Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Öland dag 2: Lång väntan på Taigasångare

I mitten av oktober 2013 åkte jag tillsammans med en kompis till Öland för att fotografera fåglar. Den andra dagen åkte vi på morgonen till ett buskage vid Kungsgården. Där hade det setts en Taigasångare. Jag hade vid ett tidigare tillfälle fotat den arten men nu fick jag en chans att få en bild på närmare håll. Klockan var runt 9 när jag ställde mig vid busken på en plats där det var bra medljus. Det visade sig att det skulle krävas tålamod för att få en bra bild. Fågeln visade sig här och var runt buskaget men jag valde att stå kvar för att få bra medljus i bilden. Första gången den visade sig på min sida, efter någon timme, så hann jag inte ens få in den i sökaren innan den försvann. Andra gången, ytterligare någon timme senare, hann jag se den i sökaren men fick inte in fokus innan den återigen försvann. Men tredje gången den dök upp, ungefär vid 12-tiden, så hann jag ta några bilder innan den åter flög in i buskaget. Man kan konstatera att som naturfotograf är det bra att ha tålamod.

Efter att äntligen fått en fin bild på Taigasångaren åkte vi ned till spetsen och jag fick ytterligare några fina bilder på en Steglits och en Mindre korsnäbb.

På eftermiddagen åkte vi ut till en dunge vid Mellstaby. Där hade det setts en Kungsfågelsångare. Fågeln flög runt uppe i trädtopparna i dungen. Jag lyckades tyvärr inte få någon bild på den men det var en fin upplevelse att se den födosöka.

Inlagt 2014-01-26 10:44 | Läst 3817 ggr. | Permalink