Ett minne för livet oavsett när du tog det

Fotoutställning......

Nu är det dags för ännu en fotoutställning. Den här gången så är det "min" fotoklubb som har fotoutställning i Köping.

För någon månad sedan så var jag med på Konst & Kulturrundan i Kolbäcksdalen.

Den här gången har jag några bilder från min resa till Tanzania, ett par bilder från gömslen i Ungern och ett par naturbilder tagna i Mälardalen. Det här ska bli kul att få vara med på och roligt med fotokompisarna i klubben.

Välkommen om du/ni har vägarna förbi.

Postat 2019-05-20 19:12 | Läst 924 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Planera för årets semester...............

Måndag morgon eller rättare sagt förmiddag nu. Mulet, grått och regn serveras i väderleken idag. Kanske kan det bli lite sol senare under dagen och då kan det tänkas bli en promenad med kameran. Jag får roa mig med arkivet tills vidare. Man har ju hunnit samla på sig en hel del bilder och egentligen skulle man behöva rensa bort en massa skitbilder som bara tar onödig plats.

Kollar i researkivet och inser att jag har hunnit med en hel del resor. På topp ligger resan till Tanzania 2013 som är ett oförglömligt minne.

Kina 2011 också en resa som tillhör topp

Var årets resa hamnar är oklart än så länge. Jag och sambon pratar om norra Sverige. Vi har gjort två Europaturner med bil 2016 och 2017. Förra året så blev det Palma. Nu är vi sugna på att resa runt lite i Sverige eftersom det finns väldigt många fina ställen att upptäcka. Vi får se vad det blir. Nästa år 2020 så har vi en resa till Nepal bokad i april. Så med tanke på den så vill jag inte lägga för mycket slantar på årets semester. Så det blir till att planera årets semester lite mer noggrant och tänka sig för så att det inte blir för kostsamt. Nej jag tänker inte tälta ;)

Postat 2019-05-06 10:10 | Läst 952 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En extender eller inte........

Då var vi inne i maj månad.

Nu exploderar det i naturen och min favoritsäsong är kommen. Macrofotografering är något som ligger mig varmt om hjärtat. Ibland funderar jag på varför. Men jag tror att det beror på utmaningen att få en riktig skarp bild och det är inte det lättaste alla gånger. Man behöver inte gå så långt heller utan det finns mycket att upptäcka i sin egen trädgård.

Sen jag flyttade in hos min sambo för drygt fyra år sedan så har jag medvetet gått in för att plantera fler och fler blommor i rabatterna. Det var ganska tunnsått innan ;) Jag gör ett medvetet val med vissa blommor som jag vet lockar till sig fjärilar, bin och andra insekter. Jag har i år också fixat två små enklare insektshotell av lerkrukor. Om det hjälper vet jag inte, men man kan ju alltid hoppas att det bidrar till något i alla fall.

Övrig naturfotografering sker oftast i Norsa naturreservat i Köping, som jag besöker rätt så regelbundet.

Jag har bestämt mig för att köpa en extender när skatteåterbäringen kommer. Ni som har en....hur tycker du att det fungerar? Är det något att satsa på? Jag har ett objektiv Canon 100-400 1:4,5-5,6 L IS och funderar på vad jag ska välja. Jag tar tacksamt emot för och nackdelar med en extender.

Postat 2019-05-03 11:31 | Läst 1004 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera