"Hjärtats tankar & funderingar"

Var nog "bara" njuren som spökade...

Skrev i måndags att jag efter att ha varit näst intill ångestfri i tre månader tyvärr blivit sämre igen. Men jag hoppas och tror att det "bara" var min njure som krånglade, igen...

Sommaren 2005 fick jag ett njurstensanfall och har sedan dess med jämna mellanrum haft problem med min vänstra njure. Symptomen jag känner då är näst intill identiska med vissa ångestattacker. Jag får en klump i halsen, blir fruktansvärt yr och illamående, känner en enorm oro i kroppen, det "pirrar" i händer och fötter med mera. 

När jag sedan dricker fem, sex glas vatten brukar det släppa och jag mår som vanligt igen. Som i tisdags, när jag efter ett dygn kom på att jag kanske inte alls hade ångest utan "bara hade druckit för lite vatten"...

Har Du kanske också problem med en njure/njurar och känner igen symptomen? Berätta gärna! Skulle vara intressant att veta om det finns fler som har samma problem...

Kram Milla


Foto: Camilla Thieme

Inlagt 2011-07-06 09:00 | Läst 4394 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hmm... Nu blir jag lite förvirrad... När jag får lätt ångest brukar jag skynda mig att dricka en massa vatten, då försvinner ångesten och jag mår bra igen. :) Men jag har tänkt att jag får ångest för jag har varit dålig på att dricka vatten... Kanske är så att jag också har njurproblem?
Svar från Trullan 2011-07-10 16:42
Bäst att kolla upp det Lina.
Lycka till och tack för Dina rader :o)
Kram Milla
Visst, väldigt likt en ångestatack, men... väldigt väldigt viktigt!!! Du bör nog (om du inte gjort det de senaste åren) kolla med din distriktslläkare, och be att få kontrollerat hypotyreos och hypoparatyreoidism. Problem med depression, ångest mm är mycket vanligt vid dessa problem med sköldkörtel och bisköldkörtel. Det är dessutom väldigt många som har problemen som inte upptäcks. Nya riktlinjer för provtagning har kommit de senaste åren. Mycket problem med njursten kan vara tecken på dessa problem också.
Oftast inga jobbiga provtagningar, bara några blodprov, och ev kortisol i saliven. Behandling också okomplicerat, lite vitamin, mineraltillskott, ev lite hormon. Många har haft problem liknande dina, och efter en enkel kontroll/behandling fått ett nytt liv!
http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/hypoparatyreoidism#anchor_5
http://www.hypo2.info/
Obs jag är bara lekman, så ta min info med en nypa salt. Men man måste stå på sig i vården idag. Begär hjälp! Och lycka till !!!! Ingen ska behöva gå omkring och må skit.
Svar från Trullan 2011-07-10 16:44
Tack snälla Niclas för Ditt tips.
Jag skall kolla upp detta vidare.
Sköldkörteln har jag dock testat massor av gånger.
Mvh Milla
Skönt att höra.
Jag följer dig via Fotosidan och håller tummarna för att du ska fortsätta må bra framöver.
Kram
Svar från Trullan 2011-07-06 21:33
Vad gullig Du är Hanna :o)
Tack snälla, rara Du!!!
Kram Milla