Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Förbjudna rummet

Jag och mina två systrar har ärvt min pappas släktgård. Min pappas farfar byggde detta hus på slutet av 1800-talet och min farfar övertog den efter sin far. Jag har tillbringat alla mina sommarlov där och aldrig har man fått vara i det förbjudna rummet, som kallades för salen. Även när min pappa tog över gården så var salen stängd och användes mest som ett förråd för täcken och kuddar.

Som barn fick jag i bland följa med farmor in dit när hon skulle hämta något. Emellanåt smet jag och mina systrar in dit, vi var väldigt nervösa och rädda, dels för att bli påkomna och dels för rummet var mörkt på grund av att rullgardinerna var nerdragna och för att björnen låg där med sitt otäcka gap....

Björnen sköt min farfar i USA i början av 1900-talet, han emigrerade dit men återvände hem för att överta gården.

I år bestämde jag mig för att nu är det dags att öppna rummet igen. Jag ägnade några timmar åt att städa ur det, det var ett smutsigt och dammigt jobb men jag blev väldigt nöjd över resultatet.Möblerna stod kvar som dom alltid har gjort, så rummet har förmodligen sett ut så här ända sedan huset byggdes med små förändringar. Det ända som jag kan se som har ändrats sedan jag var barn är att det har tillkommit två bruna stolar från 1970-talet.

I lådorna hittade jag några gamla ljus som jag ställde i spisen.


Nu kan mina systrar komma, spisen är tänd, godiset framställt och vinet upphällt.


Vi satt här varje kväll och hade väldigt trevligt under vår tid i huset.

Inlagt 2015-07-28 23:26 | Läst 1405 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var en kul liten historia om rummet. Tack för att du delade med dig av den.
Svar från Mari Lidström 2015-07-29 19:49
Jag har många barndoms minnen från mina sommarlov där hos min farmor och farfar. Det var ett mycket fritt liv där ute på landet bland kossor och höns.
/Mari
Fint beskrivet av barndomsminnen som du sedan följt upp till nutid.
Svar från Mari Lidström 2015-07-29 19:54
Tack så mycket! Jag har haft många funderingar över att rummet har hållits stängt så länge och jag ville att vi skulle hinna använda rummet innan det kanske blir helt förstört, för huset är i stort behov av renovering. Vår granne som är 80 år, han har vuxit upp i by och var kompis med min pappa, han berättade att han bara har varit i rummet 2 gånger när det var något kalas.
Mvh Mari
Oj, vad spännande! Är det någon av er som ska bosätta sig på den gamla släktgården?
Svar från Mari Lidström 2015-07-29 19:47
Nej! Gården ligger på Åland och den är i väldigt dåligt skick, så ingen av oss kommer att flytta dit. Vi kommer behålla den ett tag som en sommarstuga.
Fantastiskt vackert rum, ser ut som ur en film från anno dazumal! Och dina vackra bilder gör rummet rättvisa, vilken känsla. Undrar om det fanns ngt mer skäl än att rummet var "finrum" till att det blev det förbjudna rummet? / Björn T
Svar från Mari Lidström 2015-07-31 20:26
Tack för dina fina ord om mina bilder och rummet. Jag tror att rummet bara har varit stängt för att det var finrummet och det satt så djup hos min pappa att han inte ville ändra på det.
Ha en bra helg/Mari