En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Det blir en massa bilder över....

Om vi åker bort en helg och t ex dyker, blir det en massa undervattensbilder, helt i sin ordning. Men det blir ofta också en mängd fågelbilder. Eller som turen till Hjälsta igår, det blev bilder över som inte kom med i bloggen, för jag tycker inte det ska vara för många bilder. Satt en stund och rotade i arkivet idag, då det kom några regndroppar ute. Hittade en del fågelbilder som "blivit över". Här kommer några av dessa.

Fisktärna, en luftakrobat som jag finner oemotståndlig.

En liten flock tärnor på Väderöarna.

I anfallsposition.

Här skulle det varit en blank fisk med....då hade denna bild inte blivit förbisedd i första sorteringen.

Snart börjar dessa flyga över våra huvuden igen...

Här fiskas det minsann. antagligen ett sådant fint stim som vi såg när vi dök på Väderöarna vid midsommar.

Under en lunchpaus på en av Väderöarnas små öar (där man kan lägga till) mötte vi den här kaxiga fågeln. En havstrut som regerade över "sin" ö.

"- Jag är KUNG ! "

" - Så PASSA ER ! "

Intet ont anande har den här fågeln  fått syn på en liten godbit...

Men det gick inte för sej. Havstruten var på alla som försökte plocka åt sej något i "hans" vatten.

Den ödslade mängder med energi på att jaga bort allt och alla.

Det skvätte fåglar åt alla håll när truten kraschlandade mitt i maten, dvs resterna av våra lunchlådor som vi skakat ut till fåglarna.

 

Den här drog upp fötterna och lyckade precis undkomma. Nu har det blivit många bilder men jag måste ju också ha en dagens bild.

För att inte avvika för mycket från dagens tema får det bli en skata på grannens trädgårdsmur. Den här fågelbilden bryter mot reglerna för fågeln är på väg ut ur bild och den tittar bort. Jag tycker dock att den visar skatans karaktär och rörelse på ett bra sätt, dvs hukande småspring. Dessutom får man de vackra färgerna på pennorna och den blir en lämplig avslutning. Den får därför bli dagens bild 200, trots att jag hade bilder med skatan sedd framifrån ( de bilderna blir över så länge.....).

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-07-19 17:17 | Läst 2370 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det blir väldigt lätt många bilder när jag är ute och fotograferar, ändå har jag serietagningen inställd på 'långsam'. Väl hemma blir det en första grovgallring och där åker många bilder i papperskorgen. Av alla hundra man tagit så är det kanske en handfull som bildbehandlas och läggs ut i någon pool, de andra blir ofta precis som du skriver över. Efter ett halvår går jag tillbaka igen och gör en ordentlig gallring, och i den svängen så är jag riktigt hård mot mig själv och slänger många. Men inte så sällan kan man hitta guldkorn som man kan göra något av.

De bilder du fick över här är ju bra, både tekniskt och bildmässigt. Inget fel alls att visa upp dem i bloggen eller i några pooler:)
Svar från Lena Holm 2014-07-19 21:04
Tack Ingemar,
jag har flera nivåer av gallring, precis som du beskriver. Men ibland räcker inte tiden till att göra en första genomgång...som t ex efter en långhelg med dykning. Vi kommer hem sent söndag kväll och på måndag är det jobb som vanligt. Först går man igenom undervattensbilderna men resten kommer lite i skymundan... Ibland finns det guldkorn bland dessa och just ikväll kändes det som att havstruten borde ha fått ta lite plats, åtminstone en gång. Det är en väldigt pampig fågel, en av de största trutarna.
Hälsningar Lena
Har också massa fågelbilder "över" i arkivet. Vissa kastas efter ett tag och vissa tar man upp och leker med i Photoshop eller gör till svartvitt etc. Håller med dig om skatbilden, den visar en tydlig karaktär...för mig lite nonchalant, inte så skraj, "jag bryr mig inte"...
Ha det fint!
Svar från Lena Holm 2014-07-19 21:09
Tack Mikael,
dina ord gör mej ännu mer säker på mitt val av dagens bild. "Nonchalant och inte så skraj" är väl nyckelord för skatan i våra bostadsområden. Den kan ofta ses reta katter och hundar genom att bara skutta runt i de andra djurens närhet. De hör verkligen till de arter som är kul att bara iaktta.
Hälsningar Lena
Men väldans fina bilder...
Såhär skall mås-bilder se ut :)
Svar från Lena Holm 2014-07-19 21:14
Tack Lena,
fast det är en trut som har huvudrollen...Havstruten är en riktigt stor fågel och jag kan förstå hur den kan bli så dominant som denna individ. Hur som helst så gillar jag både måsar och trutar. De bjuder ofta på härlig action.
Hälsningar Lena
Lena Eriksson 2014-07-19 22:19
Där avslöjade jag mina fågelkunskaper... :)
Vilka härliga överblivna bilder du fått Lena Bild 11 blir min favorit Själv har jag en massa bilder som ligger i en mapp det kommer nog någon bild Ha det skönt i helgen ::) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-07-19 21:11
Tack Gert,
du visar så fina bilder på så många arter varje dag, så jag förstår att ditt arkiv också måste innehålla en massa bilder som "blir över". Om man är aktiv är det lätt att lagra på sej bilder med dagens tekniker.
Hälsningar Lena
Det var tur att du hittade dessa bilder som blivit över, måsbilderna gillar jag, det blir så häftiga när det flaxar.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-07-20 10:07
Tack B-O,
måsar som bråkar är roliga att både titta på och fotografera.
Hälsningar Lena
Fina flyktbilder du har, klarar autofocusen såna här snabba bilder? Skatan är en av mina favoritfåglar, dom har humor o e som alla svartfåglar riktigt intelligenta o kul att studera - fin bild, LO
Svar från Lena Holm 2014-07-20 10:11
Tack LO,
autofokus på 5D mk III har inga problem med dessa fåglar, om bara fotografen hinner placera autofokuspunkten på rätt ställe på fågeln. Jag kör hög hastighets seriebildtagning och en fokuspunkt. 5D är mycket bättre än min gamla 7D. Jag gillar alla typer av kråkfåglar just för att de är så smarta och roliga att titta på. Gärna i stadsmiljö, där gör de sej mycket bra.
Hälsningar Lena
Jag tycker om flygande fågel för då ser man de vackra vingarna. De snabba tärnorna är inte lätta att fånga på bild. Kul med havstruten som syns inte ofta i södra Sverige.
Svar från Lena Holm 2014-07-20 10:14
Tack Wolfgang,
tärnorna är verkligen en utmaning och hur roliga som helst att försöka fånga på bild. Havstruten var en bonus då vi var ute och dök. Läste att de oftare håller till ute på öar och skär än vid fastlandet. Antagligen en orsak varför man inte ser dem så ofta.
Hälsningar Lena
Vitfåglarna är härliga att fota och det där med anfallsposition av tärnorna har jag fått känna på. De kan smälla till ganska rejält. Skatan är fin som en liten elegant dam på promenad.
Jag kan inte hålla med dig när det gäller om man får gå ut eller in i en bild. Det måste finnas undantag från allt.
Din bild är mycket bra för den ger tankar om vad har nu den där skatan på gång. För de har det alltid.
Övriga bilder har jag verkligen njutit av jag som tycker så mycket om fåglar men aldrig numera tar bilder nästan aldrig.
Ha det så gott det går i värmen.
Gun-Inger