En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Frogfish

I gårdagens inlägg hade jag med en bild på en frogfish. Den är knepig att se så jag letade fram en till, tagen 2005 med min första kamera för undervattensfoto, en Olympus C5050.

Att jag lyckades få denna på bild berodde nog på att den satt alldeles stilla och litade på sitt kamouflage, trots att den till stora delar är vit. Ögat är till höger och man kan se munnen strax under, stjärtfenan är till vänster och når ända fram till kanten på bilden.

 

En annan intressant kamouflerad fisk från samma resa är denna Beaufort´s crocodile fish. Den är ganska stor men försvinner effektivt i sanden.

 

 När jag bläddrade runt bland de gamla bilderna från Filippinerna hittade jag även dessa granna räkor med gröna ögon. Ett annat motiv som fungerade hyfsat med den lilla kameran och enbart den inbyggda blixten. Minns att den tog en evig tid att få igång och att det var en väldans fördröjning från det att man trodde att man tog bilden, till det att kameran faktiskt gjorde det.

På något sätt lyckades jag i alla fall ta en bild av denna "cow fish" , trots att den simmade runt. Den får mej in på helt ovetenskapliga tankar som att del fiskar bara har till uppgift att simma omkring och vara söta.

Hälsningar Lena

 

 

 

Inlagt 2012-10-03 19:39 | Läst 2616 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
En besynnerlig rackare den där frogfishen. :-) Bilden på räkorna gillar jag jättemycket, så fina färger och fint fångat trots långsam kamera!
//Ewa
Svar från Lena Holm 2012-10-03 20:28
Hej Ewa,
om jag minns rätt så steppar räckorna mest runt och med ganska kort slutartid så blev några skarpa i alla fall. Frogfish är besynnerliga och det finns arter som inte är större än en lillfingernagel.
Hälsningar Lena
Gillar sista bilden
Söt fast den ser lite ledsen ut
Svar från Lena Holm 2012-10-04 07:44
Tack Bengt,
de är gudomligt söta men har kanske också en lite bedrövad uppysn i den här vinkeln.
Hälsningar Lena
Jag säger då det, den där frogfisken är bra underlig
Marianne
Svar från Lena Holm 2012-10-04 07:45
Hej Marianne,
ja, ett av många besynnerliga djur. Jag har nog passerat fler än jag "sett".
Hälsningar Lena
Tre sista bilderna gillar jag skarpt. Det finns så många olika arter som jag aldrig sett vare på bilder eller i verkligheten. Kul se camo fisk :) Allt gott
Svar från Lena Holm 2012-10-04 07:47
Tack Mikael,
i tropiska vatten finns så oerhört mycke som jag inte heller har sett ännu. Det finns väldigt mykce smått som är oerhört väl kamouflerat. Kanske något för framtiden.
Hälsningar Lena
Helt otroligt hur dom kan kamouflera sig!
Sista bilden är hur läcker som helst!
Svar från Lena Holm 2012-10-04 22:07
TAck Heléne,
ja, en del lever på sitt kamouflage minsann.
Hälsningar Lena