Ett minne för livet oavsett när du tog det

Jag köpte mig lite sällskap....

Ända sedan jag var tio år så har jag haft akvariefiskar. Med undantag för dom sista åtta - nio åren. Mitt 150 liters akvarium, som jag hade tidigare läckte ut i stort sett allt vatten och dom fiskar som överlevde gav jag bort. Sålde också akvariet med alla prylar till en som skulle täta om det. Sedan jag blev själv (änka) så tycker jag att det känns lite ensamt emellanåt och har funderat på att skaffa en katt. Men min reslust gör att jag tvekat. I stället har jag tagit upp min gamla hobby igen och skaffat mig ett akvarium. Dom klarar sig fint om jag skulle vara borta ett tag med hjälp av veckomat i form av tablettklumpar som löses sakta upp.

Blå dvärggurami

Igår var jag och handlade fiskar till akvariet som stått till sig ett par dagar.

Röd kampfiskhona

Det är några av arterna jag köpte mig. Det är inte billigt att starta upp ett akvarium. Mycket som behöver inhandlas men det mesta är ju engångsutgifter. Så nu har jag lite foto objekt att ta till när jag känner för det.

Postat 2014-07-31 17:24 | Läst 1975 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En kulturell aktivering.....

Igår blev det en tur med barnbarnet till Hed där det var aktiviteter denna dag.

Enda fotot där blev på kalkonen, taget genom hönsgallret.

Vi for sen vidare till Karmansbo där det också var aktiviteter i smedjan.

Smeden låg och vilade i vad som kallades för "Libban", ett vilorum under arbetets gång.

En smed iklädd en arbetssärk fanns på plats för att berätta om smedens vedermödor.

Avslutar med en bild på barnbarnet :)

Postat 2014-07-28 20:07 | Läst 1315 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En riktigt underbar dag.....

Vilken underbar ledig lördag med sol, värme och ledighet. Sen plussar jag på med småpyssel här hemma och sällskap av mitt äldsta barnbarn. Det har varit bästa dagen på länge och jag mår så gott.

Kvällsdopp vid Västlandasjön.

Jag vet inte om hon tycker det är kallt i vattnet eller njuter av att få komma i badet.

Det bästa med badet här är att det är så långgrunt.

Mer under vattnet än ovan ytan....

Ett par fäder (förmodligen) med sina barn på väg ut på en kanottur.

Postat 2014-07-26 21:52 | Läst 1397 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hädanefter betalar jag kontant för min del.....

Inte i min vildaste fantasi trodde jag att jag skulle få ett kreditavtal på 10 000 kronor bara för att jag beställde en prenumeration på tidningen Fotosidan. Härom dagen så beställde jag prenumerationen via Fotosidans web och klickade i att jag ville betala med faktura och en tillkommande avgift på 29 kronor. Inget konstigt med det tyckte jag. Fakturan skulle gå via företaget Klarna. Inte kollade jag upp vad för villkor som gällde för en simpel tidningsprenumeration.

Nu har jag läst informationen som kommit från Klarna och där står att jag har blivit beviljad ett kreditavtal på 10 000 kronor och som gäller på obestämd tid, med en effektiv ränta på 29.22 %. För att säga upp krediten så måste jag kontakta Klarna enligt kontaktuppgifterna.

Jag har inte bett om ett kreditavtal på 10 000 kronor bara för att jag beställde en prenumeration på en tidning för 369 kr. Nej !!! sånt här gillar inte jag att bli påtvingad något jag inte bett om. Tydligen så måste man hädanefter läsa noggrant vad som gäller innan man bokar en tidningsprenumeration vilket jag som sagt absolut inte hade kunnat ana innan.Har nu i efterhand skummat/läst villkoren och där står inte någonstans att jag får en kredit på 10 000 kronor.

Vill jag ha ett kreditavtal så vill jag själv ansöka om det. Jag kanske överreagerar på detta men jag vill faktiskt välja mina krediter själv om jag nu skulle vilja ha det. Har aldrig varit med om tidigare var jag än beställt på faktura att jag automatiskt fått en kredit på flera tusen. Det har bara varit en enkel faktura.

Postat 2014-07-26 10:05 | Läst 4905 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

En galen idé eller ???

Sitter ute på min uteplats och filosoferar. En ledig helg framför mig och nu ska jag också njuta av ledighet (2 dagar) med sol och värme :) Min utsikt från uteplatsen är min bod och skogen nedanför. Mot boden står takboxen som jag försökt sälja för en femhundring, utan att lyckats och nu står den där.

En tanke har flugit upp i mitt huvud.

Skulle jag inte kunna......?????

ta och skruva av locket och göra ett fågelbad av t.ex. locket ??? Nästa tanke blev ett skogsgömsle  :)))) Ingen vill ju köpa takboxen ändå, en felfri sådan. Men nu funderar jag starkt på min idé.

Jag bor ju på en skogstomt så varför inte.

Nedanför min bod är det bara skog, skog, skog och jag har gott om plats bakom boden.

Så varför inte göra slag i saken och testa, tänker jag.

Frågan är nu om det är en knäpp idé eller en toppenidé ?

Kanske utanför mitt köksfönster ? Där huserar ju en massa småfåglar ändå och då kan jag ju fota från köksfönstret eller verandan (med myggnätet se tidigare inlägg) tidiga mornar eller kvällar. Två- tre meter ifrån.....

Nästa idé var att ta lastpallar och bygga ett gömsle i anslutning till badet. Ett som man kan sitta bekvämt i och klä in med presenning.

Låter detta som en galen idé eller är det något som man kan genomföra ? Är jag helt ute och "cyklar" i mina ideér eller ???

Kanske någon som kan spä på min ide´eller komma med kloka råd om jag ska lägga ner tanken eller gå vidare med den :)))

Jag kanske har fått värmeslag ;)

Postat 2014-07-25 19:31 | Läst 1878 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 Nästa