Ett minne för livet oavsett när du tog det

Lite annat fotande också....

Jag hann faktiskt ta lite andra bilder också än bara stadsbilder och bilder från "docken". Några fågelbilder hann det bli också.

Svanar har något speciellt över sig. Graciöst på något vis.

En fågeldamm i Landskrona och fotspåren på bryggan visar att det finns en hel del fåglar där.

Jag fick inte riktigt klart för mig vad den bar omkring på i näbben.

Den här bilden beskar jag ner väldigt hårt. Men jag gillade att den såg ut som en målad tavla efteråt. Ingen justering på kontrast eller nåt.

Ursprungsbilden såg ut ungefär så här med måsar och trutar simmandes i vattnet.

Postat 2014-01-31 22:49 | Läst 1722 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tillbaka till Landskrona.....

Strosade runt i Landskrona med kameran och kände mig som en turist, trots att jag varit här hundratals gånger. Passade också på att ta en tur in på museum som hade en hel del intressanta grejer att kolla på.

Citadellet som var en kvinnofängelse där mindre belevade hamnade.

Skyddet mot danskarna ligger kvar som ett minne från krigstiden. Det skulle hindra tankers att ta sig in på land.

Statyer finns det gott om i stadsparken.

Fler bumlingar i stadsparken.

Utsikt från från Landskrona museum.

Tillbaka till hamnen och dockområdet där många båtar ligger. Den här ska skrotas och bli cocacola burkar ;)

Cinderella ligger i dockan för upprustning.

Nu är vi på väg att bogseras ut genom kanalen. Vi fick tidigarelägga avfärden två timmar pga lågvatten. Vi kunde ändå inte gå under Öresundsbron på hemvägen för att det var för lågt vatten. Risken var för stor att skrovet skulle slå i botten. Det blev en extra tur runt Jylland. Jag som skulle fota bron i dagsljus gick bet på det. Det blev foton på flygplan från Kastrup i stället.

Besättning som skulle mönstra på samma dag fick oerhört stressigt att hinna ombord. En person missade landgången men fick åka med lotsbåten ut och kliva ombord via lotsporten. Så det löste sig. Han fick en minst sagt ovanlig påmönstringsdag.

In och utloppet till Landskrona hamn.

Vill du kan du följa mig på Instagram eller bara kolla på bilder.

Tinaspicture heter jag där :)

Postat 2014-01-31 08:09 | Läst 2223 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

På resande fot......

På mina lediga fridagar från jobb stannade jag kvar i Skåne för att besöka släktingar. Mitt första stopp blev Malmö där jag tog in på hotell.

Yrkesskadad som jag är så blev det en massa besök på olika konditorier under mina lediga dagar.

Man skulle inte kunna tro att detta är mitten av januari när man ser detta.

Vädret var inte på min sida men efter att ha varit ombord på jobb i femton dagar så gjorde inte lite regn något. Jag for sen vidare till Lund och spenderade några dagar där + ett besök i Köpenhamn.

En kväll på Rock´n roll klubben i Lund.

Sen drog busvädret med snö igång och vi bestämde oss för att bege oss hemåt. Nu var det inte lika trevligt längre att spatsera på ströget.

Efter mina dagar i Lund som for jag tillbaka till Landskrona. Jag hade några dagar till att spendera med släkten där innan jag åter igen efter nio dagar skulle mönstra på igen.

Fortsättning följer .......

Postat 2014-01-30 15:22 | Läst 1891 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

På fast mark igen.....

Jag har lite bilder att gå igenom. Jag har fotat med min Canon och mobilen under den här tiden jag har varit på jobb. En månad har jag varit hemifrån och jag ska nu vila upp mig några dagar innan det är dags för safari i Tanzania på måndag.

27 december klev jag ombord efter att med mina kollegor åkte flyg till Helsingfors där Cinderella hade en ny tillfällig rutt mellan Helsingfors och Tallin. Över nyår så kallade vi oss för ryssbåten då 2300 ryssar chartrat skutan för att ta dom till Helsingfors, Tallin, Stockholm och sen tillbaka till St.Petersburg för att lämna av ryssarna igen efter sex dygns rysskryssning.

Nu klev jag med flera aldrig av i St.Petersburg eftersom det krävs visum eller sjömansbok. Hamnen såg inte något inbjudande ut heller även om staden som sådan säkert har en hel del att visa upp.

När denna tripp var avslutad så blev det några till Helsingfors-Tallin kryssningar innan vi begav oss mot Landskrona. En tripp som tog två dygn innan vi kom fram till Skåne över Östersjön.

Halv sju på morgonen så var vi några stycken som tog oss upp på däck tolv för att fota. Det blåste ordentligt kallt och mörkret gjorde att bilderna inte blev så bra. Men det blir ett minne i alla fall. Det är andra gången jag åker under Öresundsbron med Cinderella. Förra gången var 2009 då vi la oss på dock i Landskrona för första gången.  Då var det dagsljus när vi passerade under.

Jag trodde skorstenen skulle slå i bron men vi hade sju meter tillgodo fast det inte såg ut så när vi passerade under.

Tre veckor har vi legat på dock och rustat upp in och utvändigt.

Nu måste jag ut och skotta snö, plikten kallar.

Fortsättning följer.....

Postat 2014-01-30 09:38 | Läst 1869 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera