Ett minne för livet oavsett när du tog det

Mitt fotoår 2018..............

Näst sista dagen på detta år.

Jag har haft ett bra fotoår, tycker jag. Många fotopromenader om än lite (mycket) glest sista månaderna. En fotoutställning har jag haft på biblioteket som jag blev väldigt nöjd över för att vara första gången på egen hand. Jag har också börjat bygga upp min egen fotostudio med enkla medel. Jag har även gjort en egen portfolio och prislista om jag ska börja ta något fotouppdrag.

Jag har fått förfrågan några gånger om jag skulle tänkas fotografera ett uppdrag och frågan har då kommit upp: Hur mycket tar du för det? Eftersom jag inte kunnat ge något vettigt svar tidigare så har uppdragen runnit ut i sanden, så att säga. Därför har jag gjort i ordning en lista och nu kan jag svara på ett bra sätt. Sista förfrågan jag fick härom veckan gjorde att nu jäklar gör jag slag i saken och fixar det. En förfrågan om att fota matbilder till en kokbok. Jag har nu lämnat min offert och så får vi se om det leder någon vart. Jag har inte lust att fota gratis till folk som jag knappt känner bara för att jag gillar att fotografera.

Roade mig med att ta en gammal tavla som hänger i hemmet och använda den som bakgrund. Sambons små bilar fick stå som modell. Den sista är en kopia av en likadan bil som han rattade runt i en gång i tiden :)

Tomtefamiljen fick också posera modeller och det får bli mitt julkort till nästa jul.

Nu önskar jag alla er ett Gott Nytt och trevligt Fotoår, 2019.

Postat 2018-12-30 17:23 | Läst 1062 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Redigera en originalbild......

Då var man inne i december månad.....

Med det grådisiga vädret som hittills varit ger jag inte mig ut på så många fotopromenader som jag borde. Jag är nog inte ensam om det. Istället så rotar man i sitt bildarkiv och redigerar en och annan bild. Något jag sällan gör är att photoshoppa och ändra i bilderna mer än att lägga på lite kontrast och eventuellt ljusskärpa. Men nu hittade jag en bild som jag roade mig med att leka med.

Originalbilden som jag beskurit för att få bort några bilar.

Det är ju ganska fantastiskt egentligen hur man kan trixa med en bild och få olika skepnader. Det här är ju som sagt inte riktigt min grej att hålla på med detta men man måste ju testa lite. Jag har sett många bilder som är fint redigerade och som skapar en helt annan känsla än originalfotot. Många som är duktiga på det.

Postat 2018-12-08 09:56 | Läst 1154 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera