Ett minne för livet oavsett när du tog det

En foto/skogspromenad med mig själv och kameran............

Som för så många andra, så blir det inte så mycket fotograferande den här tiden på året. Man blir liksom inte lika sugen på att ge sig ut när det är grått och blåsigt ute. När sen kylan kommer på riktigt så blir det ännu mindre som kameran får lufta sig. Annat är det när det kryllar av insekter, blommorna blommar för fullt och det är varmt och skönt ute. Om det inte regnar förstås :)

Idag så var jag sugen på att ge mig ut fast det var grått och mulet ute, bara lite småkyligt ute. Det lockade inte alls men så bestämde jag mig.... Nu skulle jag gå ut vare sig jag hade lust eller inte. Fick på mig ytterkläderna och hängde på mig kameran med vidvinkeln. Oftast så tar jag makro-objektivet med mig i vanliga fall som är mitt favoritobjektiv.

Ca femtio meter från vårt hus har jag det närmaste skogsområdet. Det andra skogsområdet ligger ca 200 meter bort. Jag valde det närmaste idag som jag gått massor med gånger. Den vägen brukar jag gå när jag tar mig till brukshundsklubben och fotar i det området. Det är en grusväg som leder vägen dit.

Nu fick jag för mig att ta en skogsstig som jag aldrig gått in på trots att jag gått förbi den i snart fyra års tid som jag bott här. Så här efteråt fattar jag inte alls att jag inte gjort det tidigare.

Det var väldigt varierande skogsmiljöer och till våren så kommer detta att bli min favoritskog att gå till. Förutom att det är nära och bra.

Stigarna leder ut på Ängebyleden och jag kunde antingen gå ut på den grusvägen eller vända och gå utmed åkern tillbaka in i skogen. Jag valde det sistnämnda.

Jag fortsatte denna vägen som ligger längs åkrar och ängar och kom fram till en glänta. Här hittade jag ett slags bygge / gömsle.

Vad det här är har jag ingen aning om. En brand har det också varit och tydliga tecken finns på träd och intill liggande mark.

Om det nu skulle vara en jägares gömsle så verkar det väldigt avancerat för det. Eller brukar det se ut så här?

På marken i gömslet låg en Motbok; Köpings stads motbok. Jag brydde mig inte om att kolla iden.

Utsikten från gömslet över ett gärde.

Det kanske kan bli ett perfekt fotogömsle :)

Postat 2018-11-18 18:22 | Läst 1484 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera