En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En dag i Margaret River

Uppstigning 06:30 för att hitta ner till Redgate beach i tid för dagens surfingkurs. Vi bär ner våra brädor...

Vågorna är enorma och bara att ta sej ut med brädan är en kamp. Är detta verkligen något för nybörjare? Jag kommer nog att återkomma till denna kurs men jag kan avslöja att det pågick en knattekurs samtidigt. De såg ut att vara runt 5 år....

Efter två timmar i vågorna och en andra frukost är det dags för skogsvandring i sagoskogen. Denna typ av eucalyptus kallas "karri forrest" och ser verkligen sagolik ut med sina silvervita stammar.

Märkta leder på 3-6 km, bara att knata iväg. Ryggsäcken innehåller 2 flaskor vatten, 2 bananer och kameraprylar (+ solkräm faktor 50+).

I sagoskogen kan man möta de vackraste små gärdsmygar som t ex denna "variegated fairy wren".

Efter skogspromenaden kan man stanna till vid en eller ett par grottor som är öppna för allmänheten.

Jewel cave är den största och har formationer som är fem meter höga (stalagmiter).

Lake Cave har en grund sjö som ger fina speglingar.

Vi åker mot vårt boende i Margaret River när solen är på väg att gå ner. Plötsligt får vi syn på en flock med känguru vid sidan av vägen. Det blir förstås tvärnit.

De bryr sej inte nämnvärt om oss om vi håller ett lagom avstånd och 100-400 räcker väl för att få bilder från vårt första möte med dessa besynnerliga djur.

Vi avslutar dagen med god mat på puben "The River" och en flaska husets röda som smakar förträffligt. Det är en shiraz som vid en snabb koll visar sej kosta över 300 kr på systembolaget. Det produceras förstklassiga viner i Margaret River.

Vi var förstås flera dagar i Margaret River så det var inte fullt så pressat dagsprogram som redovisats ovan. Nu har vi åkt vidare till Albany där vi kommer att vara på nyårsafton sedan kör vi mot Esperance. Det brinner norr om Esperance och ca 3000 hektar av den nationalpark vi tänker besöka har nyligen brunnit. Vi får se hur det går.

Hej så länge och GOTT NYTT ÅR alla fotovänner!

Hälsningar Lena

Inlagt 2019-12-30 13:24 | Läst 4724 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Imponerande skog och grottor, här ligger Lummelundagrottan i lä ;)
Surfandet kan jag avstå men ett glas rödtjut kan väl slinka ner hehe..
Ha D gott därbortigenom..
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Holm 2020-01-03 01:22
Tack Gunte,
Surfingen var hårt arbete men rätt kul, det finns dock inga bilder på när jag lyckades ta mej upp på brädan. Vinerna är mycket goda här.
Hälsningar Lena
Härlig läsning och fina bilder :)
Svar från Lena Holm 2020-01-03 01:26
Igår fotade vi första emun. Den sprang först över vägen och iväg från oss. Sedan kom den tillbaka och tittade på oss. Man blir glad som ett barn av att se såväl känguru som emu.
Hälsningar Lena
Jag fotograferade också gärdsmygen igår, min ser dock inte lika imponerande ut, du fick till en väldigt vacker bild med förgrund etc på din vackrare gärdsmyg. Fina bilder i övrigt på grottor, träd och kängurur. Idag skulle det ha varit sol här i Skåne men den är visst gömd i dimman, är inte det minsta avundsjuk
Svar från Lena Holm 2020-01-03 01:29
Tack Peter ,
Gärdsmygarna är otroligt vackra och det finns förstås flera sorter. Vi hade faktisk regn i morse och bara 20 grader. Dock har vi haft 34 häromdagen.
Hälsningar Lena
Surfing, eucalyptus och kängurer, där behövde jag inte fundera länge var du var. Häftig liten gärdsmyg, och andra grottbilden där skulle ett John Bauer troll sitta fint!
Svar från Lena Holm 2020-01-03 01:31
Vi är i Western Australia och fåglarna är fantastiska. Fotade nyfiken emu igår och papegojorna är ju hur kul som helst.
Hälsningar Lena
Det är en spännande resa och miljö du befinner dig i. Skogen verkar intressant, påminner om bokskog men betydligt mycket mer ljusinsläpp. Min frus kusiner bor i Sydney sedan 70 talet men det har aldrig blivit av att åka dit. Idag skulle jag nog inte orka med flygturen. Deras barn har däremot varit hit och hälsat på.
Sten
Svar från Lena Holm 2020-01-03 06:17
Tack Sten,
Skogen hade ett ljusskimmer som kan likna bokskog men trädstammarna var silvergrå och löven inte så gröna som bok. Vissa träd var 70 m höga. Flygturen var lång fast vi landade i Perth på västkusten.
Hälsningar Lena
En resa med allt, vi har inte provat att surfa.
Provade att segla på bräda under 80 talet, det gick sådär.
Riktigt fina bilder, ser fram emot fler.
Sköt om er och se upp med elden.
Svar från Lena Holm 2020-01-03 06:21
Tack Bengt,
Surfing kommer inte att bli min nya sport men sambon hade hur kul som helst. Det var inte så lätt att ta sej upp stående på brädan. Just idag regnar det på oss så brandrisken är för närvarande låg där vi är.
Hälsningar Lena
Ser jättefint ut, men vågorna verkar vara lite avskräckande.. Gärdsmygen är ju magisk! Förstår att det krävs 50 i solskyddsfaktor.. Här loggade jag in +10° på termometern idag.. ändå utan sol! Men imorgon blir det sol fast kanske bara +3°.. Ha det fint!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2020-01-03 06:24
Tack Jan,
Gärdsmygarna är bedårande och papegojorna förstås. Igår fotade vi en emu som kom nästan ända fram till bilen.
Hälsningar Lena
Ser ut att vara en härlig resa, mycket att se och nya områden som surf och grottbesök, skoj! Eucalyptusen är otroligt vacker på dina bilder och grottan ser verkligen häftig ut. Inte ser ni ut att behöva fasta heller deser gott ut :-) Önskar er ett riktigt Gott Nytt År! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2020-01-04 14:36
Tack Björn,
Vi ser oerhört mycket även om vi stannar flera dagar på samma ort. Just nu är vi i Esperance, i södra Western Australia, där det är förvånansvärt svalt och t o m regnade igår.
Hälsningar Lena
Vågorna såg ju inte så inbjudande ut för en amatör, nyfiken på fortsättningen här.
Vilken mysig skog och den lilla pippin var ju fantastiskt vacker och söt !
Minns att vi njöt av priserna på både mat och oxfilé när vi var där, speciellt med tanke på vår luffarbudget.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2020-01-04 14:41
Tack Ing-Marie,
Just oxfilé är faktisk förvånansvärt billigt medans t ex lax kostar betydligt mer än hemma. Mat på restaurang kostar dock en hel del så vi grillar och köper sallad. Vågorna var en kamp och man var helt slut efter två timmar. Det finns oerhört fina fåglar och idag hade vi närkontakt med känguru på stranden.
Hälsningar Lena
Det såg häftigt ut med så höga vågor att lära sig surfa, vi får kanske se hur det gick så småningom. Grottorna ser imponerande ut och något liknande besökte jag i Nerja som ligger i Spanien det var ett stort system med stora salar där det hölls konserter. Många fina bilder bjuder du på som vanligt.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2020-01-04 14:45
Tack Stig,
Grottorna var fina men inte alls så stora som de du besökte. Vågorna var en utmaning, dessutom var det en del starka strömmar som överraskade ibland. I dag har vi varit på en strand i Esperance och mött känguru på nära håll. Mer om det senare.
Hälsningar Lena
Oj vilka spännande ovh vackra bilder Lena! Vilken resa! Gott Nytt år!! //Per
Svar från Lena Holm 2020-01-04 14:48
Tack Per,
Och vi kommer inte hem än på ett tag.
Hälsningar Lena
Underbar miljö! Verkligen sagolik stundtals och gärdsmygen var ju mycket fin.
Men jag tror jag smälter, vilket fantastiskt möte med känguru och jag hoppas vi får se lite mer av dem.
Mycket fina bilder och jag önskar ett gott nytt år Lena!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2020-01-04 14:52
Tack Johnny,
Idag mötte vi en känguruhona med en unge på stranden i Esperance. De kunde verkligen få en att smälta, kommer nog någon bild när jag har bättre wi-fi.
Hälsningar Lena
Jag önskar er Ett gott 2020 med hopp ni får många härliga dagar ...tack för alla intressata bilder från Landet annorlunda samt kör inte för nära branden som ger mig rysningar ..hur kan det bli så..stackars alla som bor där.
Kramisar
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2020-01-04 14:56
Tack Gun-Inger,
Det regnade på oss igår och brandrisken är låg där vi är just nu. Det är ett mycket stort land och vi är på Västra sidan men vi ser på nyheterna hur fasansfullt det är på östra sidan.
Hälsningar Lena
Fint att få se bilder från din resa och Australien som jag trivdes så bra i.
Modigt med surfing, har nyfiket tittat på det, men aldrig vågat prova och nu är det med all säkerhet för sent.
Fint att grottan inte förstörts med en massa färgade lampor, finare så här.
Minns mina första möten med de speciella djuren där. Var glad som på ett barnkalas då första gänget känguru dök upp och då vi träffade på flera EM och koalor på samma ställe så var det helt fantastiskt.
Hoppas ni slipper bränderna, förfärligt för en del där. Har vänner som bor i Sidney och där kan de inte ha fönster öppna pga röken och ett dis över hela stan. Men värre ändå för andra.
Svar från Lena Holm 2020-01-04 15:03
Tack Margareta,
Det var en del färgat ljus men det fotade jag inte. Man blir barnsligt glad över att få se känguru och idag mötte vi flera på en strand i Esperance. Koala får vi hoppas på lite senare på resan. Det brinner inte där vi är nu och det kom t o m regn igår. Det är dock fasansfullt på Östkusten och en fjärdedel a ön Kangaroos island brinner. Det är tänkt att vi ska dit så småningom...
Hälsningar Lena