Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Syrrans alpackor

Var hos syrran idag och tittade på hennes nya alpacka som föddes för en vecka sen. Dom är så söta att man helst vill krama dom men alpackor är inte mycket för närkontakt, dom vill gärna hålla avstånd och kommer bara nära ibland för att kolla in dig och eventuellt lukta på dig. Men att sitta i trädgården med fika och titta ut över hagen är väldigt trevligt.

Här fem honor och två till ska få föl snart.

Blossom med sin mamma.Matpause.Blossom.

Inlagt 2011-06-05 21:11 | Läst 2533 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Visst är det gulliga. VI besökte en farm i Kalifornien, där var en grupp väldigt nyfikna och villigga att bli klappade. Dock vill de inte bli klappade på huvudet. /Bengt"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hon är ursöt! Sista bilden är verkligen fin! :)
Fina bilder på dem alla. De ser verkligen kramgoa ut.
/Anna
Svar från Mari Lidström 2011-06-08 15:38
Idag föddes ett föl till så snart kommer det mera bilder, ska åka dit så fort jag får tid.

/Mari
Såg ett program häromdagen om just nån som födde upp alpackor och dom är ju bedårande söta! Vad gör din syrra med dom, är det för ullen? Säljer hon fölen... man blir ju sugen!
Svar från Mari Lidström 2011-06-08 15:15
Hon har dom som en hobby, hon säljer ullen och det täcker kostnaden för klippningen och än så länge har hon inte sålt något föl. Hon startade med 2 ston och en hingst, köpte sedan en hingst till. Nu har hon 5 ston, 2 hingstar, 1 valack och 2 sto föl, för det föddes ett till föl idag.

/Mari
Visst är det gulliga.
VI besökte en farm i Kalifornien, där var en grupp väldigt nyfikna och villigga att bli klappade.
Dock vill de inte bli klappade på huvudet.
/Bengt
Svar från Mari Lidström 2011-06-08 15:37
Det går även att klappa dom här men just nu är dom extra försiktiga när det finns små föl i flocken. Men dom är oförskämt söta så man kan titta på dom hur länge som helst.

/Mari
Nästan oförskämt söta djur det här. Vad jag har förstått så ger de fin ull som är väldigt eftertraktad. Sista bilden blir favorit den här gången.
/Janne
Svar från Mari Lidström 2011-06-08 15:34
Ullen ska vara väldigt varm och mest eftertraktad är första klippning på fölen för den är visst väldigt mjuk. Sista bilden är även min favorit men det var inte lätt att få en bild bara på fölet för mamman ville bara ställa sig mellan mig och fölet, vet inte men jag ser väl väldigt hotfull ut så att fölet måste skyddas:))

/Mari