En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Torsken ställde i alla fall upp på bild

Är nu åter efter en långhelg på västkusten med dykning i Gullmarsfjorden. Mängder med bilder att importera, sortera och gå igenom. Dessutom är badrummet fullt med saltindränkta prylar och trädgården har nästan exploderat med växtlighet när vi var borta.

Dykningen har varit riktigt bra hela helgen även om vädret varierat ganska rejält. Sista dyket gjorde vi på Fossens camping i morse, där vi även hyrde en stuga. Igår hade ett dykpar sett småfläckig rödhaj där och naturligtvis ville vi se om vi hade samma tur. Tyvärr såg vi ingen haj men däremot en del fina torskar. Mer om detta när jag fått lite ordning på mina bilder.

Hälsningar Lena 

Inlagt 2013-05-12 21:11 | Läst 4237 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bild på torsk!
Svar från Lena Holm 2013-05-13 08:11
Tack Wolfgang,
torsk är en vacker fisk men inte så lätt att få på bild. Jag vill helst att den ska simma fritt i vattnet men det är ännu svårare.
Hälsningar Lena
Småfläckig har de på Havets hus i Lysekil :) Då slipper du dyka. Har flera gånger funderat på att börja dyka men det blir liksom inte av och det är egentligen fotointresset som gör det, en helt ny värld att fotografera. Tur att du och ni andra finns så jag kan få se det ändå. /Frode
Svar från Lena Holm 2013-05-13 08:20
Hej Frode,
visst har jag varit och tittat på de småfläckiga på Havets Hus. De förökar sej bra och sedan släpps de ut. Det hade varit extra trevligt att få se en liten haj med id-tagg. Det är oerhört givande att kunna möta djuren på plats under ytan även om Havets hus är jättefint. Jag kan ligga helt stilla under vatten och bara titta på t ex eremitkräftor som tampas om en hona, en snultra som förbereder ett "bo" eller bara små stim med fisk som gömmer sej i tången. Det är en ny värld men det tar tyvärr lite tid att bli "bekväm" i sin utrustning och med teknikerna. Innan dess ser man inte så mycket.
Hälsningar Lena
Så där ser torsken så fin ut så det är synd att ät den.
En riktigt fin bild, visst kan man se dem i akvarium som Frode säger men att fota där är väl som att fota björn på Skansen. Inte riktigt samma känsla.
Svar från Lena Holm 2013-05-13 08:23
Hej Margareta,
det som kändes mer var att köpa havskräftor efter ett dyk då jag fotograferat havskräftor som verkligen poserade framför kameran. De ville vara med på bild! Havets Hus är jättefint och jag har varit där flera gånger. Men nej, det är inte samma sak att fotografera fiskarna genom glas. Det blir sällan riktigt skarpt heller. Men vi brukar gå in med jämna mellanrum. Man kan öva på många arter där inne.
Hälsningar Lena
Härligt, då har vi varit på Västkusten både du och jag. Fin torsk
Marianne
Svar från Lena Holm 2013-05-13 08:24
Yes, du var med tjejgänget har jag förstått. Ska bli kul att se vad ni åstadkom tillsammans. Jag vet ju ungefär hur värderförhållandena var.
Hälsningar Lena
Kul att få se en hederlig torsk på bild!
Västkusten förknippar jag starkt med röda maneter men de kanske inte finns så många av dem än? Och små krabbor och sjöstjärnor....
Ska bli spännande att få se flera bilder från dykningen!!
Svar från Lena Holm 2013-05-13 19:47
TAck Anne-Sophie,
maneterna är inte riktigt på gång ännu, däremot såg vi en hel del små krabbor och en och annan sjöstjärna. Brännmaneter kan vara fantastiska motiv men inte så kul om man är vanlig badgäst. Mer kommer...
Hälsningar Lena
Fin bild! Jag har också varit på västkusten i helgen men låt mig på land. Imponerande med undervattensbilder // Mats
Svar från Lena Holm 2013-05-13 19:48
Tack Mats,
det var lite sisådär med våren på västkusten.
Hälsningar Lena
Det tar sin tid med allt när man kommer hem.
Men jag hade i alla fall inga våta dykarkläder :-)
Skall bli kul att se dina bilder.
Torsken poserade ju fint.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2013-05-13 19:49
Tackar,
ja denna torsk poserade en kort stund. Jag vill helst att de simmar i öppet vatten men det är ännu svårare att få till bra. Det kommer mer bilder i veckan.
Hälsningar Lena
Torsk är inte fel vare sig på matbordet eller på bild!
Ha det så gott!
Svar från Lena Holm 2013-05-13 19:50
Du har så rätt,
torskar är vackra fiskar när man möter dem under ytan och inte fel på bordet heller.
Hälsningar Lena