En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Sensommarfredagsmys för två

Det börjar bli lite ruggigt på kvällarna och vi dukade därför upp våra kräftor inne i växthuset. Numera städat från gurkor finns det plats för åtminstone två personer.

Det här är det speglade resultatet och dagens bild 234. Kräftor (svenska) för två med tillbehör. Vi satt ute och njöt med några extra värmeljus och planerade för de middagar vi förhoppningsvis kan få avnjuta här ute under vintern. Investeringen i nya växthuset känns alltigenom rätt för oss, både för odlingar och social samvaro.  

Ha en fin helg allihopa,

hälsningar Lena

Inlagt 2014-08-22 21:28 | Läst 1586 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du får ju till det oavsett idetorka. Det ser ju jättemysigt med växthuset och läckert med speglingen.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-08-23 10:02
Tack B-O,
jag gillar ju att fotografera mat och på helgerna brukar det finnas något extra, åtminstone ett par av måltiderna.
Hälsningar Lena
Fint o mysigt! Har ni sån värme så ni kan sitta där på vintern också? Och svenska kräftor, mums! Hils, LO
Ps, snyggt fotograferat också!
Svar från Lena Holm 2014-08-23 10:05
Tack LO,
vi har en värmefläkt som klarar att hålla behaglig värme även om det är någon minusgrad men antagligen inte om det är riktigt kallt. Det blir dock ett större problem med snön och att dörrarna fryser fast. Vi sitter kanske inte ute mitt i vintern men räknar med att kunna börja sitta där tidigt på våren då solen lyser in genom taket. Vi äter bara kräftor en gång om året och då kan man lika gärna köpa de godaste.
Hälsningar Lena
Du har alltid smakfulla måltidsbilder, i dubbel bemärkelse!! Och vad trevligt att kunna använda växthuset på det sättet men, tror du att det funkar i vinter?? Vore ju iofs mysigt...
Gott, med kräftor.... trevligt sällskap.... ett gott vin. Bättre kan väl helgen inte börja!! Ha det fortsatt Gott!! //Peter
Svar från Lena Holm 2014-08-23 10:10
Tack Peter,
jag gillar att laga mat och även att fotografera den. Vi äter ju också med ögonen och jag tycker vällagad mat ska läggas upp snyggt och på en tallrik som passar färgmässigt.
Vi räknar med att kunna sitta i växthuset även när det är kallt men kanske inte mitt i vintern. Det beror på hur mycket snö det blir och om dörrarna fryser fast. Förhoppningsvis kan vi börja sitta där tidigt på våren för när träden inte har löv kommer solen att lysa rakt in och ge lite gosig värme.
Hälsningar Lena
Det där ser ju nästan lika gott ut som ostronen för någon vecka sen! Och håller med övriga, du har ver4kligen fina matbilder! (Ja, fina andra också förstås). I och jag har också ätit en gång, jättegoda svenska. Och nästa helg kommer barn och barnbarn på kräftskiva! / Hälsningar / Björn T
Svar från Lena Holm 2014-08-23 10:13
Tack Björn,
vällagad mat ska läggas upp på ett snyggt sätt för vi äter också med ögonen. Nu är ju inte kräftor så mycket att laga till, men jag skulle t ex inte lägga upp dem på en lila tallrik. Vi äter kräftor max en gång per år och då kan man väl köpa de godaste. Ha så trevligt på er kräftskiva!
Hälsningar Lena
Kräftor gör sig vackert på bild. Du har fångat en mycket frestande bild här och så mysigt det verkar vara med ert växthus.
Svenska kräftor är nostalgi för mig. När vi syskon och kusiner var små så fiskade vi alltid kräftor i ån vid farfars stuga. Hade burar, men plockade även med händerna. Gick i den mörka natten och lyste efter dom med ficklampor, såå spännande ! ( det fick man väl egentligen inte göra så det gjorde det ju lite extra spännande )
ing-marie
Svar från Lena Holm 2014-08-23 10:15
Tack Ing-Marie,
kräftor gör sig bra på bild både levande (under vatten) och kokta. Jag har bara varit med om kräftfiske en gång och det var lite speciellt. Kan tänka mej att det är spännande om man är barn och dessutom får man vara uppe på natten.
Hälsningar Lena
Kräftor är något speciellt, men jag brukar bara äta det en möjligen två gånger per år. Vi har aldrig skaffat något växthus, även om gumman pratat om det vid flera tillfällen. Tomten är för liten och det skulle bli svårplacerat.
Svar från Lena Holm 2014-08-23 10:20
Tack Ingemar,
vår tomt är också liten men det stod ett växthus där när vi flyttade in och det var ju himla kul att odla i det fast det. Vårt nya är lite större än det gamla men jag skulle vilja att det var ännu större, men det fungerar inte på tomten. Kräftor äter vi en gång per år och det räcker tycker vi. Havskräftor brukar det bli på midsommar men det är en helt annan grej.
Hälsningar Lena
Något växthus har jag inte men istället för att sätta blommor som aldrig blir som jag tänkt mig satte jag ner några potatisar istället, Snart klar att plockas hoppas jag.
Sten
Svar från Lena Holm 2014-08-23 11:06
Hej Sten,
egen odlad potatis är ju toppen och de är dessutom ganska lättskötta. Hoppas vi får ta del av resultatet. Prova att stoppa ner några vitlöksklyftor (finns att köpa vitlök för odling i butik) i höst. I oktober planterar man och sedan kan du skörda vitlökarna i slutet av juli. Lättodlat och ingen ohyra går på vitlök.
Hälsningar Lena
He he, ja detta ser verkligen ut som "fredagsmys"!
Mvh!
Svar från Lena Holm 2014-08-24 10:55
Tack Jan,
ja vi hade en mysig kväll ute i växthuset.
Hälsningar Lena
Kräftor hör hösten till.
Vi fiskade förra fredagen, kokade på natten och hade kräftkalas på lördag kväll.
Intensivt, men en rolig återkommande familjesammankomst.
Tycker sambon ser lite " bladig " ut ....fniss
Marianne
Svar från Lena Holm 2014-08-24 10:57
Tack Marianne,
det är ju extra festligt om man kan fiska kräftorna själv. Det har jag bara varit med om en gång. Bladig, ja det kan man nog säga.
Hälsningar Lena
Fint och gott stilleben i bild nr 1 med glasen i bakgrund! Perfekt bokeh!
Svar från Lena Holm 2014-08-24 10:58
Tack Wolfgang,
det blir rätt fin bokeh med 24-105. Jag är i alla fall nöjd med den som allround objektiv.
Hälsningar Lena
Kräftorna i all ära men jag gillade spegelbilden bäst.
Svar från Lena Holm 2014-08-24 10:59
Tack Margareta,
jag håller med, spegelbilden var något som vi båda pysslade en stund med för att få till. Kräftor kallnar ju inte så man kan experimentera utan att det gör så mycket.
Hälsningar Lena
Jag skrev just det en gång till er om växthuset att det är något nykommet få mycket
Glädje av på olika sätt.
Det är viktigt göra som ni här trivas tillsammans hemma med fest för två.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2014-08-27 07:55
Tack Gun-Inger,
det kändes lite som fest för två och så blir det extra mysigt om det regnar lite när man sitter ute fast ändå inne :-)
Hälsningar Lena