Ett minne för livet oavsett när du tog det

Fascinerande mönster och symetri ...

Jag kan inte låta bli att förundras över alla mönster som finns bland insekter.

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst att ladda upp fler bilder. Men jag nöjer mig med ett axplock av mönster.

Postat 2016-08-30 09:57 | Läst 1464 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Radera, radera, radera......

Det gäller att hålla reda på inställningarna.

Jag har senaste veckan tagit massor med bilder och speciellt då makrobilder. Började fundera på om jag "tappat greppet" för att få till det. Den ena bilden efter den andra var suddig. Jag har raderat bild efter bild och sparat bara de som var något sånär bra. Men ändå suddiga.

Jaha, kunde jag inte bättre??!!

Suddig, suddig, suddig............

Jovisst dom duger men jag var absolut inte nöjd och inte fattade jag heller vad jag gjort för fel. När jag drog upp för att kolla närmare på bilderna så ser det inte ok ut. Inställningarna var ju okej men det blev inte bra. Tog till och med till med monopodstativet för jag tänkte att jag börjat bli darrhänt. Jag som i stort sett bara fotar handhållet.

Nästan så att jag gav upp. För jag har alltså raderat massor med bilder.

Sen upptäckte jag felet !!!

VC !!! Varför är den avstängd på objektivet?? Jag har tydligen lyckats med att stänga av VC (vibration compensier) bildstabilisatorn. Den hade jag ingen tanke på att kolla om den var på eller av.

Hädanefter ska det nog gå bättre att fota makro (hoppas jag i alla fall)

Jag hade

Postat 2016-08-26 20:16 | Läst 1659 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

På med vidvinkeln igen.......

Köping är ju inte en stor stad. Jag har bott här i lite drygt tio år och har tydligen inte utforskat min stad ordentligt. Idag tog jag mig till Karlbergsskogen som jag trodde var som vilken annan skog som helst med elljusspår. Men si, där bedrog jag mig. Hädanefter så kommer "Kabbe"skogen att få ett flertal besök av mig.

En stor löv- och barrskog som är rik på fågelliv och blandad natur.

Helt plötsligt så öppnade skogen upp sig och en liten damm uppenbarade sig framför mig. Bänkar och bord stod utställda runt dammen. Såg till och med några "firrar" (hur dom nu har kommit dit) i dammen. Jag gissar på att någon roat sig med att släppa i några små mörtar (eller vad det nu var för sort).

I vanliga fall så brukar jag gå till Skoftesta skogen som är mest barrskog. Den har ju inte alls samma variation som lämpar sig för naturfotografi. Men en intressant historia finns ju däremot.

Skoftesta skans, en av dom största fornborgarna i Västmanland med tre ringmurar. Ligger bara ett stenkast från mitt hem.

Kvällen avslutades med att jag skruvade på vidvinkeln och gick ut i den lilla skogen som ligger i anslutning till vårt hus.

Min följeslagare Tyson (grannens katt) kollade intresserat på vad jag gjorde.

Vinbärssnäckan som knappt ville titta fram.

Jag känner mig nöjd med dagens fotoskörd......

Postat 2016-08-21 21:00 | Läst 1593 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lite streetphoto i Köping................

Det går lite tid mellan mina blogginlägg. Men det kommer lite då och då. Jag har hållit på med att gå genom mitt bildarkiv och jag är inte klar än på långa vägar. Fy sjutton vad mycket skitbilder som samlats. Förstår inte att jag inte rensat direkt när jag lagt in bilderna på datorn. I synnerhet dom suddiga bilderna !!!

Fotograferandet har varit desto mer aktivt än min blogg. Tog mig en tur ner på stan för att fota lite streetphoto på min hemmaplan i Köping. Jag tycker det är svårare att göra det i sin egen stad. Även om jag knappt känner så många, så känns det ändå lite påträngande. Det är ju ändå en liten stad Köping och dom flesta är ju bekanta med varandra på det ena eller andra sättet. Men eftersom jag inte är uppväxt här så är jag ju lite som en "utböling" ändå. Så jag får tänka så.....Främling i min stad ;)

Häromkvällen så tog jag mig ut i närheten av min trädgårdstomt. Vi har en liten skog i anslutning till tomten. Ner på knä och försöka fånga en spindel i sitt nät där den fångat ett byte. Motljus så det skriker om det, men otålig som jag är och när man ligger där så vill man få det avklarat snabbt, så man kan resa sig upp igen och inte ligga där och vänta på att fästingarna angriper en.

Jaha.........då blir det så här.

Jag vet inte vad jag ska tycka om bilden. Skräpkorgen eller inte??

Spindeln under nätet med sitt byte. Jag borde haft mer tålamod och få in skärpan bättre på spindeln och bytet och samtidigt väntat på bättre läge med solen.

Postat 2016-08-18 20:48 | Läst 2124 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vidvinkelmakro......

Eftersom jag inskaffat ett nytt objektiv så vill jag ju testa lite nya vinklar. Ett vidvinkelobjektiv stod på min önskelista och för ett par månader sen så blev det verklighet. Tamron SP 15-30mm F/2,8 blev mitt val och den infriar mina förväntningar på ett bra objektiv.

Eftersom jag brinner för makro så håller jag på att lära mig att fota makro med vidvinkeln.

Det blir en variation till det vanliga makrofotande som jag annars gör.

Kul är det att få med lite omgivning också. Men som sagt det tar lite tid att komma underfund med fotograferandet med vidvinkeln och makromotiven.

Postat 2016-08-11 20:06 | Läst 1415 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa