Ett minne för livet oavsett när du tog det

Redigera en originalbild......

Då var man inne i december månad.....

Med det grådisiga vädret som hittills varit ger jag inte mig ut på så många fotopromenader som jag borde. Jag är nog inte ensam om det. Istället så rotar man i sitt bildarkiv och redigerar en och annan bild. Något jag sällan gör är att photoshoppa och ändra i bilderna mer än att lägga på lite kontrast och eventuellt ljusskärpa. Men nu hittade jag en bild som jag roade mig med att leka med.

Originalbilden som jag beskurit för att få bort några bilar.

Det är ju ganska fantastiskt egentligen hur man kan trixa med en bild och få olika skepnader. Det här är ju som sagt inte riktigt min grej att hålla på med detta men man måste ju testa lite. Jag har sett många bilder som är fint redigerade och som skapar en helt annan känsla än originalfotot. Många som är duktiga på det.

Postat 2018-12-08 09:56 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En foto/skogspromenad med mig själv och kameran............

Som för så många andra, så blir det inte så mycket fotograferande den här tiden på året. Man blir liksom inte lika sugen på att ge sig ut när det är grått och blåsigt ute. När sen kylan kommer på riktigt så blir det ännu mindre som kameran får lufta sig. Annat är det när det kryllar av insekter, blommorna blommar för fullt och det är varmt och skönt ute. Om det inte regnar förstås :)

Idag så var jag sugen på att ge mig ut fast det var grått och mulet ute, bara lite småkyligt ute. Det lockade inte alls men så bestämde jag mig.... Nu skulle jag gå ut vare sig jag hade lust eller inte. Fick på mig ytterkläderna och hängde på mig kameran med vidvinkeln. Oftast så tar jag makro-objektivet med mig i vanliga fall som är mitt favoritobjektiv.

Ca femtio meter från vårt hus har jag det närmaste skogsområdet. Det andra skogsområdet ligger ca 200 meter bort. Jag valde det närmaste idag som jag gått massor med gånger. Den vägen brukar jag gå när jag tar mig till brukshundsklubben och fotar i det området. Det är en grusväg som leder vägen dit.

Nu fick jag för mig att ta en skogsstig som jag aldrig gått in på trots att jag gått förbi den i snart fyra års tid som jag bott här. Så här efteråt fattar jag inte alls att jag inte gjort det tidigare.

Det var väldigt varierande skogsmiljöer och till våren så kommer detta att bli min favoritskog att gå till. Förutom att det är nära och bra.

Stigarna leder ut på Ängebyleden och jag kunde antingen gå ut på den grusvägen eller vända och gå utmed åkern tillbaka in i skogen. Jag valde det sistnämnda.

Jag fortsatte denna vägen som ligger längs åkrar och ängar och kom fram till en glänta. Här hittade jag ett slags bygge / gömsle.

Vad det här är har jag ingen aning om. En brand har det också varit och tydliga tecken finns på träd och intill liggande mark.

Om det nu skulle vara en jägares gömsle så verkar det väldigt avancerat för det. Eller brukar det se ut så här?

På marken i gömslet låg en Motbok; Köpings stads motbok. Jag brydde mig inte om att kolla iden.

Utsikten från gömslet över ett gärde.

Det kanske kan bli ett perfekt fotogömsle :)

Postat 2018-11-18 18:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lördag 20 oktober......

En helt vanlig höstdag....

Skoftesta Skans i Köping. En fornminnesborg som är Västmanlands största. Tre ringmurar.

Kvarglömd.....

Stubbe..........

På väg utför.......

Höstfärger.......

Fridfullt......

Viloplats....

Himlen är blå..............

Postat 2018-10-21 10:30 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Porträttfotografering...........

Det här med porträttfotografering är inte så lätt som man tror. Att få till rätt ljus, poseér och rätt inställningar på kameran. Det viktigaste är ju att försöka fånga "Det" i ett porträtt som gör att man "stannar upp" och fastnar för en bild som man tittar på. Jag har gjort några försök att fotografera mina barnbarn.

En saccosäck, en vit rullgardin från Jysk och en paraplylampa var det som jag hade att tillgå till min fotografering. Ja, min kamera naturligtvis; Canon 60D och Canon 50mm. Jag känner mig nöjd med resultatet. Kanske beror det på att det är MINA barnbarn ;)

Postat 2018-10-20 08:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Min nya arbetsplats...........

Eftersom jag har börjat på ett nytt jobb i Strömsholm så faller sig det naturligt att temat handlar om hästar i detta inlägg.

Nej, jag har inte börjat jobba med hästar :)

Mitt jobb är som Konditor / Bagare på Markan i Strömsholm.  Så jag har naturen inpå knuten eftersom det är ett stort naturreservat i området. Riksintag på gymnasial nivå på ridskolegymnasiet och hovslagaryrket.

Jag tog en promenad efter jobbet i måndags. Otroligt fin natur i området. Men nu var det ju hästar som jag skulle lägga upp bilder på. Jag tog en runda på Stallbacken och det var några tjejer som tränade sina hästar.

Strömsholm har en lång tradition med anknytning till hästar. Så långt tillbaka som i mitten på 1600-talet har hästar varit i centrum här i Strömsholm. Det var länge militär anläggning. Även ett djursjukhus med inriktning på hästar finns här men det är också för smådjur. Grand National intill slottet på somrarna är årligt återkommande.

Så jag känner mig nöjd med min nya arbetsplats då jag kan kombinera det med fotograferande efter jobbet.

Postat 2018-10-03 20:21 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 67 Nästa