Ett minne för livet oavsett när du tog det

Några händelserika dagar i Paris..........

Nyss hemkommen från Paris, så sitter jag och går igenom mina fotografier som jag tagit. Jag har försökt att rikta in mig på gatufotografering + det vanliga som turister fotar. Jag tänker börja med en bild som kommer att bli mitt starkaste minne från min och sambons resa.

Stannade till en stund för att visa vår högaktning.

Som tur var så valde vi att stanna inne på hotellet denna kväll när terrorn slog till mot den franska polisen.

Kärlek i Paris

Pont neuf, (bro nr.9) Kärlekens bro

Tillit

Samarbete

Okänd modell

Nu har jag lite bilder att gå igenom och sortera upp. Flera fina härliga dagar hade vi i Paris, trots smolk i bägaren av terror. Men dagen efter så var alla ute som vanligt och det var folk överallt.

Postat 2017-04-24 21:01 | Läst 1407 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lite streetphoto i Köping................

Det går lite tid mellan mina blogginlägg. Men det kommer lite då och då. Jag har hållit på med att gå genom mitt bildarkiv och jag är inte klar än på långa vägar. Fy sjutton vad mycket skitbilder som samlats. Förstår inte att jag inte rensat direkt när jag lagt in bilderna på datorn. I synnerhet dom suddiga bilderna !!!

Fotograferandet har varit desto mer aktivt än min blogg. Tog mig en tur ner på stan för att fota lite streetphoto på min hemmaplan i Köping. Jag tycker det är svårare att göra det i sin egen stad. Även om jag knappt känner så många, så känns det ändå lite påträngande. Det är ju ändå en liten stad Köping och dom flesta är ju bekanta med varandra på det ena eller andra sättet. Men eftersom jag inte är uppväxt här så är jag ju lite som en "utböling" ändå. Så jag får tänka så.....Främling i min stad ;)

Häromkvällen så tog jag mig ut i närheten av min trädgårdstomt. Vi har en liten skog i anslutning till tomten. Ner på knä och försöka fånga en spindel i sitt nät där den fångat ett byte. Motljus så det skriker om det, men otålig som jag är och när man ligger där så vill man få det avklarat snabbt, så man kan resa sig upp igen och inte ligga där och vänta på att fästingarna angriper en.

Jaha.........då blir det så här.

Jag vet inte vad jag ska tycka om bilden. Skräpkorgen eller inte??

Spindeln under nätet med sitt byte. Jag borde haft mer tålamod och få in skärpan bättre på spindeln och bytet och samtidigt väntat på bättre läge med solen.

Postat 2016-08-18 20:48 | Läst 2149 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

I min synvinkel...............

Idag är det min sista semesterdag så här på hösten. Semestern har jag tillbringat i Marbella och en dag i Malaga. Kameran har ju naturligtvis varit med och jag har riktat in mig på att fota gatufoto. Människor i olika situationer.

Det har alltid roat mig att se mig omkring och när jag ser andra människor i olika situationer så funderar jag ibland på hur deras liv egentligen ser ut. Man gör ju alltid en yttre bedömning för sig själv om andra. Jag inbillar mig att dom flesta människor tänker så. Bakom den yttre fasaden på folk så finns det alltid en historia. Som på den här farbrorn som jag fotade när vi gjorde ett dagstripp till Gibraltar.

Att fota gatufoto gör jag så fort jag får chansen. Det svåra tycker jag, är att göra det i sin egen lilla stad. Då känner jag mig för närgången och obekväm. Jag förmodar att det är något man kan "öva" upp sig på, men det känns lättare när man är i en annan stad. Det är ju lite fånigt att man får den känslan egentligen. Eller är det bara jag som får den känslan?

När vi gjorde en dagstripp till Puerto Banus så gick vi längs strandvägen på ett gångstråk ut på piren. Då ställer jag mig frågan om detta också räknas som gatufoto? Eller är det en helt vanlig semesterbild vid havet? Jag riktade kameran medvetet mot människorna för jag så en massa händelser inom en viss radie. Jag gillar i alla fall bilden för det händer något på alla ställen i bilden och för mig är bilden ett gatufoto utan stadslivet nära inpå.

Jag har läst en massa kommentarer om definitionen för  gatufoto /streetphoto och ser att det råder delade meningar om det hela.

Jag kan dock konstatera att grundpelaren för definitionen av gatufoto är; miljön och människorna i bilden, bara den är tagen utifrån gatans miljö.

Postat 2015-10-20 10:09 | Läst 1867 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Två intressen...............

Något jag har börjat fastna för lite är streetfoto. Tyvärr blir man lite feg ibland för man kan känna sig lite för närgången ibland när man vill ta kort.

Men på öppna platser så känns det lite lättare att fota.

Det känns också lättare när man är i en annan stad och jag känner speciellt att det är enklare att höja kameran när man är utomlands.

Den här bilden beskar jag rätt hårt. En tjej som passerade på sin joggingtur.

Streetfoto är något jag tänkt att kika lite närmare på och kolla in andras bilder för att få lite inspiration. Det är också ett avbräck mot det jag normalt fotar mest i övrigt. Natur och streetfoto som två motpoler till varandra får blanda sig i mitt fotoarkiv.

Postat 2015-07-13 09:38 | Läst 1999 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera