En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

26/100 Renoveringsbestyr

I morse sken solen så då blev det en sväng ut i naturen. Min sambo testar en låg vinkel. Vad de vitkindade gässen gapade om har jag inte en aning... 

...men det var en ihärdig diskussion som fortsatte långt efter att vi lämnat dem. Hon vill kanske ha en bostad med sjöutsikt...?

Vi hade letat oss ut till Isbladskärret på Djurgården för att se hur det går för de bobyggande hägrarna.

Det var full fart och många pinnar blir det på en dag.

En del tycktes dock ta det lite mer piano och hängde med polarna vid vattenbrynet istället. För det fanns öppet vatten, även om delar av kärret fortfarande är fruset.

Ibland krävdes det oerhört långa pinnar till byggena...

....bara att tråckla sej in till boet med en sån här pinne måste ju vara ett konststycke. Den här fågeln hade inte sitt bo synligt från där jag stod så jag kunde inte följa den hela vägen fram till bygget.

Leverans av kort pinne. Undrar hur de tänker när de väljer....en del stod väldigt länge och plockade bland pinnar och ris innan de bestämde sej. 

Trots att det var skarp sol från sidan blev det en del bilder med helt OK ljussättning. Jag provade också att använda 2x extender på mitt 300 f/4. Autofokus blir rätt slö men hägrar rör ju sej inte så fort....och jag fick hur många chanser som helst.

På väg tillbaka till bilen mötte vi de vitkindade igen. De hade nu kommit fram till någon slags överenskommelse och bestämt sej för att ta ett bad.

Önskar er alla en fin påskafton!

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-03-26 15:34 | Läst 1123 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Først vil jeg også ønske dig en God Påske Lena.
Og så vil jeg rose dig for en flot serie og nogle sjove kommentarer.
Mange venlige hilsener fra Erik i Roskilde/DK.
Svar från Lena Holm 2016-03-26 17:56
God Påske Erik,
hoppas våren kommit lite längre i Roskilde än den gjort här. Kul att du tittade in på mina hägrar.
Hälsningar Lena
Kul. Gässen påminner om de jag fotade idag. Får kola lite närmare när jag laddat in bilderna i Datorn.
Svar från Lena Holm 2016-03-26 17:56
Tack Ingela,
om hela kinden, dvs det mesta av ansiktet, är vitt är det en vitkindad gås. Annars är det en kanadagås. Om du googlar på bilder av dessa två arter ser du lätt skillnaden. Vitkindade gäss är mindre än kanadagäss men det är inte så lätt när man bara har en art framför sej.
Hälsningar Lena
Ingela Ring 2016-03-27 16:22
Då var det nog en kanadagås. Kul då vet jag.
Så isen har börjat släppa nu.. har en ledig tisdag nu i veckan, kanske tar mig dit om vädret är bra? Kanske finns lite trevliga andarter där då? Även Sädesärlor kan man nog se inom kort! Hägern med jättegrenen var en fin bild, känns ovanlig!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2016-03-27 21:47
Tack Jan,
med det varma vädret som var idag kan nog all is vara borta till tisdag. Vi såg bl a snatterand, och de vanliga sorterna förstås. Inga sädesärlor ännu, fast jag har sett att de rapporterats i artportalen.
Hälsningar Lena