Ett minne för livet oavsett när du tog det

Dan före jobbardan.....

Minsann så skiner solen idag. Det blev till att ut och röra på sig. Jag kan inte påstå att denna ledighet har inneburit många promenader.

Nu väntar femton dagar med jobb med början i morgon. Då flyger jag till Helsingfors och mönstrar ombord. Helsingfors - Tallin och sen en tur runt dom baltiska länderna i nyår. Vi avslutar vårt kryssande med att lägga oss på dock i Landskrona i januari.

Den här gången så får min kameraväska följa med. Däremot kommer det att dröja innan mitt nästa blogginlägg dyker upp här igen.

Därför önskar jag er alla

Gott Nytt År här och nu.

Over and out......

Postat 2013-12-26 13:55 | Läst 1398 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En hälsning till er......

Dagarna innan jul kan vara eller rättare sagt så brukar det vara stressigt för många. Det är mycket som ska hinnas med. För egen del tar jag det lugnt och småpysslar lite här och där. Dagarna går fort och det är snart dags för jobb igen. Uteliv med kameran är på sparlåga som för de flesta och då får man roa sig själv.

Postat 2013-12-21 21:33 | Läst 1795 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Mindre lyckat bildmässigt......

Jag tog mig till Eskilstuna idag för att kombinera shopping, vaccination inför min Tanzaniaresa och för att fota lite inne i city. Det sistnämnda gick väl sisådär. Det var ombyggnationer på flera delar inne i city. Hela Fristadstorget var en enda byggarbetsplats.

Här är det annars torghandel och andra trevligheter så här års. Men det blir nog fint igen när det är klart hösten 2014, som det stod det på tavlorna. Så nu blev det mer fotograferande av dom traditionella vyerna från stan. Hittade inget roligt bland folk som flanerade att fota heller.

Resten av bilderna blev lika tråkiga så jag laddar inte upp fler turistbilder.

Jag satsade på att gå runt i affärer istället. Det blev mer lyckat :) Jag hittade en liten smidig kikare för 149 spänn på Clas Olssons. Bra att ha till Tanzania tänkte jag.

Den duger nog bra, tror jag

Postat 2013-12-17 20:26 | Läst 1862 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det blev inte av......

Jag skrev ju i mitt förra inlägg att man måste våga. Jag skulle ju fota familjen när vi samlades hos min son och sambo för att fira födelsedag. Kameran var med och vi var samlade i en liten tvåa. Min mamma, två av mina barn + deras respektive och tre barnbarn. Som bäddat för fotografering men som oftast så åkte inte kameran fram för det var fullt upp med fika och barnbarn.

En bild från mitt arkiv av yngsta barnbarnet

Sedan byttes det familjer och de mina åkte hem och sonens sambos familj droppade in. Lika fullt nu med barn, syskon, föräldrar och perfekt läge för foto. Men si nu blev det svårare att våga fota. Eftersom man inte träffar den familjen så ofta så slänger man inte upp kameran huxflux och fotar närgånget.

En bild på födelsedagsbarnet vid ett annat tillfälle....

Tänk att jag tycker det är svårare att fota mina närmaste än när jag är ute och plåtar okända. Så jag kom hem utan familjefotografier, denna gång. Eller så var jag inte på ett riktigt bra fotohumör ;)

Däremot var kameran med mig till Skinnskattebergs kyrkogård igår. Det har nu snart gått ett år sedan (juldagen) som jag miste min make. Jag for dit för att känna mig för om en gravplats till honom. Nej, han är inte gravsatt ännu och det beror på att jag har överklagat ett beslut som Länsstyrelsen Stockholm har tagit. De sade nej till hans sista önskan att få bli strödd i Haraldsjön, Riddarhyttan. Min överklagan gick ända upp i Kammarrätten och avslogs till prövning i Högsta Förvaltningsdomstolen. Att det har kommit så här långt upp i rätten beror på att målet är lite av ett prejudikatfall och kommer att innebära att hädanefter så blir bedömningarna om var man får strös i naturen hårdare sedan Stockholm tog över (06, 2012) mellansveriges Länsstyrelsers ärenden i sådana här fall. Det känns trots besvikelse över att inte kunna uppfylla hans sista önskan till viloplats, ändå bra att få komma till ett avslut.

Idag följer kameran med mig till Eskilstuna. En av mina favoritstäder när det gäller citykärnan och shopping. Det blir julshopping och ett besök på vaccinationsmottagningen. Nu kommer jag att vara på rätt plats i rätt stad ;)

Keep on living......

Postat 2013-12-17 10:04 | Läst 1665 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 Nästa