En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

DB 67 - Precisionsplacering

Vi håller på och fixar i trädgården och ska bland annat bygga ett nytt och större växthus. Idag morse kom ett lass grus som ska användas till grunden. Det kom på en skopa...

...som satt på en traktor av större modell. Det är trångt på gatan i vårt bostadsområde och ganska smalt mellan garage och hus...

Eftersom stenläggningen ska göras om kunde han köra in traktorn, däremot har jag en halv rabatt med rosor och en klematis som inte fick komma i kläm. Klematisen är den lilla tunna stängeln till vänster.

Ju längre in gruset kommer desto kortare sträcka att förflytta det för hand...sväng skopan lite till vänster....men bara lite....

Ut och kolla, några centimeter till godo.

Chauffören lyckade lirka skopan förbi min klematis, utan att ta med  sej cykelförrådet, och stannade med de stora hjulen precis vid rabatten.

Ett lass grus !

Den här får bli dagens bild och tyvärr så vet vi redan nu att han kommer att få göra om detta konststycke i morgon, gruset räckte inte...

Det blev mycket skotta idag, men med det strålande vårvädret som vi hade så gick det förvånansvärt bra. Det kommer säkert inte att kännas lika lätt att greppa spaden i morgon....Kajorna var glada och flög i vinden. Eftersom kameran var med ute hela dagen avslutar jag med denna bild.

Ha en skön lördagskväll allihopa

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-03-08 16:17 | Läst 1613 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Precisionsfotografering?
Svar från Lena Holm 2014-03-08 19:30
Mja,
det krävdes inte så mycket precision med kameran. Snarare tror jag att traktorföraren inte var särskilt van att bli fotograferad då han utför precisionsövningar.
Hälsningar Lena
Dom brukar vara säker dessa personer som kör maskiner och stora bilar. Och det var ju tur för dig så han inte tog död på dina växter.
Jobba på ni och hoppas ni får en lika fin dag i morgon också.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2014-03-08 19:31
Tack Ing-Marie,
det ser ut att bli fint även i morgon och ett nytt lass grus kommer nog. Jag har också lovat mina grodor att de ska få ny mossa så jag måste ut i skogen en sväng.
Hälsningar Lena
Aha är det så här man får sina planer grusade...får hoppas att du inte är skinnflådd i händerna och träningsvärk i armarna i morgon så att du inte kan fixa morgondagen bloggbild...Ha nu en riktigt bra lördags kväll Lena! Hälsningar Sören!
Svar från Lena Holm 2014-03-08 19:35
Tack för den Sören....mina händer klarade sej men armarna känns lite möra. I morgon kommer det mer grus men jag borde ju ändå få till en bild. Men den tunga 70- 200 får nog byta plats med ett mindre och lättare objektiv. Kanske det får bli makro i morgon.
Hälsningar Lena
Vilken fina bilder på den fina precisionen mellan husen han gjorde Ha en skön helg :)// Gert
Svar från Lena Holm 2014-03-08 19:36
Tack Gert,
jag varvar grus med att spana efter fåglarna som flyger runt vår trädgård. Idag var det kajornas glada lek i vinden som gav mej små vilostunder.
Hälsningar Lena
Det var sannerligen inte gott om plats! Han måste varit en baddare på att köra! =)
Svar från Lena Holm 2014-03-08 19:39
Nej, det fanns inte mycket till godo där men jag vet att man ser oerhört bra från hytten och sedan är det bara att ta det väldigt långsamt. En proffsig chaufför gör det, även när de backar ut. Vi får ett nytt lass i morgon och jag kan ju bara hoppas att det går lika bra då.
Hälsningar Lena
Ja det det ser spännande ut, skicklig maskinförare! Blir nog fint i trädgården! Hälsn, LO
Svar från Lena Holm 2014-03-08 19:41
Tack LO,
det var spännande när han körde in. Nu vet vi att det går och vi kommer att få flera leveranser på detta sätt. Visst ska det bli fint, till slut...mycket arbete återstår men vi har ju en perfekt vår för just den här typen av jobb.
Hälsningar Lena
Kul att se sådana yrkesproffs
Svar från Lena Holm 2014-03-09 11:51
Yepp,
och han har varit här i morse igen och gjort om samma procedur. Nu har vi en ny grushög att skotta i.
Hälsningar Lena
Alltid kul att se yrkesskickliga personer. Lycka till med växthuset.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-03-09 11:52
Tack BO,
det lär dröja innan vi kommer så långt att vi ska montera ihop växthuset. Det blir nog ett helt eget inlägg. Glaset väger 500 kg...
Hälsningar Lena
Jag undrar om du går frivilligt ur sängen i morgon .....hoppas naturligtvis det.
Ute i trädgården har jag varit en stund också så jag var så trött när jag kom in.
Fick vila innan kvällsfikan somnade sedan efter jag ätit men nu sover jag inte när jag borde göra det.

För nu ser jag på mannen som kan köra grus.
De är fantastiska.
Härligt du dokumenterar detta.
Fin söndag på er
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2014-03-09 11:55
Tack Gun-Inger,
det är intressant att se ett proffs i arbete och han hade mycket tålamod. Sakta, sakta fick han in grävaren så långt det bara gick utan att kröka en gren på mina växter. I morse var han här med ett nytt lass så nu är det bara att skotta...det känns i armarna men det får gå ändå. Solen strålar och det är riktigt varmt ute.
Hälsningar Lena
Underbara positiva glädjande bilder. =)

//Johanna
Svar från Lena Holm 2014-03-09 11:56
Tack Johanna,
det är uppiggande att jobba ute med något praktiskt ibland, fast armarna är lite möra idag och vi har fått ett nytt lass grus.
Hälsningar Lena