Ett minne för livet oavsett när du tog det

Skräckblandad förtjusning..........

För drygt en vecka sedan kom jag och min sambo hem från underbara dagar i Las Palmas. Vi är båda personer som inte gillar att ligga på badstranden hela dagarna utan föredrar att se oss omkring. Så vi hyrde bil två dagar och for runt på ön.

Jag måste erkänna att jag bad sambon att stanna på något ställe så att jag kunde få något stärkande innanför västen innan vi fortsatte på dessa slingrande vägar uppe i bergen. Jisses vilka stup det var emellanåt. Men vilken härlig och varierande natur det var när vi for upp och genom bergen. En skräckblandad förtjusning att åka på dessa vägar.

Postat 2016-11-12 08:58 | Läst 1189 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kopparverket i Riddarhyttan.............

Ja, jag vet att det blivit vinter nu. Men eftersom jag suttit och letat  höstbilder till vår fotoklubbs lilla interna månadstävling så får det bli ett blogginlägg. Jag och min sambo som så snällt följde med som sällskap på en lite fototur som jag ville göra en gråkall söndag i oktober.

Resan gick till Riddarhyttan och Kopparverket.

Kopparhanteringen i Riddarhyttan har medeltida anor. Redan 1437 omnämns gamla Riddarhyttan. Kvar idag är resterna från denna tid då kopparverket var i bruk. En spännande plats och man ser tydligt i marken och i stenarna att det var en plats rik på koppar.

Varningsskyltar satt uppe vid infarten till området att man skulle vara varsam med att plocka stenar för att nivåerna på arsenik var lite höga.Man skulle se till att tvätta händerna efter besöket om man plockat med stenarna.

Nån gång vid 1616 så anlades Bruket vid Kopparverket och 1873 lades det ner. Det var lite för låg kopparhalt i malmen så storhetstiden blev inte så lång. (källa: Wikipedia)

Ett intressant ställe att besöka och fotografera. Nästa gång väljer jag en dag som är lite varmare.

Ps. Jag har inte fixat med färgerna i några bilder.......

Postat 2016-11-10 20:41 | Läst 1349 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera