Ett minne för livet oavsett när du tog det

Tio dagar ledigt nu....

Hemma igen efter tio dagar ombord på ms/Cinderella. Tystnaden är total......

En snitt sömn på ca sex timmar per dygn sätter sina spår med ett ljud av motorer och annat som är konstant under tio arbetsdagar ombord gör att man är sliten när man kommer hem. Tack vare goa arbetskollegor så gör det att det är värt allt slit + lönekuvertet som kommer i slutet på månaden.

Tyvärr så fungerade inte internet ombord tillsammans med min gamla bärbara dator som jag var tvungen att ta med mig, då en nyaste är ur funktion. En kollega hittade felet som var att nätverkskortet inte var kompatibelt med nätet ombord. Jag ska ta med mig min nyaste lap nästa jobbvända och han ska då kolla och försöka få ordning på den. Tur att man har många kollegor med olika talanger.

Därför har det inte blivit något bloggande från min tid ombord och fotografier. Men jag har instagram som jag använder och där finns fotografier.... tinaspicture.... om du vill kolla på bilder.

Jag försökte göra ett blogginlägg från mobilen här på fotosidan men det gick inte att blogga från mobilen. Jag vet inte om det är några speciella inställningar som måste göras för att kunna det. Om någon vet hur man gör så hojta till. Jag har en android mobil som fungerat under min tid ombord och några bilder från Instagram har jag lagt upp på min blogg http://tinaspicture.blogg.se

Bilder kommer här så småningom......

Postat 2013-01-28 20:44 | Läst 1972 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag står i ett vägskäl.......

Nu har jag inte många dagar kvar tills jag börjar jobba igen. Då kliver jag ombord igen på Cinderella, Viking line som jag jobbat på sen sommaren 2007. Jag har varit hemma hos min make sedan augusti och nu längtar jag efter att få träffa alla mina goa arbetskollegor igen. Så jag får väl se hur mycket bilder som hamnar på den här bloggen. Troligtvis ganska lite då man inte kommer så långt utanför båten. Tio dagar ombord och då blir det inte mycket som kan fotograferas.

Men jag står också i ett vägskäl då jag måste ta reda på saker och ting på hemmaplan. Jag ska sätta igång en renovering av stugan och nu måste jag ta tag i att välja bort en massa möbler och prylar. Jag har ingen möjlighet att ta hand om ett hus och en stuga med mitt jobb.

Någon som har en ide om vilket djur som gör dessa spår ?? Fotat den 12/1 i Sundänge, Köping på min stugtomt. Spåren ledde ner till skogen nedanför min stuga.

Postat 2013-01-15 20:57 | Läst 2273 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Laddar batterierna......

Igår tog jag mig till stugan. Jag behövde miljöombyte och jag blir kvar en natt till. Jag måste ladda batterierna för jag känner hur slut jag är efter ett år och fem månaders kamp mot cancern i bukspottskörteln på min älskade make som avled på juldagen.

För första gången på väldigt länge så tog jag mig en fotopromenad i omgivningarna och det var otroligt skönt. Endast en liten blåst denna gråmulna dag. Men vad gjorde det !!! Skönt som tusan var det och jag fick några bilder.

Det bästa av allt är att telefonen har varit tyst. För den har gått varm i två veckors tid. Många skulle nog vara glada om dom ens fått ett telefonsamtal men för mig i detta nu så är det väldigt skönt att bara vara och koppla av och bara vara.

Jag hittade spår i snön in på min tomt och imorgon så ska jag nog ta och mäta dom.  Jag misstänker en räv men är osäker. Tassmärkena följer direkt efter varandra och var stora som en snusdosa. 

Högst en dag gamla spår.......alla på en enda rad efter varandra.

Kanske kan jag hita ännu bättre avtryck, men jag var nog bara halvt engagerad...

Nu ska jag fixa i ordning veckans Fototriss som startar igen efter juluppehållet. Temat är "Så här ser det ut där jag är" men det hamnar på min fotoblogg där jag inte skriver så mycket.

Mitt smulronställe och nu blir det tv, dator och vitt vin för resten av kvällen.

Ha en fortsatt bra och trevlig kväll allihopa :)

 

Postat 2013-01-12 18:34 | Läst 2723 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Gör mig inte äldre än vad jag är FS !!!!

What ?????

Kollade in min egen profil och upptäcker att jag är 51 år !!! ??? !!!

Nä...... FS.... Jag vill inte vara äldre än vad jag är !!!

Jag fyller 51 i spetember och inte en dag tidigare !!!!!

Fina blommor som av omtänksamhet skickats hem till mig.

Postat 2013-01-03 21:33 | Läst 2345 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera