En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Finaste frukostgästerna

Gör ett litet avbrott i mina Sydafrikarapporter för vi fick väldigt fint besök till frukost i helgen. Som vanligt på lördag och söndag ligger kameran bredvid bordet när vi äter frukost. Det var full fart på småfåglarna.

Pilfinkarna kan t o m samsas i automaten med hampfrön.

Första ekorrbesöket för säsongen. Snabbt fram med kameran. Förråden med mat är antagligen slut för de brukar dyka upp vid den här tiden, ibland tidigare, men det här var första gången jag såg dem i trädgården för i år.

Lyssnar och spanar mellan tuggorna, man vet ju aldrig vad som kan dyka upp. Plötsligt ser jag ryggen på ett stort djur genom fönstret och jag skymtar kurre försvinna upp i grannens äppelträd...

Det står ett rådjur utanför vårt köksfönster och nosar i fröresterna under automaten. Med 300 mm på kameran blir det väldigt närgånget, men det är vad jag har.

Det är en tunn liten fröken som petar bland fröna. Hon skulle behöva lite gräs eller hö men hos oss har inte ens gräsmattan tinat fram ännu.

Hennes manlige kompanjon är däremot i mycket bättre hull och betydligt piggare trippar han in mellan det upphöjda trädgårdslandet och växthuset.

Han puffar lite på solrosfröautomaten. Här finns det smaskens, det vet han nog.

Från ett annat fönster får jag en bild när han passerar genom rabatten mellan husväggen och en av våra bilar. Det är trångt här men de känner sej tydligen ändå hemma. Inga potentiella "Runar" i detta villaområde och inga lösa hundar heller. Här kan man ta för sej som man vill...

Hälsningar Lena

Inlagt 2013-04-07 20:27 | Läst 2198 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Väldigt fina matgäster som du fångade perfekt med kameran!
Svar från Lena Holm 2013-04-07 21:45
Tack Dan,
det är därför kameran är med när vi äter frukost. Men jag väntade mej inte så stora gäster...
Hälsningar Lena
Vilken tur att du hade 300:an på, för det blev riktigt sköna bilder på rådjuren. Bra skärpa för att vara genom fönstret, för det är väl det?
Ha de gott
Bert-Ola
Svar från Lena Holm 2013-04-07 21:49
Tack Bert-Ola,
men det blev bra tajt med 300 mm, men jag får väl kalla det porträtt. Jag har fotograferat mycket genom köksfönstren och det blir faktiskt rätt skarpt. Ännu bättre nu då de är nyputsade (dock efter rådjurens besök).
Hälsningar Lena
Det kallar jag variation på matgäster! Kul med rådjuren :o) Och visst är det härligt att ha naturen alldeles inpå. Ha det gott/ Elisabeth
Svar från Lena Holm 2013-04-08 19:33
Hej Elisabeth,
rådjuren kommer ju med jämna mellanrum men ofta håller det koll på om det är vardag eller helg (dvs om vi är hemma eller inte). Blev därför lite förvånad när de bara tassade rakt in mellan husen. Jag gillar att ha dem omkring mej utom när de tar knopparna från mina pelargonier (det finns annan mat).
Hälsningar Lena
Du var säkert hungrig till lunch, för någon frukost lär du väl inte ha hunnit med.
Jättesköna porträttbilder på rådjuren och så skön Kurre ser ut på den andra bilden, nästan handlingsförlamad, men ack så söt :-)
ing-marie
Svar från Lena Holm 2013-04-08 19:35
Hej Ing-Marie,
ja de är ju rätt söta och trots att jag har mängder med bilder på ekorrar kan jag inte motstå dem. Rådjursporträtten var första gången med så tajta bilder. De har varit framför linsen förut men då har jag haft 17-55 mm på istället.
Hälsningar Lena
Jättefina närbilder. Härliga djur!
Svar från Lena Holm 2013-04-08 19:36
Tack Wolfgang,
ibland blir det lite läckert med riktiga närbilder.
Hälsningar Lena
Vi verkar ha ungefär samma art av matgäster vid fågelbordet, fast här är ekorren hela vintern. Fina nära bilder har du fått på inga matgäster
Härliga bilder. Lilla fröken rådjur är förtjusande
Marianne
Svar från Lena Holm 2013-04-08 19:38
TAck Marianne,
fröken rådjur var näpen men mådde nog inte så bra. Inte tinade det fram mer mat idag heller. Men så fungerar det i naturen.
Hälsningar Lena
Härliga bilder Lena :) Allt gott
Svar från Lena Holm 2013-04-08 19:38
Tack Mikael!
Hälsningar Lena