Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Stenby fornborg

Idag tog vi en promenad till Stenby fornborg, vi har ca 2,5 km dit men av någon anledning har vi inte varit där. Det är väl så att det som finns nära blir lätt att man bara skjuter upp till någon annan gång.

Stenby fornborg är ca 1500 år gammal, den var 140 x 100 m, sammanlagt var muren 300 m uppdelat på en inre och en yttre mur. Den ligger högt upp på ett berg, där kunde dom bevaka båttrafiken på Borsöknabäcken.

Svårt att få fram hur den ser ut med bilder från marken men ni får titta på stenhögarna och föreställa er en lång raserad mur. Jag tyckte det var kul att fotografera där med alla ormbunkar som växte bland stenarna, synd bara att mossan var gul på dom flesta stenarna.

Postat 2021-08-16 20:36 | Läst 431 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Urban Nature

Jag har fotograferat naturen i centrum i flera år, men i år har det blivit extra mycket. Jag har bott centralt nu i 14 år och sett att fler arter har flyttat in i centrum, först kom måsarna och tärnorna. För några år sen började rörhönorna häcka mitt i centrum och även knipänderna häckar nu, men dom misslyckas ganska ofta. Några av rörhönorna stannade kvar i vintras och klarade sig fram till våren. I år har vi haft en knölsvan som stannat i centrum hela sommaren, det är en fjolårsunge.

I år har jag mest fokuserat på att ta bilder där det syns att dom lever mitt i city.


Jag tycker det är kul att få lite ruffiga bilder med betong.

'

Nu på slutet av sommaren har jag mest fotograferat harar, dom flever runt omkring oss men är dom är ändå ganska skygga.
Den här haren är den som är minst rädd.

Här lever några harar men dom är skyggare.

Den här haren är väldigt svår att få bild på, jag får verkligen smyga och åla för att komma tillräcklig nära.

Den andra haren är lättare, om ni tittar på öronen så ser ni skillnad på dom. Dom två kommande bilderna är på samma hare.

Här får dom solbelysta husen bli en vacker bakgrund. Titta in haren till höger, han är nog en gammal slagskämpe. Jag tog bilden i maj men jag har inte sett honom igen.

Postat 2021-08-05 20:08 | Läst 521 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Stadsharar

Den här harar har följt och fotografera lite under sommaren, den lever på ett ganska liten område mitt i centrum.

I början var den lite rädd för mig men nu är den ganska avslappnad och springer inte iväg när jag kommer.

Men människorna har inte vant sig med mig, för sist jag var där så kom Securitas:) dom hade fått larm om någon mystisk aktivitet. Har dom aldrig sätt en fotograf kräla omkring i gräset:))

Postat 2021-08-01 21:32 | Läst 549 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

På jakt efter Guckuskon

För ca 2 veckor sen åkte jag och min man till Naturreservatet Latorpsängarna för att försöka hitta orkidén Guskuskon. När vi kom fram som följde vi bara stigen, vi gick en stund, plötsligt så stod den där, men tyvärr så hade redan blommat.

Vi hade med oss fika så vi gick till ett par bord vid några dammar, där hade även maskrosorna blommat klart. Självklart så fotograferade jag dom, jag tänkte att det får bli vissna blommor tema den här dagen. En av mina kloka vänner sa att dom är inte vissna utan det är en början på något nytt.

En bit in i skogen hittade vi den här dammen. 

Vi fick i alla fall en trevlig utflykt med gofika:)

Postat 2021-06-27 21:27 | Läst 447 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Blixtar och dunder

Inatt vakande jag av att det var för varm och kvavt för att sova. jag gick och satte mig i soffan för att titta på TV. Efter en kort stund såg jag att himlen lystes upp gång på gång, jag såg inga blixtar men jag förstod att åskvädret var på väg hit. Det tog bara ett par minuter så började det mullra ordentligt, då blev det bråttom, fram med kameran, byta objektiv, leta fram stativet och plocka undan så jag kunde börja fotografera från fönstret.

Där stod jag beredd men åskvädret kommer från ett håll där jag inte har  något fönster, jag sprang till andra sidan för att se om det var bättre foto möjligheter där. Jag beslutade att  flytta mig dit, jag tog stativet med kameran, "tassade" :) igenom sovrummet där maken försökte sova. Väl på balkongen så fick jag min första blixtbild, himlen lystes upp då och då, det mullrade en stund senare, så jag kände mig säker på att åskan var en bra bit bort. Plötsligt blixtrade det till och det kom en jätte smäll samtidigt. Jag hoppade högt och samtidigt kastade jag mig in så snabbt att jag nästan ramlade ner i sängen med allt i famnen, maken flyger upp och undrade vad som händer. Sonen kommer springande från sitt rum och säger att blixten har slagit ner på huset mitt emot oss, så det kom blixtar på båda sidorna av huset.

Hela familjen sprang till den andra sidan, larmet tjöt från det andra huset och räddningstjänsten kom. Folk från huset kom ut på gatan men det verkade lungt och att allt hade gått bra. Åskan mullrade på, jag ställde åter upp stativet på den sidan och får två  bilder till. Det tog 23 min från min första bild till den sista, jag var nu så pigg att det var omöjligt att sova men lyckligtvis så var jag ledig idag.

Postat 2021-06-21 20:01 | Läst 609 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 70 Nästa