Ett minne för livet oavsett när du tog det

Makro och streetphoto, mina favoriter...................

Nu känner jag verkligen att min fotosäsong är igång. Makrofoto är nog det som jag gillar bäst. Därefter kommer streetphoto/gatufoto. Naturfotografering i alla former kommer sen på min favoritlista. Vi har ju alla något genre som man brinner lite extra för.  Är det inte så?

Häromdagen (söndag kväll) i vår Aroniahäck så var den invaderad av en massa besökare. Jag hade en suverän fotokväll i häcken :)

I fredags kväll så fick sambon en idé om att vi skulle åka på semifinalen mellan Sverige-USA i Köpenhamn. Vi bor i Köping !! 60 mils resa !!Jag var väl inte så där superintresserad av hockeyn så hans son hängde på. Jag hängde också på men en tanke på streetphoto i Köpenhamn.

Sagt och gjort. Sambons lyckades få tag i biljetter och jag fixade boende på Malmö Arena hotell. Nu var klockan strax efter tio på fredag kvällen. Kattvakt/husvakt ordnades och sen var det bara att packa väskan. Upp klockan fyra på lördag och fixa till sig och sen for vi iväg.

Checkade in på hotellet och tog sen Öresundståget från Hyllie i Malmö. Grabbarna hoppade av vid Royal Arena, Köpenhamn och jag fortsatte in till Köpenhamns centrum.

Jag hamnade mitt i en karneval och det var otroligt mycket folk denna soliga lördag i Köpenhamn. Jag trivdes som fisken i vattnet. Åt lunch på restaurang och satt och kollade på folk. Trots att jag var utan resesällskap så hade jag en underbar dag i Köpenhamn.

Sambon och hans son kom sen in till city efter att matchen var slut. Vi åt sen kvällsmat i Nyhavn med god aptit.

Sen var det dags att bege sig hemåt och mot tågstation.

Det blev en spontan minisemester och vi var så nöjda när vi kom hem till vårt lilla Köping :)

Postat 2018-05-22 18:40 | Läst 1145 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Makrofoto på hemmaplan................

Sen jag flyttade ihop med min sambo i hans hus för tre och ett halvt år sen (jag äger 1/2 numera) . Så har jag sakta men säkert utökat blommorna i rabatterna. Anlagt en helt ny rabatt också. Jag har en baktanke med det. Jag vill locka fler insekter till trädgården. Nu är vår närmsta granne på ena sidan skog och en massa hus på andra sidan huset. Vi ligger först vid infarten till detta villaområde. Så på det viset är det ju perfekt och locka till sig förhoppningsvis lite mer fjärilar som fladdrar runt i skogen.

Vi har också planer på att bygga en liten damm. Inget stort utan bara så man har lite porlande vatten. Det är lite roligt för sambon har sagt i förbifarten att han inte är så mycket för sånt där, när jag fört det på tal. Så jag skaffade en sån där liten pump för ca 300 spänn och gjorde en liten fontän i en balja.

Då tyckte han det lät lite trevligt med porlande vatten så nu var det han som kom med förslaget om en "liten damm". Jag var inte sen att säga Ja :)

Tills vidare så får jag hålla tillgodo med det som hittills blommar i trädgården som dessa pyttesmå blommor som är kantväxter.

Ibland dyker bärfisen upp bland blommor och blader.

Så nu ser jag fram mot att makrofota i min trädgård :))

Postat 2018-05-15 19:23 | Läst 1098 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det blev en fasanjakt................

Idag tog jag mig till ett nytt ställe för att fotografera. Kyrkbyåsens naturreservat i Kolbäck ca en två mil från Köping där jag bor. En ås på några hundra meter som sträcker sig längs med Strömsholms kanal.

Hela åsen doftade underbart av hägg som blommade överallt i hela åsen. En trevlig promenadväg går genom åsen några hundra meter, för det är ingen jättelång ås.

När man gått dom där några hundra meterna så kommer man fram till en sjö.

Vilade en stund och njöt av lugnet vid sjön innan jag gick samma väg tillbaka. Som började med en uppförsbacke även från detta håll.

Jag hade två kameror med mig. Ett med vidvinkel och ett med makro. När jag närmade mig platsen där jag parkerat bilen så hör jag det speciella ljudet från en fasan. Nu började jag smyga in på en mindre upptrampad stig i hopp om att få syn på fasanen.

Jo minsann....Där är den !! Nu önskade jag att jag hade haft 100-400 objektivet med mig. Ja, ja ....det var bara att chansa och smyga sig närmare. Hur jag nu skulle bära mig åt?

Jag fick chansa på att komma så nära som möjligt. Det var inte lätt att få fokus med makro objektivet och med en fasan på språng att komma undan mig. Han hade inte så förfärligt bråttom men tillräckligt att jag inte hann med att sätta skärpan. Tydligen är han nog van vid folk i skogen för han sprang inte fort undan. Det var bara att ge upp mina försök att fota fasanen.

Det var i alla fall ett litet trevligt naturreservat och det blir nog säkert fler vändor dit.

Postat 2018-05-12 22:55 | Läst 1039 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Två bra dagar...........

Igår blev det gravidfotografering och idag en promenad i naturen.

Min äldsta dotter och barnbarn kom på besök hos oss. Då frågade jag om vi inte skulle fota lite. Hon har ju bara en dryg vecka kvar innan jag ska få bli mormor igen för sjunde gången.

Utan förberedelse och tanke bakom riggade jag fram en stol mot garageväggen och så satte vi igång. Jag är ingen bra planerare med ljus och sånt för det har jag inte lärt mig än. Men jag är nöjd med alla bilder jag fick.

Men jag är nöjd med bilderna som jag fick ihop i alla fall.

Idag tog jag en promenad i Norsa hagar här i Köping. Det är ett fint naturreservat som det bara tar fem minuter att köra till. Fina hagmarker och ett rikt fågelliv för den som gillar fågelskådning.

En blandning av hagmarker, skog och fågelsjö finns där.

Två bra dagar har jag haft nu.................

Postat 2018-05-07 20:56 | Läst 892 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

I natur och stad...............

Den riktiga värmen dröjer och det gör alla insekter också. Min macrosäsong kommer ju inte igång.

Lika dålig har jag också varit med att underhålla min blogg här. Om det är vädret och brist på intresse att ge sig ut i naturen, vet jag inte, för det finns ju en massa annat att fotografera under tiden. Jag tror inte jag är ensam om detta att vara inspirationslös efter en lång vinter och en lång kall vår.

Men idag tog jag mig i kragen och åkte ut till Norsa hagar här i Köping. Ett litet trevligt naturreservat. För några veckor sen tog jag mig till Venabäckens naturreservat som ligger drygt en mil från Köping.

Det har också blivit en sväng ner till hamnen här i Köping. Så jag lägger upp lite blandade bilder från några fototurer som jag gjort på sista tiden i Köpingstrakten.

Venabäckens naturreservat, Köping

Hamnen i Köping

Malmön, Köping

Norsa hagar, Köping

Hemma i min trädgård, Köping

Norsa hagar, Köping

Hamnen, Köping

Hamnen, Köping

Norsa hagar, Köping

Ja, det var lite blandade bilder från mars-april i år.

Postat 2018-05-01 20:09 | Läst 981 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera