Ett minne för livet oavsett när du tog det

Valet är gjort....

Nu har jag bestämt mig !!!!

För ett objektiv och förhandlingar pågår för fullt i Beijing. Jag har en jobbkollega som just nu är på jakt efter ett bra pris på en Canon 100-400 mm f/4,5-5,6 L, USM. Just nu är priset kring 9000 yuan, ca 10 000 kronor i Sverige. Det är i auktoriserade butiker som objektivet finns så det känns ok.

Nåväl,,, jag har ju ett zoomobjektiv som jag inte är förtjust i. Jag köpte det för flera år sen och det är ju ett "nybörjar" objektiv som jag ser det. Canon ef 75-300mm och jag är absolut inte nöjd med det.

Det här är taget med min Tamron där jag står på verandan ca fem meter bort.

Både talgoxen och nötväckan är tagen med full zoom på canon 70-300 iso 800 med P. Jag står på samma plats som med Tamron. Jag skulle vilja komma ännu närmare med ett objektiv och hoppas därför på bättre resultat med Canon 100-400 mm.

Taget från samma plats på verandan ca fem meter bort med full zoom. Jag har inte gjort något i bilden i något redigeringsprogram. Utan den är "rakt av" som den är. Kamerahus canon 60D.

Jag bestämde mig för det mer flexibla objektivet (enligt tips och råd) Frågan är ju om jag ska be kollegan köpa en extender medan han ändå är där och priset är lägre.....Hmmmm..??

Jag hoppas att jag gjort ett bra val och blir nöjd :)

Postat 2013-10-23 10:58 | Läst 1830 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det kunde ju ha varit lite bättre....

Hade bestämt mig igår kväll för att ta en fotopromenad idag. Men vad sjutton skulle regnet här och göra? Ut en sväng med kameran och få lite luft i alla fall.

Jag tänkte att jag håller väl till på min skogstomt. Det småduggade och jag funderade på att kameran måste skyddas. Så man tager vad man haver....en liten plastpåse som jag stoppade kameran i och en gummisnodd. Klippte upp ett hål för objektivet och vips....så blev det ett provisoriskt vattenskydd.

På med mina fladen fiskebrallor med rump- och knäskydd så man kunde stå på knä och sitta på rumpan utan att bli genomvåt.

Först såg jag bara löv och ormbunkar överallt.....

Sen började jag att se vattendroppar här och där.......

Stugans konturer hamnade i droppen.

En överexponerad bild som jag har fått fixa till ordentligt.

Sen kan jag bara konstatera att när det blåser så är det ingen höjdare att fotografera små objekt som inte håller sig stilla medan jag ska fokusera och ta en bra bild !!! Nu fick jag bara bli halvnöjd med bilderna.

Skönt var det i alla fall att få lite luft och känna sig nöjd med att ha varit ute en sväng i ruskvädret.

Postat 2013-10-22 14:02 | Läst 1550 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Behöver hjälp med tips och råd.....

Jag står i valet mellan två objektiv......

Min planering är att i februari ge mig ut på ett reseäventyr. Det som jag först tänkt mig är att åka på safari nio dagar i Tanzania + några dagar på Zanzibar. Det andra alternativet är Sri Lanka och göra ett besök hos brevvännen från tonårstiden. Han har idag ett bra liv med familj i Kalutara som rektor och har även en teplantage. Efter trettiofem år då vi började brevväxla så har jag lyckats få kontakt med honom igen. Lyckades också 1994 få kontakt men det rann ut i sanden. Semestern är beviljad och det är bara för mig att bestämma mig snart vilket resemål det blir.

Nu står jag som sagt i valet mellan två objektiv och ett teleobjektiv är ett måste på min resa. Nu undrar jag mest över ett av objektiven och det är Tamron SP AF 200-500 mm f/5-6,3 DI LD om någon har erfarenhet av det ? Det andra som jag funderar på är Canon EF 400 mm f/5,6 L USM som är ett skarpt objektiv har jag läst. Det är ju lite prisskillnad på dessa och jag är ju inte en som fotar så mycket med tele i vanliga fall. Så min fundering blir ju också: Hur mycket ska jag kosta på mig ?

Jag behöver lite hjälp med tips och råd här, innan jag slår till.

Postat 2013-10-20 22:04 | Läst 1978 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

In till stan.....

Det finns gott om vackra hus här i Köping. Nu bor jag visserlunda i Sundänge men det tillhör Köpings kommun. Idag for jag i alla fall in till stan för att hämta en x-kollega från båten som kom med tåget från Örebro. Kameran hade jag med mig ifall tåget skulle vara försenat. Nu var jag lite tidig och tog en promenad till hamnen som ligger intill station.

Men tittar man åt andra hållet är det inte lika vackert för vid hamninloppet så är det mest industrier.

Mitt emot där jag stod så finns två gamla hus.

Jag undrar vad som finns inne i dom två byggnaderna??

Många resande i farten både i luften och på marken. (många för att vara i Köping)

Postat 2013-10-19 21:49 | Läst 1752 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En fredagspromenad i Sundänge....

Mellan min städiver och pysseldag så var jag tvungen att avbryta ett tag för en runda i området. Fint soligt väder och kyliga vindar, lite snö här och där som föll sent igår kväll över Sundänge.

Jag har i alla fall bra insyns skydd från vägen......

Ett av mina pysselprojekt idag var att bygga ihop denna fågelmatplats av kompostgaller. Ställde det på det gamla stativet till mitt stora akvarium som jag hade en gång i tiden. Nu är det bara att vänta på att fåglarna hittar dit.

Postat 2013-10-18 17:14 | Läst 2040 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 Nästa