En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Nyårsdagsbrunch med traditioner

Sedan millenieskiftet har vi haft en tradition hos min syster att äta hummerbrunch och dricka det riktigt goda bubblet på nyårsdagen. Ofta gör man inte så mycket vettigt denna dag och då kan man väl lika gärna ta en lång sovmorgon, ta på sej mjukiskläderna och starta dagen med en lång härlig brunch.

Detta år kunde alla vara med dvs båda mina vuxna syskonbarn kunde resa till Richardson för att fira nyår. Humrarna bjuder jag och min sambo på. De hämtades och kokades igår. Bubblet bidrar alla med. Det brukar alltid vara problem med att förvara humrarna i kylskåpet, men i år löste det sej enkelt eftersom det var minusgrader utomhus.

Sista förberedelserna....smält smör med vitlök på bordet...nybakat vitt bröd....champagnen serveras....När jag tagit denna bild placerades alla telefoner och min kamera på ett annat bord. Ingen ide att ha dem för nära när man äter hummer...det är lite kladdigt....Det krävs mycket papper, därav en hel rulle på bordet.

Två och en halv timme senare....

Till slut är det bara skal kvar och då passar min syster på att spara en del för att kunna göra den mest fantastiska hummersoppa senare under året.

Vi pratade om att värma upp bubbelpoolen till kvällen. Det är flera minusgrader ute och det ger lite extra stämning...

God fortsättning allihopa,

hälsningar Lena

Inlagt 2018-01-01 23:45 | Läst 1508 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härlig tradition! Ser väldigt gott och inbjudande ut.
Fina bilder med bra ljus! God fortsättning.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2018-01-02 00:27
Tack Johnny,
tomten kom med ett 50 mm f1,2...jag experimenterade med det idag.
Hälsningar Lena
Mmm hummer är så gott blidde det även i Bromma fast på nyårsafton och för ovanlighetens skull i en sallad som blev så god.
Skalen åkte även här in i frysen för att bli en fond sedan.
Er måltid ser delikat ut.
Svar från Lena Holm 2018-01-03 23:26
Tack Margareta,
hummer är väldigt gott och man kan använda den till många fina rätter. Även skalen kan användas till riktiga godsaker, det gillar jag.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Meget smukke billeder med et bra indhold.
Tillykke med objektivet.
Mvh. Erik.
Svar från Lena Holm 2018-01-03 23:27
Tack Erik,
det är skarpt, så långt har jag kommit.
Hälsningar Lena
Härligt! Så skall det vara, lugnt härligt och avslappnat. Hade liknande meny, och hade min syster varit med hade hon alla gånger gjort soppa hon med. Ha det bra!
Svar från Lena Holm 2018-01-03 23:28
Tack Stefan,
det här har blivit en av de traditioner jag ser fram emot mest och att alla kunde vara med detta år var toppen.
Hälsningar Lena
Vilken bra start på det nya året. Fina bilder som läskar smaklökarna. God fortsättning // Mats
Svar från Lena Holm 2018-01-03 23:28
Tack Mats,
ett toppenbra sätt att starta på, hur skönt som helst.
Hälsningar Lena
Fin tradition och fina bilder! Det piggar säkert upp med fint bubbel och hummer till brunch även om det blivit väldigt sent kvällen innan.

Hälsningar Kenneth
Svar från Lena Holm 2018-01-03 23:30
Tack Kenneth,
eftersom allt är klart utom brödet så är det väldigt lite jobb att servera hummer och det gör att det passar extra bra efter en lång sovmorgon. Ingen behöver gå upp tidigare för att fixa mat till alla.
Hälsningar Lena
Det ser verkligen otroligt trevligt ut. Att äta hummer och inte minst dricka några glas champagne mitt på dagen under avslappnade former känns som en väldigt bra idé, slippa det högtidliga som oftast är förknippade med just champagne (och hummer). Dessutom har man bäddat för trevlig samvaro där ingen planerar andra aktiviteter som bilkörning och sånt, det är liksom bäddat för att hålla sig hemma och umgås. Jättebra idé. Och som vanligt illustrerat med fina bilder, god fortsättning!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-01-03 23:33
Tack Björn,
du har precis förstått vad den här brunchen går ut på och hur förträffligt det är att göra den på nyårsdagen. Eftersom allt dessutom är tillagat dagen innan är det bara att värma på brödet och servera bubblet. Vi brukar bli sittande till långt in på eftermiddagen :-)
Hälsningar Lena
Fina bilder på det 'goa'! Ser i din kommentar ovan att du fått ett 50 mm. f/1,2 det är ett objektiv med rejäl ljusstyrka! Borde fungera förträffligt 'på stan' nån gång.. kanske.. :-) Och kanske fota vintergatan/norrsken en mörk vinternatt.. Kul!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-01-03 23:36
Tack Jan,
jag har bara testat objektivet inomhus ännu och det levererar mycket skarpa bilder. Det ska bli kul att utforska ytterligare.
Hälsningar Lena
Gott och fina bilder! Är det självplockad hummer? :)
Svar från Lena Holm 2018-01-06 15:31
Tack Anders,
nej vad jag vet är det inte tillåtet att plocka hummer någonstans, inte där jag varit och dykt i alla fall. Den är däremot inköpt levande och kokad efter alla konstens regler i min systers kök. VI bedövar dem i frysen en stund.
Hälsningar Lena