Ett minne för livet oavsett när du tog det

Så kan det gå, när inte huvudet är med.

Jag är såååå irriterad på mig själv ikväll. Hur kan man vara så urbota dum ??!!!! Jag är hos mina föräldrar och hälsar på. Sitter på altanen och språkar med min far. Ser i ögonvrån något bland alla deras pelargoner. Swisssssch...och jag far upp och in för att hämta min kamera som ligger på köksbordet. Min far undrade säkert varför jag fick sådan fart.

Det jag hade fåt syn på i ögonvrån var en sån där fluga som liknar en geting som hade fastnat i ett spindelväv och jag såg hur spindeln kastade sig över sitt byte.

Jag börjar ivrigt knäppa en massa kort. Det blåser lite och spindelväven håller sig inte stilla. Inte heller spindeln för han jobbar febrilt med att snurra in sitt byte i sitt nät. Jag knäpper och knäpper en massa bilder.

Naturligtvis blir alla bilder suddiga.

Mitt macro objektiv hinner ju inte med.

Massor med såna här suddiga bilder....

När spindeln är klar med sitt byte inlindat väl och enligt alla spindelns regler så klättrar han upp ovanför bytet och hakar loss det. För sedan bytet till sitt "matställe"

Jag sitter här irriterad över mig själv. För här har jag köpt en kamera med videofunktion. Canon 60D.

Varför i hela friden drog jag inte igång och filmade detta naturbeteende ??? Det hade ju blivit kanon. Jag har ju kunnat filma med mobilen om inte annat. Det var fascinerande arbete av spindelns agerande.

Nåväl.... Jag har i alla fall fått en bra bild idag som jag blev helnöjd med.

Säkert en brorsa till den spindeln fångade.

Hepp...

Postat 2013-07-31 22:14 | Läst 2343 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Båtprojekt.....

För ett litet tag sen for jag till Hjälmare docka för att fika och kolla in lite båtar och naturen runt i kring. Här finns flera renoveringsobjekt som ligger i torrdockan och flera som sjösatts men är under arbete. Många års slit för att få sin båt i sjödugligt skick.

Postat 2013-07-31 11:00 | Läst 3966 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Röd jord...

Tittade på lite arkivbilder och blev sugen på att ta mig en vända till dessa trakter igen. Det finns mycket att fotografera i området kring Riddarhyttan. Naturen är speciell och på vissa ställen så finns den "röda jorden"

Stor Kari´s sten.

Riddarhyttan ett brukssamhälle i Bergslagen.

Postat 2013-07-30 09:08 | Läst 2606 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mossigt....

Postat 2013-07-29 18:15 | Läst 2173 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Typiskt mig att inte kolla innan...

Har haft fotograferingsabstinens....på att fota med "finkameran". Sista dagarnas fotande mestadels med mobilen så var jag riktigt sugen på att ge mig iväg någonstans. Jag hamnade i Åholmen vid Kvicksund. Ett naturreservat med anknytning till Carl von Linné. Den här gången följde jag en stig runt reservatet in i skogen.

Värmen dallrar i luften och luftfuktigheten är rätt hög. Knäpptyst i skogen och inte en enda fågel hörs. Bara mitt prassel i dom torra löven när jag går vidare på stigen. Jag spanar febrilt efter något litet småkryp att fota. Ser bara en massa humlor och dom är jag trött på att fota. Det är nog för torrt för småkrypen som jag är på jakt efter.

Efter en stunds traskande så är det stopp på stigen. Ett jättestort gammalt träd har gått av så det blir till att klättra över stammar och grenar för att ta sig vidare.

Jag börjar titta mig omkring i den tysta skogen och det enda som hörs är lite knakande från trädtopparna. Massor med gamla träd och det där har nyligen fallit så jag skyndar på stegen lite för det känns helt plötsligt lite obehagligt. Jag är ju den enda i området för tillfället. Det här stället ligger ju avsides och mest är det traktens befolkning som känner till stället. Får för mig att det kan komma grenar nedfarande...

Hittar några svampar i brist på annat att fota...

När jag kommit ut ur skogen så kommer man till några byggnader och gräsytor. Nu blev det inga bilder på det, för det tog jag förra gången jag var här. Några stigar är uppklippta och mycket bänkar står överallt. Jag borde ju haft en fikakorg med mig, tänker jag.

Böjer mig ner för att fota en blåklocka och som på beställning flyger denna krabat in framför linsen så det var ju bara att knäppa av några bilder.

I skogen fanns det knappt någon fågel men desto fler har samlats här på dom öppna ytorna med högt gräs intill gräsmattorna. En slags hackspett jobbar för fullt uppe i en riktigt gammal tall. Det är nu jag tänker att jag byter till zoomobjektivet och famlar på min midjeväska.

Naturligtvis !!! Fel objektiv...där i väskan ligger 18-35mm objektivet. Så himla typiskt mig att inte kolla upp det innan jag åkte. Jaha.....inga bilder på fåglar uppe i trädet då.

Hittar en jättefin ovanlig blomma som i alla fall jag inte sett tidigare. Och det är nu som jag inser att jag måste försöka lära mig det här med att få till skarpa bilder. Jag får inte riktigt till det och det är nästan så att jag åker tillbaka imorgon och försöker igen....

Jag vill ju ha med det fina i mitten också.....

Jag tog massor med kort men ingen blev som jag ville.... Någon som vet vad blomman heter ?

När jag sen traskade mot bilen igen via skogsbilvägen så hör jag något som prasslar i löven ett par meter från stigen. Ohhh, tänkte jag. Ett djur och tar tag i kameran. Jag spanar febrilt och får då syn på det värsta jag vet. Orm !! Huuu... den slingrade sig in i en ihålig liggande trädstam och jag som tidigare kollat in i ihåliga stammar på promenaden.

Jag kan tala om att det dröjer innan jag gör det igen. Kikar in i ihåliga stammar efter något spännande.

Postat 2013-07-28 18:27 | Läst 2383 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa