Ett minne för livet oavsett när du tog det

Inspirerande program för mig.....

Jag har nu kollat ifatt två senaste avsnitten av  Alla är vi fotografer på svtplay. Jag måste säga att jag gillar programmen. Det speglar precis så som alla vi som fotograferar, i alla möjliga olika situationer. Alla började vi från noll med att fotografera släkt, vänner, blommor, barn och familj. Några av oss får känslan av att vilja lära sig mer och fånga ögonblicket i bilden för att berätta en historia med bilden.Viljan att lära sig mer om fotograferandets konst.

En del tycker att programmen är för ytliga och andra tycker att dom ger för lite av teknisk information. Jag ser programmen som en inspirationskälla. Syftet med programmet, enligt Henrik och Johan är att på ett lättsamt sätt komma fram till att vi måste våga ta den där bilden, som man gärna vill ha. Att utmana sig själv. Man måste helt enkelt våga att fotografera. Jag gillar att programmet är lite ytligt och lättsamt men med en underton av att man ska tänka till innan man bränner av en bild.

Hittills så har programmen handlat om Självporträttet, Analog vs digital, Familjeporträttet, Kändisbilden och Gatufotografiet. Det återstår nu ett program och jag ser fram mot det sista i serien. Jag har för min del fått många nya aspekter att tänka på när jag ska fotografera. Jag gillar att programmet har handlat om att bli inspirerad till att fotografera och inte handlat om en massa tekniska inställningar. Inspiration och glädje när man fotograferar ger den bästa bilden, enligt mig.

För mig så har programserien gett mig massor av nya infallsvinklar att tänka på för att försöka bli en bättre fotograf. Jag har i alla fall kommit till den punkten i mitt fotograferande är att försöka tänka till innan jag knäpper av en bild och kan konstatera att på det viset har jag blivit en bättre fotograf.

Imorgon blir det familjefotografering för min del och jag hoppas på massor av bra bilder :)

Postat 2013-12-14 22:26 | Läst 832 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Man kan faktiskt vinna......

Ja så var man hemma igen efter nio dagar till sjöss denna gång. Någon kamera har jag inte med på jobb utan mobilen får fungera standin. Det är ju inte så mycket att fota under dessa dagar inom skrovet. Jag jobbar när det är ljust ute och det har hunnit bli mörkt när jag slutat så man ger sig inte ut på däck. Däremot så har jag unnat mig massage i spa och dopp i bubbelpoolen efter avslutat arbete en dag i slutet av jobbpasset.

För att få lite frisk luft så kan vi i personalen gå ut på "poppen" (akterdäck) och det får vi bara göra när vi ligger ute på sjön.

Sista dagen denna gång på mitt jobbpass så tog jag och en kollega oss till Foodgarden och åt trerätters. En perfekt avslutning innan hemgång.

Bättre utsikt kan man inte ha.

Väl hemma igen så började jag sprätta upp brevskörden som samlats i postlådan. När jag kom till vad jag trodde var ett reklamkuvert så tog det hela en annan vändning. Min kväll avslutades med en enda stor glädjechock och en dans för mig själv här i stugan. Jag hoppade och skuttade runt som en tok. Det är först idag som jag har "landat" och fattat det hela.

Snacka om tur !!!! Åttio stycken har fått dela på 4,5 miljoner kronor med mitt postnummer :)

Postat 2013-12-14 18:42 | Läst 956 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Så var man med ny mobilkamera.....

Jag skulle ju vaccinera mig igår. Därför for jag till Västerås. Gula febern och hepatit vaccin var det som skulle injiceras. Nu var det ju ingen som öppnade på Aros vaccin och förklaringen fick jag idag när jag ringde. Jag stod i fel stad !!!!

På något sätt blev det en missuppfattning om adressen när jag bokade tid. Jag skulle ha varit vid mottagningen i Eskilstuna. Efter att sköterskan och jag rätat ut problemet då vi båda väntat på varandra i olika städer så bokades en ny tid. Så nästa gång åker jag till rätt stad. Det var ju länge sen jag var där så kameran får följa med då också.

När det gäller kamera..... så har jag bytt mobil leverantör. Från Telia till Telenor och när man får ett erbjudande om mobilavtal så följer oftast en mobil med på köpet till ett bra pris. Min samsung s2 börjar krångla och ha sig och därför slog jag till. När man jobbar på sjön så vill man ha en fungerande mobil. Jag får hålla på och starta om min stup i kvarten.

Kameran är i mobilen är viktig för mig och jag måste säga att mitt senaste val av mobil (det lilla jag testat) slår min samsung på fingrarna när det gäller kameran. Batteritiden är också ett stort plus. Men tillbaka till kameran. Här har dom satsat ordentligt på kamerakvaliteten. Numera är jag ägare till en ZTE Nubia Z5, kamera med Konika-Minolta optiksystem, bländare f/2,2 och 13 megapixel. HDR och en massa andra finesser. Riktigt fina bilder blir det för att vara mobilkamera.

Detta är resultatet av att jag fick gå i Västerås och vänta på ett vaccin mig som inte blev av. Bara för att jag endast ville byta mobilleverantör. Återstår att se hur mottagningen ser ut när jag kommer ombord. Bättre eller sämre ? Telia funkar dåligt numera och dom (mina kolleger) med Telenormobiler bra. Telia har ändrat frekvensen för oss till sjöss, av någon anledning och vi är många ombord som är på väg mot byte av leverantör.

Postat 2013-12-03 22:24 | Läst 1217 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

I alla fall ingen skata.....

Rastlös AB kom på besök idag. Tankarna snurrade runt och höll sig inte på plats där dom skulle. På köpet så fick jag vemod och sorgsna tankar. För att få ordning på detta så kopplade jag på stora objektivet på kamerahuset och gav mig ut på en promenad bortom vägen. Tog av till vänster från grusvägen och ut på en åker. Här satte jag mig och försökte samla ihop mig. Spanade om jag skulle se något intressant i djurväg. Men det blåste mest och fåglarna kvittrade långt borta. Inte ett djur i sikte.

Jag hör hur skatan varnar, som när det är en katt i närheten och småfåglarna börjar helt plötsligt flyga mot mitt håll. Jag kollar upp och långt bort över trädtopparna seglar den. Men för långt bort från mitt kameraobjektiv canon 100-400mm. Men jag beslutar mig ändå att testa kapaciteten.

Jag bränner av ett tiotal kameraskott och hemma vid datorn kan jag konstatera att endast ett fick jag vara nöjd med. För att vara på så väldans långt håll och kunna beskära den lilla pricken på fotot till vad det nu blev så måste jag säga att trots brusighet och oskarp fågel så ser man ju vad det är. Jag är NÖJD med mitt objektiv. Bilden i sig är ju inget jag är supernöjd med men att det blev så okej trots allt !!

Men nu är ju jag urusel på vad dom större fåglarna heter. Jag har svårt att se skillnad på vråk och hök. Någon som kan (se) vilken fågel detta är ?

Tänk vad en liten promenad gör nytta för sinnet. Jag kände mig bättre till mods när jag kom hem igen.

Postat 2013-12-03 19:13 | Läst 822 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Turistbilder från grannstaden.......

Tog mig till Västerås idag för att vaccinera mig. Tyvärr så verkade dom ha missat att jag skulle komma för ingen öppnade eller svarade på telefon. Medan jag väntade på att min tid hos Aros vaccin så strosade jag runt lite i city. Några bilder härifrån idag.

Från den här vinkeln så har många fotografier tagits. Klassisk Västeråsvy.

Avslutar med några bilder från skridskobanan mitt i city.

Postat 2013-12-02 20:14 | Läst 1120 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera