Ett minne för livet oavsett när du tog det

Det gäller att hålla ögonen öppna.........................

Det har varit några soliga fina dagar nu. Tack och lov för att sommaren äntligen är här. Nu slipper man frysa om fingrarna när man ger sig ut för att fotografera.

Åkte med Fotoklubben i Köping på en kvällsutflykt till Hjälmare kanal i Arboga, härom veckan. Vi brukar ordna ett FotoUt en gång i månaden.

En riktigt härlig kväll och i trevligt fotosällskap.

Igår kväll gick jag en liten runda här hemma i trädgården. Alltid hittar man något att knäppa ett kort på.

Det gäller bara att öppna ögonen och spana in alla buskar och snår som finns hemma i sin egen trädgård.

Ett bekymmer för många som vill hålla sina gräsmattor fria från dessa lättspridda blommor. Men jag har lärt mig att gilla dom. Det är faktiskt en vacker blomma om man ger sig tid att titta :)

Postat 2017-05-30 19:15 | Läst 1278 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag tar mina närmaste först...............

Jag har varit ledig idag för jag hade tid för läkarbesök. Så nu passade jag på att testa på att porträttfotografera. Tyvärr hade jag ingen aspirant i närheten som modell. Så vad gör man? Man tager vad man haver och det fick bli jag själv.

Jag riggade upp fotostativet, letade upp självutlösaren och satte upp reflexstativet och hakade på reflexskärmen. Först testade jag inomhus och efter en massa bilder lyfte jag ut grejerna i uterummet.

Där blev ljuset genast bättre. Vilket jag borde räknat ut innan ;)

Efter att ha tagit massor och då menar jag MASSOR av bilder på mig själv, så laddade jag in dom i datorn och började redigera. Radera, radera, radera och åter radera.

Det var den ena bilden efter den andra som åkte i papperskorgen för är det något jag har svårt för så är det bilder på mig själv. Några fick jag till som jag godkände. Jag roade mig med att redigera lite och tog ner färgen radikalt.

Rätt var det var så kom katten med på bild också :)

Nu ska jag trakassera familjemedlemmar och vänner att bli min aspirant så att jag kan få öva och lära mig ljussättning och det som hör till porträttfotografering.

Postat 2017-05-22 19:10 | Läst 1181 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En salig blandning..............

Trädgårdsarbete har gått före fotografering, denna helg.

Det har ju varit en senare start med det eftersom kylan höll i sig alldeles för länge.Det gör ju också att mitt favoritämne inom fotografering blir försenat. Jag brinner ju lite extra för makrobilder. Men några få bilder kan man ju ta ändå lite här och där. Kan man ju tycka men det har inte blivit av.

Så jag plockar väl lite från arkivet i en salig blandning av det jag brukar fota.

smultron hemma hos mig

fasad vid lake Comosjön (Italien)

Tunnel vid Ängsö slott, Västerås

En strand i Marbella

Sothönor i Ungern

Reklamskyltar i Beijing

En mindre väg i Köpingstrakten

Isen på Västlandasjön

Gamla stan i Köping

Ödla i solvärme

En kväll i Stockholm

En känd terass vid Lake Comosjön (Italien) (filmsekvens i Star wars)

Orm i Ungern

Humla

Näe...nu får jag ge mig. Jag kan ju hålla på hur länge som helst :)

Postat 2017-05-21 20:57 | Läst 1411 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hellre några få än inga alls.............

Äntligen sommarvärme...........

Jag har varit ute i flera timmar idag med min kamera. Först en vända till Norsa hagar här i Köping och sedan en vända till Hjälmare kanal i Arboga. Min fotodag var inriktad på makrofotografering.

Det blev några bilder på vitsippor för grönskan ligger långt efter med den kyla som varit i naturen.

Kan det vara rostvinge, dessa två?

Den här krabaten var snabb som sjutton och pilade snabbt iväg i gräset. Det var knappt jag hann med med kameran. Har aldrig sett denna förut och nu undrar jag om någon vet vad detta är?

Det blev inte så många bilder men det gör inget för det viktiga är att få till några stycken än att inte komma ut alls och röra på sig :)

Postat 2017-05-18 19:31 | Läst 1181 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ta steget in på nya fotomarker......

Jag tänkte testa lite nytt inom fotografi. Något som jag inte hållit på med men funderat länge på. Det här med att fota porträtt och modellfotografering. Jag har ingen aning om vad man kan tänkas behöva för tillbehör och dylikt för att få till det bra. Jag har bara läst på lite och snappat upp lite tips här och där.

Men det känns väldigt lockande att prova på det lite mer ordentligt, om ni fattar vad jag menar. Jag är ju en sån som mest fotar natur, makro och streetphoto / gatufotografering. Det sistnämnda med människor har lockat allt mer.

Någon gång då och då genom åren har jag tagit på mig att fota mina närmaste, i all enkelhet med naturligt ljus från fönster. Jag har nu beställt ett stativ, skärmhållare och en reflektorskärm för under tusenlappen. När det kommit hem till mig så ska jag sätta igång på riktigt.

Här är några smakprov på mina bilder som jag spontant tagit dom sista fem åren och det är inte många om man tänker på antal år ;)

Bild nr.3 är inte släkt, men övriga är mina barnbarn och min sons tjej (ej mamma till barnbarnen)

Nu är det bara att lära sig ljussättning, poseér, redigering och inställningar på kameran för att få ut det jag vill ha av mina bilder. Har ni tips om bra sidor för att lära sig mer så hojta gärna till :)

Postat 2017-05-07 19:51 | Läst 1166 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa