En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Gamer God !

Min lokala IT-support har efter överläggningar med ekonomiavdelningen införskaffat en ny dator till, i första hand, husets fotograf. Gamer God stod det på kartongen och även om jag är en fullkomlig imbecill när det gäller dataspel så verkar det ju ändå lovande med allt diskutrymme. Efter ett dygn av överföringar från gamla till nya datorn är det så dax att provköra lite. Inser att någon skärmkalibrering har vi inte fixat ännu men jag hoppas det inte blir helt uppåt väggarna.

 

 Jag hade bestämt mej för att testa mer med Raynox DCR-250 på mitt 60 mm makro när vi var och dök sist. Den sista dagen råkade vi dock ut för alldeles på tok för stark ström. Föreställ er att det inte bara blåser när ni fotograferar makro, men att någon också står och drar i er. Helt hopplöst och det första dyket avbröt vi efter ca 20 minuter.

 Dyk nummer två är mer stilla och jag riktar in mej på stillastående motiv. En röd hornkorall med det är attans svårt att bestämma sej för var fokus skall ligga.

Hittar en liten anemon som det går att experimentera med. Letar också efter fler hydroider som jag fanns på första dyket, men det finns förstås inte här. Det blev några andra blurriga små djur också, för det här var för svårt i gungande dyningar och strömt vatten.

God söndagkväll allihopa

Lena

 

 

Inlagt 2012-11-11 17:38 | Läst 3803 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Spännande former! Under de förhållande de beskriver måste det varit himlans svårt att få nå bilder alls. De två första vinner idag. Första med fint komp och ljus, den andra har spännande former och hade kanske fått vara lite ljusare och skarpare, men nästa gång. :-)
Ha en fin kväll!
ewa
Svar från Lena Holm 2012-11-11 19:41
Tack Ewa,
det var hopplöst från början. Inser nu efter skärmkalibrering att det ser ännu värre ut än det jag trodde att jag la ut. Ny dator är inte helt lätt.
Hälsningar Lena
Inget knasigt med färgerna på min skärm, men jag vet ju inte hur verkligheten ser ut... Sköna bilder alla tre och mittbilden tilltalar mej extra personligen. Har inte dykt någon gång men inser att det kan ha sidor man inte tänker på.
Svar från Lena Holm 2012-11-12 20:01
Hej Anne-Sophie,
ström kan vara ett elände och man kan inte göra så mycket åt det mer än att hänga med eller avbryta dyket.
Hälsningar Lena
Ja det måste var otroligt svårt när vattnet rör på sig mycket hela tiden. Fortfarande tycker jag dina bilder ser bra ut i min skärm. mvh Danne
Svar från Lena Holm 2012-11-12 20:03
Tack Dan,
ja det blir lite knepigt när man lilgger på mage och gungar lite hit och dit samtidigt som man försöker fokusera på något smått.
Hälsningar Lena