Ett minne för livet oavsett när du tog det

Är det en sann historia tro?...........................

Perfekt fotoväder idag om man ska fotografera mitt på dagen. Mulet och vindstilla är perfekt tycker jag. Så jag laddade kameraväskan och bredde ett par mackor. Sen gav jag mig iväg mot Årsbäcken.

Enligt länsstyrelsens app där man hittar Västmanlands naturreservat och en massa annat intressant som man kan besöka och göra. Jag gissar att dom flesta län har en sån app att ladda ner. Nu hittade jag en plats som jag aldrig varit på och det lät intressant. En 500 meter lång stig utmed en bäck i en "trollskog"

Körde förbi Kolsva mot Solmyra och sen in på en pytteliten skogsväg, inte ens en grusväg. Stannade till vid skylten och läste informationen. Sen åkte jag därifrån. Någon stig fanns inte att hitta och skogen var totalt igenvuxen och bäcken var av naturliga skäl efter sommarnes torka, torrlagd. Hade jag gett mig in där så hade jag gått vilse ;)

Så jag åkte vidare och stannade på ett ställe som jag stannat förr. Jag vet inte vad det heter men det är i närheten av Färna.

Det ligger intill Solmyravägen.

Här satte jag mig på en sten och åt mina medhavda mackor och coca cola. Så det blev ju bra ändå. Men inte som jag tänkt mig. Lärdom av detta är att inte lita på Länsstyrelsens beskrivning av naturreservaten i appen.

 Det här är Pelle på stenen

Enligt sägen så hade greven dålig hand med medarbetarna. Det är en av historierna bakom tre statyer som finns utmed denna grusväg. Greven ville ha statyer utmed vägen han passerade. Erik i backen, Olle vid bommen och Pelle på stenen finns kvar. Varför dessa statyer har avhuggna händer som smederna gjorde (sägs det) kan man undra över.  Pelle på stenen fick behålla en hand där greven sas lägga en grindslant när han passerade.

Greven åker tydligen förbi där nu också..........

Postat 2018-08-29 22:53 | Läst 1207 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ett hav av stenar.................

Igår (måndag) så tog jag bilen och åkte till ett lite annorlunda naturreservat. Ett ställe med ett "hav" fullt av runda stenar.

För 7500-8000 år sedan började åsen att höja sig ur istidshavet. Stora vågor sköljde över stenarna och spolade bort allt grus och kvar blev en massa runda stenar. Ett klapperstensfält blev till.

Det här naturreservatet heter Stengärdet och ligger strax utanför Kungsör i Västmanland. Nästa gång jag åker dit ska jag sätta på mig vandrarkängorna och inte gå i mjuka gympadojor. För det var inte det lättaste.

Det är ett vidsträckt område av stenar och väl värt ett besök om man har vägarna förbi. Nedanför åsen finns en "trollskog" med källor, varggrop och rastplats där man kan grilla (när det är tillåtet)

Postat 2018-08-28 12:28 | Läst 1225 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ramnäs bruk i bilder........

Tog en tur till Ramnäs häromdagen och naturligtvis var kameran med mig.

Schenströmska herrgården får avsluta bildserien från Ramnäs bruk i Västmanland. Här kommer min sons bröllop att äga rum i oktober.

I övrigt så har jag roat mig med att göra en egen logo. Är det någon som har ett tips på en gratisapp där man kan göra logga med kamera gratis. För övrigt kan ni hitta min sida på facebook om ni söker på ovanstående logotype namn.

Postat 2018-08-18 19:52 | Läst 1212 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nu är det verklighet. Jag ska ha en fotoutställning..................

Nu har jag gjort något som jag tänkt på i många år.

En önskan om att ställa ut mina bilder på en fotoutställning. Jag har medverkat i två fotoutställningar tidigare med Köpings fotoklubb. Men den här gången så ska jag göra en helt själv. Temat blir streetphoto och när jag började fundera på en utställning så var jag inne på naturfoto. Men jag övergett den tanken har helt gått över på att ställa ut gatufotografi. Nu ser jag fram mot detta.

Det är en hel del som man måste tänka på innan en utställning. Först ska man välja ut bilder och printa ut dom eller beställa från en fotofirma. Man kan sen välja om man vill rama in, eller ha enbart passpartou eller helt utan något. Jag har valt passpartou eftersom jag ska låna skärmar att sätta bilderna på. Nästa steg är att marknadsföra sig och jag har skapat ett event på facebook. Jag har gjort egna affischer (A4) som jag ska sätta upp lite varstans här i stan. Nästa steg är att placera ihop bilderna så att dom får ett bra intryck ihop och det var inte det lättaste. Jag kommer att visa upp ca 25 bilder.

Det svåra var inte att hitta bilder i arkivet för jag har fotat streetphoto sen 2013. Det svåra var att välja ut och hur många jag skulle ta med på utställningen. Inte för lite och inte för många. Jag tror att jag har hittat en bra balans med bilder och antal.

Så nu hälsar jag er alla Välkomna på min Fotoutställning om ett par veckor :)

Postat 2018-08-14 19:56 | Läst 1110 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Mina tankar med street/gatufotografering...................

Jag har några fler bilder som jag tog i Palma. Jag riktade in mig på streetphoto när vi strosade runt. Som i förra inlägget som också handlade om gatufoto så kommer här en radda bilder.

Kommentera gärna vad ni känner och vad ni har fastnat för i en bild.

För mig handlar streetphoto om att något i bilden ska tilltala mig. Vare sig det är personerna eller atmosfären. För mig är atmosfären något jag kollar in först innan jag tar en bild. Sen kollar jag människan, om jag hittar någon intressant. Jag väntar sen på rätt tillfälle att knäppa av bilden. Ibland kan man få vänta länge om det är för mycket folk i rörelse.

Det kan också bli så att människan som jag siktat in mig på hinner gå iväg eller ändra ställning/position och då försvinner det jag tänkt mig.

Jag höll en föreläsning för mina fotovänner i Köpings fotoklubb för en tid sen. Jag tänkte att det skulle räcka med ca 30 minuter. Jag hade med mig ca 20-25 bilder och trodde inte att intresset skulle bli så stort på ämnet som det blev.

Det finns ju många aspekter att diskutera när det gäller street/gatufoto. Det blev en föreläsning på en timme där jag pratade om min tanke bakom bilderna. Gensvaret från medlemmarna var mer än vad jag förväntade mig.

Många tror ju bara att man lyfter kameran och bara knäpper ett kort. Men riktigt så är det ju inte.

Postat 2018-08-04 19:17 | Läst 1046 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera