En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Inspirationsbristen håller i sej, som vädret....

Många tittar i arkivet när inspirationen tryter och vädret är kasst. Jag gillar nytagna bilder, men tog i alla fall en titt på november 2014. Det året tog en bild om dagen och lyckades sålunda åstadkomma något nytt varje dag även denna mörka månad. Hittade denna bild och insåg att utsikten från den här plats ser helt annorlunda ut 2017. Fick plötsligt ett litet sug att ta en ny bild....

Alltså tog jag med kameran till jobbet nästa dag och gick ut i regnet på samma balkong. Nu ser det ut så här. Den röda bilen "står kvar". Antagligen en av djursjukhusets tjänstebilar. Nya hus växer som svampar ur jorden. Det blir ett helt nytt bostadsområde vid Ultuna i södra Uppsala. Samma gråväder kan man också konstatera.

Hej så länge

Lena

PS. Fotofika på lördag eller?

Inlagt 2017-11-29 19:38 | Läst 2938 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
När vi flyttade hit ut till vår ö ett stenkast från Åbo centrum borde jag ha gått omkring och passat på att ta en massa tråkiga översiktsbilder; idag skulle de bilderna se helt annorlunda ut. Här har byggts som tusan under de 20 år vi bott här. Och jag är förvånad hur snabbt man anpassar sig till det nya, och glömmer hur ett visst område såg ut innan. Med bilder ser man förändringen ...
- hawk
Svar från Lena Holm 2017-12-01 20:07
Tack Håkan,
precis så känner jag för Knivsta, där vi bor sedan 12 år tillbaka. Det händer oerhört mycket just nu och jag borde ta mer bilder men den typen av foto är inte min grej...Torbjörn (bloggare här och gammal Knivstabo) hade bra kolla och dokumenterade vad som hände, men han har flyttat till Gävle. Jag förmår inte ersätta hans förmåga och pricksäkra sätt att fånga vad som händer.
Hälsningar Lena
Riktigt kul jämförelse! Tänk att det växt upp nästan ett litet samhälle på de här stackars åren! Slående att vädret är så lika också, även om 2014 var något disigare. Kul med den röda bilen! Man kan nästan tro att den inte flyttat på sig, men det är förstås inte sant :)
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2017-12-01 20:02
Tack BJarne,
den röda bilen hör till djursjukhusets jour-bilar och den har en given plats när den inte är ute på jobb, men visst blev det lite kul i dessa bilder. Vädret var väldigt likartat men 2014 är bilden tagen senare på eftermiddagen. Samhället har växt upp under 2017 så en bild från 2016 hade egentligen räckt för att få en jämförelse. Det går fort ibland och helt plötsligt är man för sent ute.
Hälsningar Lena
Stor förändring i bilderna, många och höga nybyggen. Byn där jag bor är numera hopbyggd med staden, många kubik betong och asfalt över de ängar som var röda vallmofält om somrarna.
Svar från Lena Holm 2017-12-01 19:59
Tack Stefan,
jag inser att jag borde fotografera mer där jag bor för det händer mycket i vår lilla förort. Men just den typen av foto är inte min grej...men jag inser värdet när jag hittar bilder som dessa i arkivet.
Hälsningar Lena
Vibybo 2017-12-01 20:28
Jag gör på samma sätt, dokumenterar för lite, det är ju ändock vardagen som är livet, alla vardagar i rad.
Runt Industrilandskapet i Norrköping, nära mitt hem, växer det också upp bostadshus som svampar! Inget är sig likt...och jag är dessutom jäkligt trött på byggoväsen och stora lastbilar utanför mitt köksfönster....men det behövs ju lägenheter.
Kul med den röda bilen tycker jag (också)... =)
Svar från Lena Holm 2017-12-01 19:57
Tack Lena,
där jag bor, dvs i Knivsta, händer det också mycket och jag borde fotografera oftare men jag är ingen dokumentär fotograf. Jag inser inte vad jag borde gjort förrän det är för sent. Den röda bilen upptäckte jag inte förrän jag jämförde bilderna, men det är en jour-bil och den har en given plats.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Der var da stadig noget inspiration i dig :-)
Vældig god ide. Ja man burde gennem tiden have dokumenteret noget mere i sit nærmiljø.
Jeg hører ellers også til dem, der helst vil vise aktuelle/nye billeder, men det kniber med fysikken. Så jeg tyer også til arkivet - desværre.
Venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2017-12-01 18:07
Tack Erik,
jag borde dokumentera mer där jag bor för det byggs mycket nytt i Knivsta. Det är dock inte riktigt min grej att gå runt och fota miljöer men jag inser att det är mycket givande att ha i efterhand.
Hälsningar Lena
Intressant. Vardagsdokumentationen är viktig. Och lätt att glömma bort i jakten på "the stunning pictures".
//GöranR
Svar från Lena Holm 2017-12-01 18:05
Tack Göran,
du har så rätt och jag borde fotografera mer i Knivsta där jag bor. Det byggs väldigt mycket och sedan Torbjörn flyttade till Gävle vet jag inte om det finns någon som håller dokumentationen levande. Han var mycket bra på att dokumentera sin närmiljö.
Hälsningar Lena
Vilken rolig fotografering! Extra kul med den röda bilen.
Känner igen rondellen och gula byggnaden. Åker ofta förbi där när jag ska ner till Fyrisån och vindbron. Finns en skogsmatningen där efter ån som är trivsam nu på vintern.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2017-12-01 18:04
Tack Johnny,
jag har varit vid skogsmatningen åtskilliga gånger men det är bara vid soluppgången och en kort stund efteråt som ljuset räcker till för att få någorlunda bilder. Matningen ligger bakom åsen och det blir skugga där väldigt fort. Jag har dock haft många fina stunder i fågeltornet.
Hälsningar Lena