Ett minne för livet oavsett när du tog det

Testat något nytt.....

Med inspiration från bloggen "Tätt inpå" här på Fotosidan så gjorde jag mig en ministudio för makrofotografering. Köpte mig en bordslampa på Ikea, tog en godislåda i plast och klistrade kopieringspapper på insidan. Sen var det bara att testa ministudion.

Ut i trädgården och klippte några små blommor och satte fast på en krokodilklämma.

Det blir till att testa sig fram för att få det som jag vill ha det. För att vara första försöket så får jag vara nöjd med resultatet. Ska modifiera ministudion lite mer men jag var så ivrig att prova om det fungerar för mig.

Idag tog jag med mig kameran ut för att leta motiv. Det blåste hyfsat i grönskan så jag är glad att jag fick till getingen, (eller är det en blomfluga) under omständigheterna med ett gungande blad.

Gott om smultron har jag men dom får vara för min del när det gäller att äta dom. Är inte så förtjust i att äta smultron. Förevigar dom på foto istället.

Postat 2014-07-08 19:52 | Läst 740 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En kort vända....

Nu är det bara helgen kvar att jobba. Det blir till att stiga upp kvart över tre och fara mot jobbet i Örebro. Funderar på att ta med mig kameran för det finns några fina fotoställen utmed vägen. Ett kort stopp hinner jag med. Tog en promenad efter jobbet idag. Har inte hunnit ut som jag velat. Förresten så har det mest regnat i alla fall. Gick en sväng utmed landsvägen till skogen längre bort.

Tog mig förbi bommen och en bit in i skogen för att hitta något kul att fota. Men det var bara en massa träd och inte så mycket annat.

Tog mig hemåt igen.

Precis innan man svänger in till Sundänge så har dom rensat upp en Å som varit totalt igenväxt. Jag har trott att det varit en pytteliten bäck. Men det visade sig vara bredare än så.

Synd bara att jag inte kom lite tidigare för det passerade ett par änder.

Det är bara en vecka sedan dom rensade upp och som öppnade upp ån. Tidiga mornar så stiger en lätt dimma upp från vattnet och jag har tänkt att det där borde jag fota.

Väl hemma igen så bytte jag till macro objektivet.

Middagsbordet serverat.

En krabbspindel som har kamoflerat sig gul. Småkrypen har börjat visa sig nu.

Postat 2014-07-04 20:02 | Läst 725 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera