Ett minne för livet oavsett när du tog det

Dagens fotoskörd....

Håller på att täta fönster inför vintern. Det var i stort behov kan jag säga eftersom det var obefintligt med tätningslister i fönstren. Nu har jag två kvar att göra + en ytterdörr. Men innan jag fortsätter så får det bli kaffe efter min fotopromenad som jag nyss kommit hem från. Detta blev dagens skörd här från Sundänge.

Det var skönt med en promenad.

Postat 2013-09-12 13:39 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Att välja bara tre bilder av alla....

Ikväll är det dags för ett möte i fotoklubben.....Temat för kvällen är "Din bästa sommarbild". Meningen var att temat skulle vara "Historia i sju bilder" men det ämnet blev flyttat till nästa möte. Så jag har försökt att plocka ut tre bilder som jag tagit under sommaren som följer med mig till mötet och visning för medlemmarna. Men så svårt det är att bara plocka ut tre bilder.

Nej den här är inte med.....

Postat 2013-09-11 15:02 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Det går väl an utomhus....

Legat på magen i gräset med kameran riktad mot en spindel.

Tittar man riktigt noga så kan man se att han tar sig en munsbit av något litet djur.

Igår fick jag syn på denna spindel genom linsen.

Jag gillar egentligen inte spindlar men dom är ett lockande foto objekt för mig, lite så där på avstånd.

Men skulle jag ha en spindel inomhus så åker tidningen fram för spindlar bannlysta i min närvaro inomhus.

Postat 2013-09-09 17:56 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dokumentera sitt eget liv....

Att fotografera är inte att bara ta fina bilder. Det handlar om att dokumentera det som sker runt omkring oss i stort och i smått. För min del så har en del av dokumenteringen som skett under detta år handlat om förändring i mitt liv och i mitt nya hem. Några kanske har följt mig och vet att jag numera själv. Jag har svårt att säga ordet änka. Men jag är änka och jag tycker inte om ordet, men det är så det är. Jag sålde vårt hus i stan och flyttade till sommarstugan som jag renoverat upp och det är här min dokumentation om förändringen skett. Jag har fotograferat och dokumenterat renoveringen och man kan se en stor skillnad i hur det såg ut innan. Före och efter bilder helt enkelt.

När jag köpte stugan år 2003

Stugan 2012

Det pyttelilla köket 2012 och innan dess som det såg ut.

Det nya köket 2013

Ja, som sagt att dokumentera i bilder är också fotografens uppdrag för bevarandet av förändringar. För att inte tala om hur toaletten såg ut innan renoveringen....

Innan renoveringen....

Jag har många fler bilder på förändringen som skett här i stugan både ute och inne. Ikväll tog jag en runda med mobilen och tog lite bilder på min trädgård. En skogstomt som passar mig alldeles utmärkt med det liv jag har som sjöman. Det kräver inget större arbete.

Naturen inpå knuten och det är här jag fotograferar många av mina små insekter som jag visat tidigare på bild. Jag behöver inte gå långt för mina bilder.

Det bästa av allt är att sitta på verandan i min "michealjacksonbubbla" utan att bli biten av myggor på kvällarna :)

Postat 2013-09-04 21:28 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Någon som är svampkunnig?

Så var jag hemma igen på mina lediga dagar som sjöman. Med naturen in på knuten så får man se många djur. Jag satt nyss på verandan och hörde något på tomten och rätt var det är så kommer räven i rask takt förbi tre meter från där jag sitter. En stor fin räv och jag önskar att jag hade haft kameran framme och redo. Inte för att jag hade hunnit ta något kort som skulle bli bra i kvällsmörkret. Men det hade ju varit fint om jag gjort det. Ett minne för livet, på ett foto.

Jag tog en kvällspromenad tidigare ikväll genom skogen på en gångväg. Behövde sträcka på ryggen och samtidigt lufta kameran. Gick ner till Västlandasjön och satte mig en stund på bryggan. På väg dit fick jag syn på en annan sittplats i en av trädgårdarna här i sommarstugeområdet.

Det var bara trollet som saknades.....

Det var i alla fall skönt med en promenad efter att ha varit ombord i nio dagar. Jag har kommit hem en dag tidigare för att ta ett sista farväl av min far som begravs imorgon.

På min promenad så såg jag en märklig svamp på gångvägen bland stenarna.

Någon som vet vad det är för svamp ?

Postat 2013-09-03 20:42 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera