En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Ägretten i Märsta

Under torsdagen rapporterades en ägretthäger i Märsta i Artportalen och det är ju rätt nära för mej. Jag jobbade hemma på fredagen och tänkte att jag skulle åka och se om jag kunde hitta den på lunchen. Jag satte mej i bilen och konstaterade direkt att det småregnade men det skulle inte stoppa mej. Det regnade ännu mer när jag kom till Märsta men ägretten satt där...bakom en ridå av vass och väldigt långt bort...

Fågeln flyttade på sej och då fick jag den här bilden som är obeskuren. Fågeln sitter väldigt centralt i Märsta och vägen i bakgrunden är en genomfartsled från Sigtuna till Arlanda. 

Jag vandrade runt i området på de gångvägar som man ska hålla sej till och den vita fågeln bestämde sej snart för att flytta sej igen. Jag blev mer och mer blöt och ljuset var rätt trist. Den flög mot vattendraget som den suttit vid när jag kom...Avståndet är fortfarande väldigt långt och bilden är kraftigt beskuren.

Tillbaka till ruta ett. Den vita ägretten flög bort från mej igen och jag konstaterade att det skulle inte bli bättre än så. Jag åkte hem, torkade både mej själv om min utrustning innan jag gick tillbaka till jobbet för några timmar till innan helgens ledighet. Ibland blir det inte så mycket när man drar iväg men om man inte ger sej ut skulle man aldrig få se något spännande alls.

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-03-18 22:38 | Läst 609 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du har helt rätt inställning tycker jag! Även om det var regnigt och grått så fick du bra bilder. Det ger ändå en viss stämning i bilderna som jag gillar. Jag tycker första är snyggast i tredje en riktigt lyckad flygbild.
Hälsningar
Bjarne
Svar från Lena Holm 2022-03-19 09:15
Tack Bjarne,
så bra är nog inte bilderna egentligen men jag har aldrig kommit närmare en ägretthäger i Sverige. Det är tur att den är vit för det gör ju att den sticker ut mot nästan vilken bakgrund som helst utom snö. Men det handlar nog mer om att ge sej ut och många gånger kommer man ju hem utan något alls.
Hälsningar Lena
Ägretthägern är riktigt vacker, de vanliga gråhägrarna är nog lite avundsjuka. Tror den ökar i antal för man ser den ibland iaf här nere. Du fick ju några bra bilder så du ska vara nöjd med den turen.

Läste i GP att det var dykmässa i helgen i Göteborg. Det finns många olika mässor och jag har varit på en del men dykmässa har jag inte hört talats om tidigare, verkade kul iaf
Svar från Lena Holm 2022-03-19 09:12
Tack Peter,
jag har nog inte sett ägretthäger på annat än långt avstånd i Sverige, även om jag vet att de ökar. Typiskt att det skulle vara så dåligt väder igår när solen strålat de senaste två veckorna och även gör det idag. Dykmässan låg tidigare i Stockholm, den var samtidigt som en stor båtmässa, och jag har varit där flera gånger. Göteborg är dock för långt bort.
Hälsningar Lena
Vad jag har läst mig till så är det en ganska sällsynt fågel även om den förekommer lite då och då men kul att du trots regn och rusk fick några bilder på Ägretthägern den andra från slutet är riktigt snygg
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2022-03-19 21:19
Tack Stig,
den är ganska sällsynt men dyker upp allt oftare i Sverige. Den är i alla fall tillräckligt unik för att locka ut mej i småregn. Jag vet nu att andra varit i Märsta och fotat den i sol så vi kommer säkert att få se den igen.
Hälsningar Lena
Snyggt Lena! Jag var också där igår. Dock efter jobbet. Men då var det uppehåll i alla fall. Fick se den också på långt håll i rätt så taskigt ljus. Var faktiskt dit en sväng nu i morse också när solen strålade fint. Kommer i en blogg.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2022-03-19 21:22
Tack Johnny,
jag var nära att skriva i bloggen något om att Johnny säkert kommer att visa hur vacker denna häger är när ljus och fågel behagar samarbeta :-) Jag var upptagen hela lördagen och åkte därför inte dit igen. Ser fram emot dina bilder.
Hälsningar Lena
sears 2022-03-20 10:54
Haha du ska inte ha några större förhoppningar dock :) Det var fortfarande långt avstånd på ägretthägern men lite annat fastnade på bild i solen istället.

MvH
Johnny
Bra försök! Och jag håller med Bjarne - bilderna fick en viss stämning och när du tittar på dem kommer du alltid komma ihåg hur du gav dej ut i regnet…
Svar från Lena Holm 2022-03-19 21:24
Tack Lena,
ja visst är det så och jag fick en välbehövlig promenad i blötan samt en paus från datorn och jobbet.
Hälsningar Lena
Så fint det blev med mjuka färger i regndiset! Och som sagt, man får nog ligga i om det ska bli något. Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2022-03-20 20:19
Tack Björn,
man måste vara ute mycket om det ska bli bilder och det ska stämma men både ljus och motiv, samt helst inte regna. Nu är det ljust när jag åker till och från jobbet och då kan jag åka en alternativ rutt för att se om det finns något intressant. Ofta gör det inte det men man kan ju aldrig veta.
Hälsningar Lena
Fint Lena. Du gjorde helt rätt i att sticka iväg och se den :)
Svar från Lena Holm 2022-03-20 20:21
Tack Joakim,
du är ju van att vara ute i timmar oavsett väderlek så en sån här liten promenad hade du och Maja gjort på ett nafs, med bättre regnkläder än jag hade på mej. Men det blev en OK lunchutflykt i alla fall :-)
Hälsningar Lena
Tycker det blev bra bilder med den blandade miljön runtom..Första blev riktigt läcker..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2022-03-22 07:03
Tack Gunte,
det är ju så här det ser ut en del dagar då man åker ut lite på vinst och förlust. De dagar solen sken tidigare i veckan hade jag inte tid.
Hälsningar Lena