En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Juldekorationer "unplugged"

Amerikanska juldekorationer ska nog egentligen ses i mörker och med lamporna tända. Jag tycker dock att de är rätt underhållande i dagsljus. Färgade lampor skulle ändå inte kunna lura mej att detta är en ren...

Stora och små tomtar förekommer förstås. Lägg märke till att det sitter en Snoopy i bakgrunden. 

Dagens bild 357: mera Snoopy holidays ! De små figurerna på rad bakom trädet är pingviner som kramas ....pingviner?

Naturen är också vackert julpyntad med mistlar i vart och vartannat träd.

När jag fotograferade misteln fick jag plötsligt syn på ett par blåa "blixtar" som svepte förbi. Det var två Blue Jays som jag inte kunde motstå.

 Brevlådor med lite julstämning.

 Den mest dekorerade trädgården på gatan är denna, komplett med Pongo, rådjursteamet framför släden och en stor uppblåsbar tomte (och en snögubbe).

En rejäl julkrubba pryder trädgården till vänster om huvudattraktionerna. Lägg även märke till "granen" klädd med gamla CD skivor som man kan skymta en del av längst till vänster.

GOD JUL från TEXAS,

önskar Lena

 

Inlagt 2014-12-24 00:07 | Läst 2130 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej! He he, känns som "fördomen" USA..! Men dom där "Blue Jays" var ju fantastiska! Vilka fåglar!! Själv hade jag åter ett fint möte med Duvhöken i lunden, den känns snart som en stammis"!
Ha det bra! Mvh!
Svar från Lena Holm 2014-12-25 05:11
Tack Jan,
jag såg dina bilder på duvhöken, imponerande ! Här finns det andra fåglar och jag gör vad jag kan för att hinna se dem alla. Det blir i alla fall en härlig promenad alla dagar.
Hälsningar Lena
De måste ha stora förråd där över. Verkligen väldekorerat. Kan väl inte påstå att det är alltid så smakfullt men ksnske mer fantasifullt. Varför nöja sig med lite grann om man kan bräcka grannen och ha allt.
Kul att se är det ändå. Kan inte låta bli att undra hur Snoppy har blivit en julfigur. Fina fåglar också, de var vackrast.
Med önskan om en God Jul!
Svar från Lena Holm 2014-12-25 19:03
Tack Margareta,
det finns en julfilm med Snoopy som är populär, antagligen så det gick till. Stora förråd eller bilen på uppfarten istället för i garaget. Det är lite kul att gå runt i området och titta på dekorationerna. Många har ganska sparsamt men en del pyntar som bara den. Jag väljer att fotografera med tele för man vet aldrig vad folk tycker om att man smyger runt med kamera vid deras hus.
Hälsningar Lena
Hej,
Typiskt i den amerikanska södern.
Ha det skönt
God Jul
Bob och Ninni
Svar från Lena Holm 2014-12-25 19:04
Tack Bob,
det är nog ganska spritt i landet men julkrubbor finns det kanske lite fler just i södern. Önskar er en fin och fridfull helg.
Hälsningar Lena
Ja de är inte kloka de där :-)
Fast det är härligt på något sätt också
God Jul!
Svar från Lena Holm 2014-12-25 19:06
Tack Bengt,
det är kul att gå runt och titta på, det ena värre än det andra. Ibland åker vi ut i mörkret och tittar på julbelysning, men där det är sevärt får man ofta köa för det är så många som åker förbi.
Hälsningar Lena
Jag har fått lära mig av en amerikan att det viktigaste det är att gräsmattan man har är grön. Vill minnas att jag läst att 1/3 av dem fortfarande tror på skapelseberättelsen. Ha en riktigt bra jul i Texas Lena!
Svar från Lena Holm 2014-12-25 19:09
Tack Ingemar,
många gräsmattor är bruna här pga torka och stora restriktioner med bevattning. I Texas är det säkert en tredjedel som tror på allt som står i Bibeln. Det finns hur många kyrkor som helst och de är stora som sporthallar.
God Jul,
hälsningar Lena
Ja, vad säger man.
I Amerika kan dom......
Ha nu en skön jul, Lena.
Marianne
Svar från Lena Holm 2014-12-25 19:10
Tack Marianne,
idag är allting stängt så det blir till att promenera ute eller sitta inne och läsa julklappsboken.
Hälsningar Lena
Amerika är häftigt ur många avseenden. Men , kollar man runt i villaområdena börjar åtminstone några kämpa för att komma ikapp. Att döma av dina fina bilder är det emellertid långt kvar.
Svar från Lena Holm 2014-12-25 19:12
Tack Göran,
jag har sett en del färgade lampor hemma och tycker det ser hemskt ut. Här kan det ju dock vara lite småtrevligt att gå runt i kvarteren och spana på vad folk pyntat med.
Hälsningar Lena
Det kan vara fint med prydnad Gillar den blå fågeln det blir min favorit Ha en skön helg alla : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-12-25 19:13
Tack Gert,
fåglarna är de finaste "prydnaderna" i området och det finns mängder med arter som jag inte har en aning om vad de är.
Hälsningar Lena