Ett minne för livet oavsett när du tog det

Nu börjar jag komma igång igen...............

Nu har jag börjat komma igång igen med fotograferingen.

Det har varit lite uppehåll sedan november då jag genomgick en större operation (total hysterektomi) som var oväntad. Tack och lov så fanns det inga elaka celler. Några veckors sjukskrivning på det och sedan att få kraften och inspirationen tillbaka har tagit lite tid. Idag var det första gången sedan dess, som jag tog en fotopromenad. Även om jag kom igång att jobba strax innan julhelgen så infann sig inte lusten att ge mig ut på promenader.

Jag tog mig till Malmön där jag tog en promenad och till hamnen här i Köping.

Det här var vid hamnen i Köping

Vid Malmön ligger dom flesta båtarna i detta läge och väntar på sommartider. Det gör förresten jag också.

Det var i alla fall riktigt skönt att ta en liten fotopromenad. Det har jag saknat väldigt mycket. Det som jag gjort när jag inte haft lust till promenader är att börja med porträttfoto. Jag har skaffat mig en enklare studioutrustning med paraplyreflexer och ett nytt objektiv. Canon 50mm f/1,8 stm som fått bra kritik till porträttfoto.

Så nu är det bara att lära sig att ljussätta.

Postat 2018-02-14 20:08 | Läst 1934 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Slarvfia !!!!

Jag förstår inte var jag har gjort av med mitt fotostativ, en monopod. Den låg i sitt fodral med axelrem. Jag försöker febrilt komma fram till när jag sist använde det. Jag har letat i hela huset, bilen och i stugan och så mycket fler ställen har jag inte att leta på.

Jag försöker också tänka tillbaka när jag sist använde det. Men nej....det är putsväck. Imorgon ska jag ut på en fototur och hade tänkt ta med det för jag tänkte göra det enkelt för mig när jag ska ut i skogen och slippa släpa på det större trebenta stativet. Fasen också !!!! Så förbaskat retligt !!!

Jag tog en fotorunda när jag var till stugan i Sundänge idag och min svartvita period fortsatte fortsatte idag också. Gråtrist väder men det regnar ju alla fall inte och inte var det kallt heller.

Undrar om man får klättra upp och sätta sig i dom här och vänta med kameran och hoppas på att något djur kommer som man kan fotografera. Dom står ju lite här och var i skogen oanvända när det inte är säsong. Naturligtvis får man ju vara försiktig och inte göra sönder något. Är det tillåtet tro utan att fråga markägaren som man inte känner.

Imorgon blir det Näs naturreservat med två andra ur fotoklubben här i Köping. Jag gjorde ju en fråga på facebook om några ville haka på en spontan (utan klubbens arrangemang) fototur. Jag hoppas att några fler vill följa med. Dom har hela kvällen på sig att bestämma sig.

Postat 2012-11-16 16:32 | Läst 3966 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera