En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Far och son

När jag åker till och från jobbet kan jag välja en mindre väg och då passerar jag dessa två. Det kan mycket väl vara far och son. Vägen är dock smal och krokig, det är svårt att stanna där djuren råkar vara när man passerar. Den här bilden fick jag en sen eftermiddag då de egentligen stod alldeles för nära staketet.

Jag har sedan passerat flera gånger med kameran utan att få till något. Här är i alla fall den store med sin lille kompis. De är för det mesta nära varandra och ibland ser man dem slickas eller bara stå och gosa (eller vad de nu gör). 

Till slut fick jag några närbilder på den store, mitt i kvällsmaten. 

Här verkar det som att han noterar att jag tar bilder, eller i alla fall tittar på honom. Han är ganska van vid detta för det är rätt ofta bilar stannar här, fast det egentligen inte alls är lämpligt, bara för att ta en bild eller spana på dessa två. 

Han strosade lugnt vidare i det gröna överflöd av mat som för närvarande finns i den stora hagen. 

I morgon är det fredag.

Hälsningar Lena

Inlagt 2023-08-31 20:02 | Läst 530 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder på de stora djuren. De ser så pålitliga och lugna ut.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Det var bra att du påminder mig om att det är fredag ​​imorgon - här i huset flyter dagarna ud i ett :-)
Svar från Lena Holm 2023-09-01 17:23
Tack Erik,
de uppträder väldigt lugnt och stilla men vid detta tillfälle var det ett staket mellan mej och djuren. Det blir nog fler gånger under hösten som jag kommer att uppmärksamma fredag, då blir det ju lite "ordning" även bland dina veckodagar :-)
Hälsningar Lena
Vackra och mäktiga, kalven ser ut som highland cattle, men tjuren verkar ha visentdrag i kroppsbyggnaden.
Svar från Lena Holm 2023-09-01 21:52
Tack Stefan,
jag håller med om att kalven är mer Highland Cattle men det är tveksamt att tjuren skulle ha inslag av visent. Jag tror snarare att det är en korsning med en tyngre köttras för att få mer kött på benen. Om jag får reda på någonting mer om djurens ursprung kommer jag att ta med det i ett framtida inlägg.
Hälsningar Lena
Mäktiga och häftiga djur! Bild nr 1 blev min favorit, gillar blurret runt djuret. Mvh Nina
Svar från Lena Holm 2023-09-02 08:31
Tack Nina,
det är nog min favoritbild också. Jag har nog inte något liknande i arkivet sedan förut för det är inte ofta man hamnar i den här positionen i förhållande till så stora djur. Djuren stod i en brant sluttning vid vägen.
Hälsningar Lena