf så fort jag gör något som avviker från att bara gå hemma o dega. Jag håller tummarna för att det bara är en sådan "startbiverkning" som många biverkningar kan vara. Annars får du ju väga för o nackdelar mot varandra när du känner att det inte blir varken bättre eller sämre (när du är uppe i fulldos då givetvis). Heja dig! Tycker du är jätteduktig o modig och det vet du :)
Kram Lena
Svar från Trullan 2010-12-07 13:44
Hej Lena!
Tack för Ditt vänliga inlägg.
Jag har känt mig mindre trött nu en tid,
men haft lite mer ångest istället :o(
Kram Modiga Milla ;o)