Ett minne för livet oavsett när du tog det

Ska nog ta tag i det....

Funderar lite på alla bilder som man tar med sin kamera. Jag måste erkänna att jag är enormt dålig på att framkalla bilderna till pappersformat. Det finns ju massor av favoritbilder som är mer värda ett bättre öde än att ligga i en mapp på datorn.

Jag har suttit och tittat i flera av mina fotomappar och det slår mig att när jag gillar somliga bilder mer än andra så varför inte göra en papperskopia och hänga upp på väggen.

Postat 2013-07-27 22:55 | Läst 760 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Road trip nr.2 Var är vi ?

Ja, så var jag hemma igen från en två dagars road trip. Den här gången tog jag med dom två äldsta barnbarnen. Var jag har varit får du klura ut själv för här följer en bildbombs kavalkad. Det ska nog inte vara så svårt att lista ut var vi har varit.....

Dom första bilderna är nog inte så svårt att räkna ut var vi varit. Resten kanske är lite klurigare för den som inte varit där. Härliga dagar har jag haft med mina fina barnbarn :)

Postat 2013-07-26 20:53 | Läst 750 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Snart dags igen...

Inget fotograferande idag heller. Igår sov jag bort nästan hela dagen eftersom jag kom hem vid fem på söndagsmorgonen. Jag var på konsert i Göteborg och såg Robbie Williams på Ullevi med min äldsta dotter på lördagskvällen.

Men jag laddar för en ny road trip som startar på onsdag. Då tar jag med mig mina två äldsta av sex barnbarn på en resa till High Chaparall.

Kameran ska laddas med bilder från dessa kommande dagar.

Till dess så bjuder jag på några bilder från förra road tripen till St:Annas skärgård. En liten mix från olika platser i omgivningarna.

Postat 2013-07-22 22:17 | Läst 753 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ett beslut till avslut....

Idag tar jag några nya beslut angående min aktivitet på sociala medier. Förutom att fotografera så är ett annat av mina stora intressen släktforskning. Något jag hållit på med sedan tjugoårsåldern och som jag aldrig (tror jag) kommer att sluta med. Ett enormt stort arkiv om min släkt står i bokhyllan och i finns väl bevarade i forskarprogram. Till det en hel del gamla fotografier som jag tagit vara på.

Min morfars morfar och mormor Göstas Karl Andersson och Udd Margareta Andersdotter i Leksand. Dom hade fäbon som förts vidare i släktens ägo.

Jag har haft en hemsida med all släkt och många historier upplagda och känner nu att jag vill lägga ner den trots väldigt många besök. Anledningen är att sidan är inte kopieringsskyddad och många "plankar" rakt av och lägger det i sin forskning utan att själva kontrollera källhänvisning. Därför har jag beslutat att inte förlänga mitt abonnemang för hemsidan och nu är den stängd för besökare. Jag finns ju även på Ancetry.se och där krävs ett abonnemang för att kunna se mina träd. Ungefär som här för att se mina fotografier i gallerier.Det svider lite att lägga ner sidan för jag har lagt mycket arbete på att bygga upp den.

Det andra beslutet jag tagit är att sluta lägga upp fotografier på min andra fotoblogg för gensvaret är inte det jag vill få ut av en fotoblogg. Jag kommer hädanefter att enbart hålla mig till Fotosidans blogg då den ger mig mer för mitt fotograferande. Min andra blogg får ändå ligga kvar men vilande.

Min morfar och mormor Gunnar och Doris Nylands i fäbon (från 1500-talet dokumenterat i fäbodinventering) i Hackmora, Leksand, som finns kvar i min familj.

Så nu kommer jag bara ha två bloggar som jag aktivt ska använda. Den här på Fotosidan och min privata blogg där jag skriver under pseudonym och inte uppger några namn på vare sig familj eller vänner men delar med mig om mitt liv ganska ingående.

Jag och min älskade make Bernt som tyvärr inte finns med mig längre i livet. Bilden tagen förra sommaren vid fäbon. Bernt somnade in juldagen 2012. Numera har träden blivit så stora att utsikten ner till tjärn har försvunnit. Någon får skogsröja så vi kan få tillbaka den.

För övrigt så twittrar jag @tinaidling och finns på Instagram @tinaspicture.

Det jag kan sakna här på Fotosidans blogg är att ladda upp Instagrambilder på ett smidigt sätt. Vilket man kan göra på andra websidor. Jag tar ganska många bilder med min samsung galaxy sII som har en bra mobilkamera. Det brukar bli många fina bilder som jag skulle vilja visa här ibland. Eller är det jag som inte fattar hur man gör för att lägga upp Instagrambilder direkt från mobilen här i min blogg utan att behöva ladda över dom till datorn.

Så nu har jag tagit steget och minskat min aktivitet på sociala medier något ;)

Postat 2013-07-21 16:48 | Läst 1503 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Att använda avancerade inställningar?

När jag är ute och fotar så har jag senaste året mest använt mig av P, programautomatik. Har jag riktigt bråttom så vrider jag om "ratten" till auto. Att fota manuellt och hålla på med för mycket inställningar gör att mitt motiv hinner försvinna. Jag har inte lärt mig tillräckligt så att jag snabbt kan hantera dessa inställningar.

Det här motivet är ju inte rörligt eller ändrar sig när det blåser så det vore ju perfekt att öva sig med den manuella delen. Men, nej.....jag kör vidare med P och Automatik. Numera finns det ju så många fina redigeringsprogram om man skulle vilja ändra kontrast och ljussättning i sin bild, så egentligen så behövs inte manuella delen för min del och det behov jag har just nu för min bild.

Däremot vill jag ju lära mig mer och bli bättre på dom olika funktionerna på min kamera, en Canon 60D (tidigare 1000D). Det är ju det som är meningen med att jag köpt mig en systemkamera. Annars har jag kunnat nöja mig med en enklare digitalvariant av kamera.

Så nu har jag börjat lära mig mer om Av, Tidsautomatik för att få hela bilden skarp när jag ska fota småkryp. Jag vill få hela bilden skarp och inte som nu då bakgrunden eller kanterna blir oskarpa. Det är när jag fotar småkryp som jag vill få ut lite mer av skärpan i bilden.

Hur gör du när du fotar till vardags? Håller du på och rattar på kamerans alla funktioner när du tar en bild. Eller gör du som jag, tar den enkla vägen.Det skulle vara kul att höra hur du tänker och använder din kamera.

Postat 2013-07-19 12:22 | Läst 1086 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa