Ett minne för livet oavsett när du tog det

Det har inte blivit så mycket.......

Något midsommarfirande blev det inte hos mig. Jag har jobbat hela dagen idag och nu är jag frusen och lite sliten känner jag mig. Det har inte blivit av att jag hållit i kameran så mycket denna vecka. Jobb och bilstrul har tagit mesta tiden. Var ut och spanade lite på tomten för några kvällar sen efter lite småkryp men jag tyckte det var dåligt med det. Någon promenad har inte heller hunnits med. Så det blir lite av det jag hittade.

En snigel som tog sig fram på grässtrån på gräsmattan.

Det här råkade bli en en riktig pastellhumlebild. Humlan flög hit och dit och jag hann inte med att ställa om kameran från skugga till soligt läge. Råkade ha superhögt iso men det blev ju färgglatt.

Nej, jag hoppas på bättre fototur nästa vecka och att jag får bättre tid med kameran än denna vecka som gått. Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg alla ni som firar. Jag får ta mitt firande nästa helg.

Postat 2014-06-20 19:00 | Läst 732 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Några svarta fåglar.......

Jag har faktiskt varit ute och fotat på tomten några dagar men jag kan faktiskt inte låta bli att visa fler bilder från Ungern. Jag hade ju en mapp till med bilder att gå igenom. Humlorna får vänta ;) Det får bli bilder på svarta fåglar i stället.

Den svarta storken som kom på besök vid gömslet och stannade en lång stund med att fiska. En annan som var en god fiskare var skarven och den slukade fiskar på löpande band.

Efter middagen så var det skönt att torka fjädrarna i morgonsolen.

Postat 2014-06-17 18:52 | Läst 1468 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ekoxe på vift....

Något jag aldrig sett i verklighet tidigare, var en Ekoxe. Jag fick nu möjlighet att fota en på nära håll. Bence (Ungern igen) kom en eftermiddag när jag vilade från fågelfotografering och undrade om jag ville fota makro. På hans överarm satt en ekoxe. Klart jag ville och han bad mig ta den från hans arm. Men det var lättare sagt än gjort. Efter lite pysslande så fick vi loss den och placerade den i gräset.

Den kröp sen upp på plattorna och jag lade mig raklång på magen (kallt om magen för min del)

Den fick sen komma tillbaka till naturen via ett glasögonfodral som transportmedel.

Postat 2014-06-14 22:25 | Läst 829 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Efter det här får det räcka....

Nu avslutar jag mina bilder från Ungern med dessa.....Dags att ta tag i lite annat fotograferande och nya möjligheter. Man får ju några favoriter bland sina egna bilder och just nu faller mitt val på dessa.

Den här hamnade som skrivbordsbild på datorn.

Dags att ge sig ut och ta vara på dagens solstrålar......

Postat 2014-06-14 10:40 | Läst 890 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag ville lära mig mer......

När jag bokade min fotoresa till Ungern så hade jag ett mål med resan och det var att bli en bättre naturfotograf, få naturupplevelser och möjligheten att få ha tillgång till en duktig naturfotograf som kunde hjälpa mig att förbättra min fotografering. Med praktisk hjälp och mycket goda förutsättningar för fotografering så valde jag "Focus on WildLife" som researrangör. Jag har inte ångrat mitt val för jag har verkligen utvecklats och det kan jag se från dag ett och framåt i mina bilder från resan. Jag är helnöjd med resan. Samtidigt fick jag träffa och umgås med andra naturfotografer och det var kul att umgås under dessa dagar :)

Att samtidigt få tillgång till otroligt fina gömslen att kunna fotografera ifrån, ökar också chansen att bli en bättre fotograf under proffsig ledning. Naturligtvis så får jag ju sitta och rensa bort en hel del suddiga bilder. Men jag kollar först om det finns någon detalj som skärpan satte sig på innan jag raderar bilden. Det tar sin lilla tid men hellre det, än att kasta något som kanske kan bli bra ändå när man beskurit bilden.

Den här dagen satt vi i ett gömsle som låg ut mot ett fält. Vi väntade på en blåkråka som skulle komma flygande till sin bo. Det här blev min bästa bild på Blåkråkan Ha Ha Ha Ha ha ha :)) Mina resekamrater lyckades desto bättre med kanonfina bilder.

Att sitta vid vattengömslena och fota fåglar i flygande fläng är inte heller det lättaste. Det inte alltid man hinner med att fånga fåglar på en bild.

Praktisk handledning var ett av valen till min resa, det var viktigt för mig att få. Jag vill ta min fotografering ett steg uppåt och jag kände att jag behövde hjälp med detta. Nu har jag fått grundkunskaperna och lärt mig hantera min kamera (Canon 60D) bättre. Jag har fotat ganska mycket med P och AV som inställningar på kameran tidigare, men på resan fick jag lära mig att hantera den manuella inställningen.

Nu är det upp till mig att ta vara på det jag lärt mig och jag kommer att ha stor nytta av det jag lärt mig när jag ska fotografera här hemma. Det är i alla fall vad jag hoppas på när jag ska fota insekter med makro som är mitt favorit objekt. Det som jag har haft problem med att lära mig är att få till skärpedjupet. Det ska nu bli bättre när jag fått hjälp, har jag tänkt mig.

Postat 2014-06-13 20:52 | Läst 797 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera