Ett minne för livet oavsett när du tog det

Avsaknad av foto objekt

Jag hittar inget roligt att fotografera !!!

Tog kameran och åkte till stugan i Sundänge som ligger en bit utanför Köping. Jag ville också kolla läget i den vinterbonade stugan och sen fotografera lite i det fina solskenet som varit idag.

Men det finns ju bara en massa torra löv på marken och vissnat gräs. Träden är avskalade från alla löv, inga insekter eller blommor. Fåglarna hade gömt sig för dagen. Jag hittar inget att fotografera !!! Höstlöv har jag fotat tillräckligt av för i år.

Jag tog mig till badplatsen för att strosa lite där och se om jag kunde hitta något foto objekt. Nej, inte mycket där heller. Eller är det jag som inte är på kreativt fotohumör ? Nu höll solen också på att gå ner.

Blåste snålblåst vid badplatsen och fingervantarna var inte mycket till hjälp. Känner hur fingrarna börjar bli iskalla och man vill inte plocka av dom för att göra göra justeringar på inställningarna på kameran, så det får bli halvautomatik. Känner också hur röd jag börjar bli om näsan.

Nej, hem och ta ett varmt bad istället......

Postat 2012-11-12 17:35 | Läst 1998 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Usb eller extern hårddisk ??

Jag har länge funderat på att skaffa mig en extern hårddisk. Som det är nu så kopierar jag bilderna till usb -minnet och det har blivit flera usb minnen vid det här laget. Nackdelen blir att när man ska ha tag på en bild så får man leta ett bra tag innan man får tag i rätt minne och hittar bilden. Ett tag kopierade jag till dvd skivor men det har jag slutat med.

Men frågan är ju vilken typ av extern hårddisk ska jag välja ? Det finns ju massor i olika prisklasser och kvalitet standard. Jag tar tacksamt emot tips om bra externa hårddiskar till ett vettigt pris. Det finns ju tester på olika grejer men jag vill höra vad du tycker.

Hur sparar du dina bilder ?

Sparar du bilderna i någon speciell storlek t.ex 1024 x 768 för att spara plats.

Jag är för övrigt väldigt förtjust i min Samsung Galaxy S2 som tar bra bilder för att vara en mobilkamera. 

Dom här rackarna hade byggt bo mellan stenplattorna på altan hos mina föräldrar. Obehagligt när man ska sitta och fika.

Postat 2012-11-11 12:03 | Läst 5331 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Nostalgisk tripp

Jag sitter och letar efter bilder med rörelse i.

Jag deltar ju i Fototriss, en kreativ blogsajt som jag gillar. Oftast så ger man sig ut och letar efter objekt att fotografera som passar till veckans fototriss. Men denna gråmulna regniga lördag måste jag erkänna att jag inte klivit ut genom dörren.

Det är då man tar till arkivet och letar igenom sina bilder på datorn och usb-minnen. Jag hamnade i en mapp med nostalgifoton och kan då inte låta bli att lägga upp några bilder här i ett inlägg.

En liten nostalgi kavalkad.....

Nej nu blir det inga mer bilder för jag ska fortsätta leta efter rörelse....

Min fototriss hamnar på min hemsida och inte här.

Postat 2012-11-10 19:44 | Läst 1683 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Jag är absolut en amatör

Oj !! Vilken respons det verkar vara här på FS.

Eftersom jag är ny här och håller på och tittar på era bilder och bloggar samtidigt som jag ska plocka upp bilder till mina album och fixa till mina sidor. Så känns det som att jag har hittat rätt forum. Mitt syfte är ju att få respons på mina bilder och lära mig mer.

Just nu går jag hemma och finns till....för min make. Han är svårt sjuk och vi samlar tid som är kvar tillsammans. Det gör att jag tillbringar mycket tid med att fotografera och tillbringa tid vid datorn just nu. Så det får bli tre bloggar framöver, med tanke på mitt förra inlägg och era förslag. Min andra fotoblogg, min första blogg och nu den här.

Amatörfotograf är jag absolut. Jag är skitdålig på det här med att välja rätt inställningar på kameran. Jag köpte min systemkamera för snart två år sedan och har fyllt på med några objektiv. Mestadels så sitter Tamron macro objektivet på min kamera, som jag gillar helskarpt. Men jag lär mig hela tiden mer och mer. Dom flesta bilder är enbart det jag känner för att fotografera för stunden. Jag håller inte på med redigering och försöker göra konstnärliga bilder. Jag har inte den kunskapen men kanske lär mig det så småningom.

Kameror har alltid funnits vid min sida i olika former genom åren. På högstadiet i slutet av 70-talet så hade jag "foto & fritid" som tillvalsämne i tre år. Då fick man lära sig om systemkameror och mörkrumsarbete. Men inte kommer jag ihåg så mycket av det idag, nu när jag äntligen skaffat mig en systemkamera.

Jag har också nyligen gått med i Köpings fotoklubb som medlem för att också på det sättet få ut mer av fotograferandet. Nackdelen blir ju att mitt andra stora intresse släktforskning får stå lite åt sidan. 

Sammanfattningsvis så är jag en glad släktforskande fotonörd, som jobbar som sjöman och tillbringar min lediga tid med familj, vänner och mina intressen. Jag har alltid något på gång.

Viljan att alltid lära mig något nytt driver mig.

Det blev lite av en presentation av mig så här i början på bloggandet här.

Ha nu en fortsatt bra lördag och glöm inte kameran ;)

Postat 2012-11-10 13:26 | Läst 2183 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Kanske, kanske inte....

Jag har inte bestämt mig än....

Om jag ska börja blogga här eller inte. Jag har ju redan en annan Fotoblogg. En relativt nystartad blogg så jag kan snabbt byta hit.

Men det får bli några rader här och jag testar och ser vilket jag väljer som känns bäst. Min utgångspunkt är att ha en renodlad fotoblogg för likasinnade foto entusiaster. Det är därför jag har hamnat här på Fotosidan. Det känns som att det kan vara det rätta forumet.

Eller vad säger ni som redan är här ?? Är ni nöjda med upplägget här ??

Jag har varit i Julita, Södermanland idag. Ett marknadsbesök stod på agendan med hantverkare och inget krimskrams. Att det var en julmarknad märktes inte så mycket av (tack och lov) mer än hos dom som tillverkar halmbockar och liknande jul tillbehör.

Lite bilder från dagen...

Ja...det här var mitt första inlägg här och det blir nog kanske några fler innan jag bestämmer mig helt.

Ha en fortsatt trevlig helg och glöm inte kameran ;)

Postat 2012-11-09 21:30 | Läst 1691 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6