En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Gryning i november

Fyrisån fredag morgon. Soluppgång strax före åtta men det är skog i den riktningen så det kommer att ta lite längre tid. Jag tar en bild mot Uppsala och konstaterar att fågellivet längs Fyris är rätt tunt denna morgon.

En sothöna simmar i de mörkare delarna, det är kallt om fötterna och jag borde åka till jobbet. Det är bara några minuter bort men jag dröjer mej kvar ett ögonblick och drar några djupa andetag.

Det känns fint. Dax att åka och förbereda en föreläsning.

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-11-19 21:47 | Läst 636 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Absolut fint, stämningsfulla bilder. Föreläsning lät skoj också hoppas att den gick bra.
Svar från Lena Holm 2022-11-19 22:20
Tack Morgan,
att föreläsa är en del av mitt jobb och just nu gör jag det varje dag. Det är kul att möta studenter i rummet igen efter alla digitala möten som vi tvingades till under pandemin.
Hälsningar Lena
Så fint det blev med första bilden, snygg inramning med röken som tar sig ut i ”ramen”. Blev det så fin spegling och inramning eller har du hjälpt till? De nedre bilderna tycker jag att jag känner igen från utsiktsplatsen vid Övre Föret, men det kan säkert finns liknade platser längs ån
Svar från Lena Holm 2022-11-20 19:55
Tack Peter,
jag har inte hjälpt till med vare sej spegling eller inramning, det blev förvånansvärt bra. Alla tre bilderna är tagna från tornet vid Övre föret, jag har bara vänt mej åt olika håll och använt olika brännvidd. Om man vänder sej mot Uppsala och har ca 140 mm får man vyn i första bilden.
Hälsningar Lena
Alltid fint med spegling i gråväder i gryning som den första.
Har en över sjön där ljuset blev svagt gul på ena sidan där solen gått ner. Ser nästan smutsigt ut
Trevligt med lite möten efter "isoleringar" även om jag inte är typen som kan stå i centrum.
Skulle gärna lyssna
Mvh N
Svar från Lena Holm 2022-11-20 20:00
Tack Nini,
det var finare än väntat denna morgon men dåligt med liv på vattnet. Det är kul att studenterna är på plats igen och jag föreläser mycket heller IRL än via zoom. Jag tror inte att du skulle ha funnit dessa timmar så underhållande men studenterna behöver få vissa saker beskrivna för att kunna jobba med dem själva.
Hälsningar Lena
Fyrisån ser väldigt bred ut på första bilden men jag kan inte riktigt läsa den. Ulleråkersområdet? Uppsala expanderar mot Knivsta, och Knivsta mot Uppsala. och.snart lär de väl mötas. Fin bild.
Svar från Lena Holm 2022-11-20 20:03
Tack Torbjörn,
ån är bred just där och det är något söder om Ulleråker. Det finns ett fågeltorn där ån är som bredast. Det var där jag stod. Det byggs väldigt mycket runt campus just nu och SLU förtätar sina verksamheter. Campus blir mindre för varje år.
Hälsningar Lena
Första bilden blev väldigt snygg med spelning och naturlig inramning.
Svar från Lena Holm 2022-11-20 20:08
Tack Margareta,
jag har stått på den platsen många gånger och fotat i den riktningen, ändå blir jag förvånad över hur olika resultatet kan bli. Den här gången blev det finare än jag trodde då jag stod där och tittade ut över den öde vattenytan. Bilden är tagen med tele (140 mm) och landskapsfoto var inte alls vag jag hade planerat.
Hälsningar Lena
Fin vardagsmorgon. Jag minns, kan man ta sig en kvart i naturen före jobbet känns dagen ännu mer meningsfull än annars. Stämningsfulla bilder, jag gillar första bilden där man ser stan bakom. Tänker att vi som inte bor långt ute på landet mest ser naturen så med bebyggelse/ tätort i närheten.Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2022-11-20 20:11
Tack Björn,
det här är ett ställe bakom campus där jag kan köra ner och stanna en kvart eller två om det ser fint ut. Ibland går jag inte ens ur bilen utan åker direkt till jobbet. Andra dagar kan det absolut löna sej att gå ut en stund, andas lite friskt luft, se sej omkring och kanske ta några bilder. Just denna morgon blev vyn mot Uppsala mest lyckad.
Hälsningar Lena
Tjusigt med stillheten vid ån..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2022-11-20 20:12
Tack Gunte,
det här är en plats jag besöker ganska ofta för det är så nära jobbet. När det är stilla kan det vara hur fint som helst.
Hälsningar Lena
Vackert! Tidiga morgnar när allt är lugnt och stilla... :)
Svar från Lena Holm 2022-11-20 20:15
Tack Joakim,
men nu är det inte så tidigt längre dvs när solen är på väg upp och det kan vara lite fint. Då är klockan strax före åtta och jag har i normala fall varit på jobbet i ca en timme. Jag kan ju flexa och ändå få en glimt :-) Men tidiga mornar får jag vänta till våren med att få uppleva igen.
Hälsningar Lena
Fina bilder, speciellt den första. / mVh Nina