Ett minne för livet oavsett när du tog det

Ringmärkt mås........

Jag tog en massa bilder på min fotoresa till Ungern förra året.

Bland annat fångade jag den här måsen på bild.

Jag funderar på hur vanligt det är att ringmärka måsar?

Någon som vet?

Postat 2015-11-22 10:37 | Läst 1764 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Högt tempo............

Solen tittar fram idag och det lockar verkligen att ta en fotopromenad. Men än så länge tänker jag njuta av att göra ingenting och slappa efter en tuff arbetshelg i skyhögt tempo. Klockan är snart tio och jag sitter fortfarande i morgonrock. Jag har en massa saker som jag egentligen måste ta tag i men jag tänker fullkomligt strunta i det och ta dagen som den kommer.

Det svåra är att varva ner när man jobbar i högt tempo. Framför allt är det inte okej egentligen att hålla på som jag gör med hög arbetsbelastning.

Ett typiskt symtom på stress är störd nattsömn. Dom sista nätterna har jag rullat runt i sängen och pratat massor i sömnen. Min sambo hörde mig säga; Det där blev nog inte så bra

Jag har vaknat själv av att jag farit runt och " klättrat" med benen över sambon, snurrat i sängen och vaknat till stup i kvarten. Näeee...... Det är dags att se över mitt arbetsliv. Stress är inte bra för hjärtat och sitt eget välbefinnande.

Det är lätt att falla sönder om man inte är vaksam.

Postat 2015-11-17 10:07 | Läst 1721 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Abstrakt i naturen...........

Ibland när man är ute (eller inne) och fotar så blir det inte som man har tänkt sig. Skärpan sitter inte där den ska och allt blir ett enda "blurr". Jag har lyckats med det X antal gånger men har inte kunnat förmå mig till att radera vissa av dom bilderna. Något i bilden har gjort att jag fastnat för den.

Bilden har fått ett abstrakt motiv. Bilden har blivit diffus, obegripbar, svårförståeligt eller fått ett overkligt motiv som man inte riktigt förstår vad det är. En halvt misslyckad tagen bild som ändå har något visst i mina ögon.

Eller som den vintern jag begav mig till bryggan en riktigt kall vinterdag i Sundänge. Isen hade stockat sig intill bryggan och jag tyckte isen såg skithäftig ut.

Nu var det ju inte frågan om "misslyckade" bilder utan bilder som jag inte visste vad jag skulle ha dom till, förrän jag kom att tänka på abstrakt fotokonst.

Jag håller på att gå igenom mitt fotoarkiv och samla ihop "misslyckade" och "icke misslyckade" abstrakta bilderna till en egen mapp. Faktiskt rätt kul att se på sina egna "misslyckade" bilder ur ett annat perspektiv och tänkande.

Postat 2015-11-09 12:15 | Läst 1509 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Att se en bild..........

I veckan så var det möte på fotoklubben. Vår klubb hade i uppdrag att bedöma en annan fotoklubbs KM-bilder. Tjugosex bidrag hade vi att bedöma och utse dom tio bästa bilderna. Det var första gången jag var med på en bedömning och det var inte det lättaste, men lärorikt. Nu skulle man ju vara lite mer seriös i sitt betraktande av alla bilder. Vända och vrida på sin egen åsikt och lyssna in andras åsikter och kanske det ändrar sitt eget tänkande och omvärdering.

Man ser ju ett enormt flöde av bilder på nätet i en massa olika sammanhang. Det svåra är ju att orka betrakta alla bilder i flödet, vilket är stört omöjligt. Man slår ett öga på en bild och sen scrollar man vidare. Ibland stannar blicken kvar lite längre på bilden för att begrunda det man såg.

Jag valde att först titta över alla bilder och välja dom som jag emotionellt fastnade mest för. Sedan gick jag en runda till runt bordet med alla bilder som låg där utlagda och började titta på komposition och teknik. Efter en bedömningsskala så satte jag mitt betyg och en liten kommentar om vad jag såg och gillade eller inte gillade. Sedan blev det gemensam räkning av alla poäng bland deltagarna och en diskussion bland mötesdeltagarna. Till slut hade vi valt ut dom tio bilderna som klubben gillade mest.

Det var också inlämning av våra egna bilder som ska hängas upp på vernissage i kommunens bibliotek v.48-49. Det är heller inte det lättaste att välja ut något av sina egna bilder. För egen del så valde jag det som ligger mig närmast om hjärtat, naturfotografier och eftersom det är det jag fotar mest så var ju kategorin ganska enkel. Det svåra är ju att välja en bild bland mina egna även om jag försöker fota en hel del annat när jag är ute och far.

Nyttigt är det i alla fall att vara med och bedöma bilder och lyssna in andras funderingar och tankar. Så det kommer jag att göra fler gånger.

Postat 2015-11-08 09:20 | Läst 1402 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera