Ett minne för livet oavsett när du tog det

En hel drös med snäckor.......

Äntligen kom jag ut och gick med kameran. Min tid har varit begränsad för fotopromenader då jag håller på och omskolar mig. Därför har studier fått ta större delen av tiden förutom jobbet. Men idag så tog jag mig iväg till Norsa hagar här i Köping för att promenera och fotografera. Perfekt väder enligt mig då det var mulet, varmt och i stort sett vindstilla.

Fokus idag hamnade på att fotografera snäckor. Det visste jag inte innan men eftersom det fanns en hel drös av dom så blev det snäckfotografering den här gången. 

Postat 2020-08-30 17:31 | Läst 712 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En semester för framtiden.......

Det här bli ett år ingen kommer att glömma.

Pandemins år 2020.

Det är året då semestern fick ta sig andra planer och många fick semestra så att säga på hemmaplan. Det var året då min semester tillbringades den mesta tiden i en fäbod långt inne i skogen i en fäbod i Dalarna. Nu är semestern över för i år och jag återgår på måndag att bli arbetare igen. Men jag är mycket tacksam över min semester och likaså att jag har en sambo som kan fixa och greja. För vi har tillsammans gjort att fäboden har fått ett upplyft med varsam renovering.

Vi har (mest sambon) rensat sly runt den gamla ladan och där taknocken har varit trasig i många, många år så att regnvattnet har förstört golvet i ladan. Nu har sambon (igår) satt nockplåt så nu kommer inte regnet in i ladan. 

Grunden runt fäboden har jag rensat, målat foder på fönster och vi har satt upp solcellspaneler så att vi kan hålla igång en kylbag, ladda mobiler och brygga kaffe. Helt fantastiskt vilken teknik man kan nyttja och få lite av det moderna att kombinera med det gamla sättet att leva.

 

Jag har använt min tid mycket väl till att fotografera mellan mina sysslor att såga ved och slå gräs med lie och med trimmer. Mycket tid har jag ägnat till att rensa och ställa i ordning saker och ting inne i fäboden (bilder finns på mitt instagram tinaspicture). Arbete med nytta och nöje :)

Fäboden har funnits i min familj sedan i slutet på ca 1870 och jag är femte generationen som kommer att ta över. Så det känns extra roligt att vi kan bevara vårt arv och förbättra och bevara till framtida generationer om någon sedan vill ta över. 

Det märkliga i år är alla fjärilar som vi sett och som varit så närgångna att dom satte sig på oss. Helt förvånande eftersom man oftast så fort man närmar sig en fjäril så flyger dom. Mycket märkligt och en häftig upplevelse.

Vi räknade till tio fjärilar på en och samma gång som satte sig på min sambos fot och flera på mina händer (instagram tinaspicture). Älgar, rådjur, ödlor, fladdermöss, spindlar en flock nötskrikor + en massa andra fåglar har vi sett och som jag med svårighet och handhållet fick med en på bild på väldigt långt avstånd. För att inte tala om alla hundratals trollsländor som svärmade över lindan (ängen nedanför fäboden). Det har varit naturupplevelse grand lux. 

Det har verkligen varit en annorlunda semester, men också väldigt rogivande och avkopplande semester med naturens tystnad lång inne i skogen och även om vi har jobbat med att underhålla och renovera fäboden så kan vi kan utnyttja fäboden ännu bättre nu och för framtiden. All renovering sker med varsam hand och bevarande av gamla fäbodar.

Postat 2020-08-01 21:47 | Läst 1106 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Imse vimse göm dig......

Sicken liten rackare.....

Jag kom på den gula spindeln och dennes lilla gömställe. För en vecka sedan hittade vi en gul spindel vid fäboden som jag fotograferade (se förrförra inlägg) och nu råkade jag få syn på den i sin misslyckade jakt på en fluga, när vi åter igen var i fäboden. Det var då jag såg spindelns gömsle. Det var ett smart gömsle att dölja sig i. Bild från sidan och uppifrån......

Postat 2020-08-01 20:50 | Läst 727 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera