En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fotofika i Uppsala

Det var krispigt och minus 7 grader när jag kom till Uppsala på förmiddagen. 

Kajan med kompis var på plats vid Fågelsången och tycket att alla var väldigt tråkiga som bara fikade inomhus. Någon verkar dock ha bjudit dem på en godsak på fönsterbrädan. 

Anders hade med sej ett 200-600 mm objektiv till sin Sony. 

Som en kontrast till de nya kamerorna hade Gunnar med sej en gammal trotjänare. 

Sten riggade sin favoritkompakt på bordet för lite "smygfoto". 

Här sitter tjejen som var med på bilden. Något intressant måste ha passerat utanför fönstret för Gunnar tappade tillfälligt intresset för oss. 

Sten var också med och fikade. Mycket trevligt att råkas och samspråkas en stund med er allihopa. Nästa tillfälle borde bli någon gång 2024.

Hälsningar Lena

Inlagt 2023-12-02 17:04 | Läst 475 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Roligt att se bilder från fotofikat i Uppsala igen! Jag hade mina funderingar på att åka dit eftersom jag har min lediga vecka just nu men klokheten fick råda - det blir drygt 50 mil fram och tillbaka och jag behöver ladda batterierna dom här dagarna i lugnt tempo. Fina bilder från ett säkert väldigt trevligt fika, hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2023-12-02 21:06
Tack Björn,
det hade varit jätteroligt att ses, men det var helt rätt tänkt av dej att inte åka. Vi hade trevligt men det blir fler tillfällen under våren eller kanske till sommaren, i stugan.
Hälsningar Lena
Kul med fotofika, det är något som jag saknar här i Oskarshamn. Kul att ta del av eran fika!
Svar från Lena Holm 2023-12-02 21:13
Tack Morgan,
det är kul att träffa andra entusiaster från FS och småprata med lite gott fika. Under åren som gått har jag träffat ganska många av de som bloggar här antingen på fika, mässa eller under resa i Skåne.
Hälsningar Lena
Oj då, jag har hamnat på bild!
Det var trevligt att räffas och prata om allt från kameror och sånt till elbilar och behovet av bil i största allmänhet./Sten
Svar från Lena Holm 2023-12-03 10:21
Tack Sten,
om man är med på fotofika får man räkna med att hamna på bild. I synnerhet om det bara är fyra deltagare. Det var trevligt att pratas vid och ses IRL, det ger mer än bara ett namn och bilder här bland bloggarna. Vi är ganska många som har träffats en eller annan gång.
Hälsningar Lena
Tack för en trevlig stund. Bildresultat från rollein lär dröja.:-)
/Gunnar S
Svar från Lena Holm 2023-12-03 20:48
Tack Gunnar,
jag förstår att det kanske tar ett tag men det vore kul att se resultatet.
Hälsningar Lena
Mycket trevligt med fotokompisar! Har tyvärr inte de möjligheterna. Gissar det är Fyrisån på bilden, den är fin där i vart fall.
Svar från Lena Holm 2023-12-03 20:51
Tack Stefan,
ja det är Fyrisån och det var den enda bild jag tog på väg till fikat. Det var kallare än tag trodde och jag var inte rustad för att fotografera utomhus. Dessa fotofika har gett mej väldigt mycket under de år jag varit med och lett till att jag träffat många hobbyfotografer samt många bloggare här på FS.
Hälsningar Lena
Mycket roligt bildreportage! Härligt att se er och era pjäser :-)
Hälsningar Halina
Svar från Lena Holm 2023-12-03 20:55
Tack Halina,
de här fikatillfällena bjuder alltid på både ny och gammal kamerautrustning. Ofta är det favoriten som fått hänga med, som t ex för Sten denna gång. Ibland är det nya prylar eller bara väldigt gamla. Hur som helst är det kul att ses och prata lite IRL.
Hälsningar Lena
Attans att man missade det här! Ser trevligt ut.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2023-12-03 20:58
Tack Johnny,
du måste komma någon gång efter jul när vi ses. Jag tänkte faktiskt på dej inför denna fika men du verkade ha planer för helgen. Jag skulle gärna fika och prata foto med dej en lördagförmiddag :-)
Hälsningar Lena